Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009
Πήραμε την πρώτη γεύση μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για τα νέα μέτρα που θα πάρει η κυβέρνηση.
***
Κι έσπευσαν όλοι οι ειδήμονες να κάνουν την κριτική τους. Κι είδαμε ως συνήθως δεξιούς ψάλτες, αριστερούς ψάλτες και τους αιώνιους παρατρεχάμενους στο καθήκον.
***
Το γνωστό μοτίβο της αντιπολίτευσης, κινδυνολογία, υπονόμευση και μικροπολιτική στην ημερήσια διάταξη.
***
Και όλα τα παράδοξα στη φόρα. Περιμένουμε λέει να κάνει πρόταση .... η Ν.Δ. Μα αν είχε δεν θα την αξιοποιούσε 5,5 χρόνια;
***
Έριξε λευκή πετσέτα ο Καραμανλής, το’βαλε στα πόδια και μας άφησε όλους σύξυλους να αγναντεύουμε τη μαύρη τρύπα της Οικονομίας μας, έτοιμη να μας καταβροχθίσει.
***
Πεισθήκατε τώρα, γιατί ο Καραμανλής προκάλεσε πρόωρες εκλογές; Αντιληφθήκατε, γιατί Σουφλιάς και Ντόρα ήθελαν πρόωρες; Γιατί ήξεραν για το μαύρο μας το χάλι και ζούσαν την αγωνία του Καραμανλή. Δεν είχε μούτρα να πάει στις Βρυξέλλες ούτε για καφέ.
***
Για 5,5 χρόνια οι νέο-ραγιάδες της κυβέρνησης «τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι» χάρισαν περιουσίες, διευκόλυναν τη συσσώρευση πλούτου σε ημετέρους και αποδείχτηκαν ανίκανοι να διαχειριστούν ακόμη κι ένα περίπτερο.
***
Κι έρχονται τα νεα μέτρα. Και ζητάει ο Παπανδρέου συναίνεση. Από ποιους; Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Μπορεί να προχωρήσει χωρίς τη συναίνεση τους, άλλωστε πήρε το ΟΚ από τον ελληνικό λαό.
***
Δυστυχώς, η ελληνική πολιτική ιστορία είναι γεμάτη από μικρόψυχες πολιτικές πράξεις «επιφανών» ανδρών. Γνωρίζουμε ότι πάνω απ’όλα υπάρχει το κομματικό όφελος που θα προκύψει από την αποτυχία του άλλου.
***
Δεν νομίζω ότι θα τρελαίνονταν απ’τη χαρά τους τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αν το πρόγραμμα Παπανδρέου εξόδου απ’την κρίση θα πετύχαινε. Γνωριζόμαστε καλά.
***
Εκ προοιμίου θεωρώ ότι ακόμη κι ένα πρόγραμμα ήπιας προσαρμογής θα χαρακτηρισθεί αντιλαϊκό και θα υπονομευθεί από τις πολιτικές ηγεσίες.
***
Μονόδρομος είναι η αναφορά στους πολίτες και η  απ’ ευθείας επικοινωνία μαζί τους και ο ανοιχτός διάλογος.
***
Η προσπάθεια ανακατανομής του εισοδήματος, οι δίκαιες ανατροπές της κυβέρνησης θα ενοχλήσουν. Δεν είναι εύκολο πράγμα να τα βάλεις με το λαθρεμπόριο καυσίμων, τους βολεμένους, τη μεγάλη φοροδιαφυγή, το καθεστώς των ΜΜΕ.
***
Στη διαδρομή θα δούμε την αντίδραση που θα κλιμακωθεί με τις γνωστές συνταγές που ζήσαμε στο παρελθόν. Κάθε φορά που πήγαινε κάτι καλό να γίνει το σύστημα έβαζε φραγμούς.
***
Είναι στο χέρι του Παπανδρέου να πετύχει, είναι η μεγάλη πρόκληση. Κι ας καταγγείλει επιτέλους τα όποια συμφέροντα σταθούν εμπόδιο στην εθνική προσπάθεια που ξεκινάμε.
Το ζητούμενο είναι να πείσει τον κόσμο για τις προθέσεις του, κάτι που μέχρι τώρα κατάφερε. Η συναίνεση των κομμάτων είναι ένα παλιό κακόγουστο ανέκδοτο.(ΤΟΠΙΚΗ)
ΚΡΑΧΤΗΣ
(http://kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: