Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

Άσπρες μέρες για το Χιονοδρομικό

ASPERES_MERES_1
ΤΕΤΑΡΤΗ 16 Δεκέμβριος 2009  


Σειρά εκδηλώσεων για τις ημέρες των Χριστουγέννων, αλλά και φιλοξενία αθλημάτων στο χιόνι προγραμματίζει η Διοίκηση του Χιονοδρομικού Κέντρου Ελατοχωρίου, το οποίο αποδείχθηκε έτοιμο να αντιμετωπίσει το πρώτο μαζικό κύμα επισκεπτών του προηγούμενου Σαββατοκύριακου

Ιδανικά ξεκίνησε η χειμερινή περίοδος για το χιονοδρομικό κέντρο στο Ελατοχώρι, αφού ο καιρός φέτος φάνηκε (επιτέλους)  «γενναιόδωρος» προσφέροντας τις κατάλληλες συνθήκες για να ξεκινήσει τη λειτουργία του. Οι πρόσφατες χιονοπτώσεις, ήταν η αιτία να ανοίξει το Χιονοδρομικό Κέντρο νωρίτερα από τις άλλες χρονιές, αφού το χιόνι που έπεσε στην περιοχή, ήταν από 80 έως 120 πόντους.

ASPERES_MERES_2Οι «άσπρες μέρες», φαίνεται ότι θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα, αφού την ερχόμενη Παρασκευή αναμένεται να ανοίξει και η τελευταία πίστα, έτοιμη να υποδεχθεί τους λάτρεις του αθλήματος.
Ικανοποιημένος από το καλό ξεκίνημα, εμφανίστηκε και ο πρόεδρος του Χιονοδρομικού Κέντρου, Φώτης Δρούγκας, ο οποίος επεσήμανε ότι τα καιρικά φαινόμενα δεν αιφνιδίασαν την περιοχή και κάθε άλλο παρά δημιούργησαν προβλήματα. «Ήμασταν απόλυτα έτοιμοι», δήλωσε, συμπληρώνοντας ότι από νωρίς είχε γίνει φροντίδα για τον καθαρισμό των πιστών, ενώ καμιά στιγμή δεν έκλεισε...... ο δρόμος προς το Κέντρο, ακόμη και όταν η χιονόπτωση ήταν πολύ έντονη.
ASPERES_MERES_3AΗ συνεχής παρουσία των μηχανημάτων της Νομαρχίας, αλλά και όσων διαθέτει το χιονοδρομικό κέντρο, διασφάλισε την ασφαλή πρόσβαση των οχημάτων.
Περισσότεροι από 10 χιλιάδες ήταν οι επισκέπτες το πρώτο Σαββατοκύριακο που άνοιξε το Χιονοδρομικό, εκτίμησε ο κ. Δρούγκας, αριθμός που σαφώς ικανοποιεί τη διοίκηση του κέντρου η οποία δηλώνει πανέτοιμη ενόψει μάλιστα και των Χριστουγέννων που η κίνηση προς την περιοχή θα είναι ακόμα μεγαλύτερη.
Οι εκτιμήσεις για την κίνηση την περίοδο των Χριστουγέννων, είναι ενθαρρυντικές, αφού εδώ και δύο εβδομάδες τουλάχιστον υπάρχει πληρότητα κρατήσεων στα καταλύματα της περιοχής, κάτι που γεννάει προσδοκίες. Από εκεί και πέρα, για εκείνες τις μέρες που έτσι κι αλλιώς είναι αργία, στο Χιονοδρομικό περιμένουν ακόμη περισσότερους επισκέπτες από την Πιερία και τους γύρω νομούς, ειδικά αν ακολουθήσουν κι άλλες χιονοπτώσεις.

Λαμπαδηδρομία με σκι την Πρωτοχρονιά

ASPERES_MERES_3Όσον αφορά την Πρωτοχρονιά, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, θα γίνει το καθιερωμένο happening της λαμπαδηδρομίας με σκι για την υποδοχή του νέου έτους, αλλά και άλλες εκδηλώσεις που σκοπό έχουν να προσελκύσουν περισσότερους επισκέπτες, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Χιονοδρομικού.
Παράλληλα, όπως είπε ο κ. Δρούγκας, για πρώτη φορά φέτος το Χιονοδρομικό Κέντρο θα φιλοξενήσει αθλητικές δραστηριότητες που σχετίζονται με τα χιόνια. Στις αρχές του Φλεβάρη θα πραγματοποιηθεί το Περιφερειακό Πρωτάθλημα Σκι με τη συμμετοχή πολλών αθλητών από τους πέριξ νομούς, στα μέσα του ίδιου μήνα θα διοργανωθεί το Σχολικό Πρωτάθλημα Σκι, ενώ στα τέλη του Φλεβάρη, θα διεξαχθεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σανίδας (snowboard), με τη συμμετοχή των καλύτερων αθλητών στο αγώνισμα από τη χώρα μας.
ASPERES_MERES_4
«Όπως και να ‘χει η χρονιά ξεκίνησε πολύ καλά φέτος και αυτό οφείλουμε να το εκμεταλλευτούμε και να το αναδείξουμε», είπε ο κ. Δρούγκας, σημειώνοντας ότι όσοι ενδιαφέρονται να επισκεφθούν το χιονοδρομικό μπορούν να ενημερώνονται για την κατάσταση στις πίστες από την ιστοσελίδα (www.elatohori-ski.gr), ενώ μπορούν να παίρνουν και εικόνα, από την web camera, που έχει τοποθετηθεί.
Πολιτεία/Β.Ζ. 
ΚΡΑΧΤΗΣ
(http://kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: