Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

Ημερήσιο Μάτι με την Κατερίνα Τσαλού

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009
Σε απόλυτα χριστουγεννιάτικους ρυθμούς αρχίζουμε να κινούμαστε και από άποψη επικαιρότητας.
Έτσι, έτσι…να πέσουν οι τόνοι. Αρκετή υπερένταση ζήσαμε από τον Σεπτέμβριο έως το τέλος του Νοέμβρη. Για σκεφτείτε το. Εθνικές εκλογές, εσωκομματικές εκλογές, γκρίνιες, φωνές και περιοδείες, δηλώσεις και παρεμβάσεις. Μας πήραν τα μυαλά και δεν καταλάβαμε καν πότε έφτασαν τα Χριστούγεννα.
Περπατώντας στη βροχερή από χθες Κατερίνη παρατήρησα τις πρώτες στολισμένες βιτρίνες, είδα τις πρώτες χριστουγεννιάτικες πινελιές στην πλατεία της Κατερίνης που ίσως φέτος «άσχημη» όσο ποτέ με τα έργα να είναι σε εξέλιξη, σου προκαλεί μάλλον μελαγχολία.
Αναρωτήθηκα λοιπόν πόση σημασία έχει αλήθεια αυτές τις δύσκολες όπως όλοι λένε εποχές που ζούμε, με την καθημερινότητα να κυριαρχεί από το πρωί μέχρι το βράδυ και πολλές φορές και στον ύπνο μας….με τους ξέφρενους ρυθμούς να σου υπαγορεύουν ώρες, στιγμές ίσως μερικά λεπτά να αφήσεις το μάτι σου να ξεφύγει από το γκρίζο.
Και συνέχιζε να βρέχει, Τετάρτη βράδυ στην πόλη, με τους ελάχιστους θαμώνες στα καφέ του πεζοδρόμου, τις μεγάλες οθόνες στημένες για το ματς της ΑΕΚ, την αγορά βουβή και τους ανθρώπους απλώς να τρέχουν να προφυλαχτούν από τη βροχή, να περπατούν βυθισμένοι στις σκέψεις τους.
Και αναρωτήθηκα πόσες φορές κάνουμε περίπατο στην πόλη και αφήνουμε τα μάτια μας να δουν.
Ελάχιστες έως καμία, αν κρίνω από τον εαυτό μου.
Σαν να βρισκόμαστε σε λειτουργία κάτω από ορισμένες συνθήκες και προϋποθέσεις, σαν να μην απολαμβάνουμε ούτε καν τον απογευματινό καφέ παρέα με φίλους σε ένα ζεστό καφέ της πόλης..
Σαν να πρέπει να τα κάνουμε όλα μηχανικά, όλα εύκολα, όλα κάπως.
Το βάρυνα σήμερα. Πάμε από την αρχή και καλή μας μέρα με την επικαιρότητα σώνει και καλά να θέλει να μας …ξενερώσει. Δεν θα της το επιτρέψουμε.
Στην επικαιρότητα τα εμβόλια, η γρίπη, οι παρενέργειες, ένας κόσμος να μη ξέρει τι πρέπει να κάνει, με τους γιατρούς να μαλώνουν δημοσίως και όλους εμάς να παρακολουθούμε άναυδοι.
Διότι, εξαρτάται σήμερα ποιον γιατρό θα επιλέξεις. Αν επιλέξεις αυτόν που ανήκει στην κατηγορία των υπερμάχων του εμβολίου θα το κάνεις το ρημαδο-εμβόλιο.
Αν πας σε γιατρό που διαφωνεί δεν θα το κάνεις.
Κι όμως, αυτά συμβαίνουν στην Ελλάδα.
Πάμε και στην πολιτική επικαιρότητα των ημερών και ειδικότερα σε ο,τι αφορά τις εσωκομματικές διεργασίες στη Ν.Δ. μετά την ανάδειξη του νέου της προέδρου.
Εκτενή ρεπορτάζ αλλά και παραπολιτικά για τον Κώστα Κουκοδήμο και τη σχέση του με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Ν.Δ.
Ήδη ο ίδιος συναντήθηκε με τον πρόεδρο του κόμματος τον οποίο και συνεχάρη, ενώ είχε και κατ’ιδίαν συνάντηση με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή στα γραφεία της βουλής των Ελλήνων.
Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία χθες και μου ήρθε φώτο στο e mail από τα «γαϊδούρια» που χθες ειδικά δεν φρόντισαν ούτε για τους τύπους να μην παρκάρουν πάνω στις ράμπες των ατόμων με Αναπηρία.
Η φώτο είναι από το ΙΚΑ Κατερίνης.
Θερμά συγχαρητήρια στον κάτοχο του ΙΧ αυτοκινήτου. Ήθελα να’ξερα, φοβήθηκε μη βραχεί;
Καλή του μέρα.(ΤΟΠΙΚΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: