Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009
Εντάξει ρε παιδιά μη κάνετε κι έτσι, κέρδισε ο Σαμαράς αλλά δεν διαλύθηκε κι η Ντόρα. Το αποτέλεσμα έχει πολλές αναγνώσεις. Πώς θα βλέπατε την ανάγνωση ότι 5 στους 10 νεοδημοκράτες στήριξαν Σαμαρά και 4 στους 10 Ντόρα;
***
Και μη ξεχνάτε ότι η Ντόρα είναι σαν την παλιά γρίπη, την ξέρουμε καλά. Και βεβαίως-βεβαίως οι Ντοράκηδες έχουν ισχυρά αντισώματα.
***
Γιατί κέρδισε ο Σαμαράς; Δεν ακούσατε να λένε…αν έχεις μπάρμπα στην Κορώνη; Τυχαία βγήκε; Τύφλα να’χει ο ΑΣΕΠ. Όλοι τώρα έχουν μπάρμπα στην Κορώνη.
***
Η Ελλάδα στο ρυθμό των βιογραφικών. Οι μισοί Έλληνες πάνε για κυβερνητικές θέσεις, οι άλλοι μισοί στο X Factor.
***
Συμφοιτητές λέει Γιώργος και Αντώνης, Χάρβαρντ μεριά, αμερικανοσπουδαγμένοι. Κι άντε τώρα εσύ, ΤΕΙ Κοζάνης, φάε συμμετοχική δημοκρατία και κοινωνία πολιτών.
***
Πρωθυπουργοί και αρχηγοί από Αμερική, γραμματείς από Οξφόρδη, ποδοσφαιριστές από Μπραζίλ και Αρτζεντίνα, ένας μαύρος από Αφρική θα μας σώσει.
***
870.000 νεοδημοκράτες ψήφισαν ελπίδα. Φάτε κι εσείς τώρα ελπίδα όπως κι οι Πασόκοι.
***
Είδα χθες σε απευθείας μετάδοση τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Ελάτε τώρα, ώρες –ώρες ήταν για γέλια. Από θέαμα χορτάσαμε, με τον άρτο τι γίνεται.
***
Άκουσα και για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και για τη μόλυνση του πλανήτη. Καλά όλα αυτά αλλά με το σήμερα τι γίνεται; Ξέρετε, εμείς περιμέναμε άμεσα μέτρα για την αναθέρμανση της αγοράς, τη βελτίωση της καθημερινότητας και τη μείωση της ανεργίας.
***
Στις 100 πρώτες μέρες της κυβέρνησης θέλαμε να δούμε άμεσες λύσεις σε κάποια στοιχειώδη πράγματα. Δεν καιγόμαστε ούτε για τον Καποδίστρια ούτε για τον εκλογικό νόμο ούτε για την πράσινη ανάπτυξη, τουλάχιστον άμεσα. Μπορούν να περιμένουν.
***
Εκείνο που προέχει είναι η καθημερινότητα. Ο κόσμος στέγνωσε την ώρα που οι τράπεζες προκλητικά ανακοινώνουν τα κέρδη τους και οι ανισότητες διογκώνονται.
***
Αν χρειάζεστε 60 μέρες για να επιλέξετε ένα Γραμματέα διερωτώμαι πόσο θα χρειαστείτε για να βάλετε μπρος τη μηχανή ν’ανακουφιστούν όσοι εκπέμπουν ΣΟΣ.
***
Δυστυχώς οι πολίτες συνεχίζουν να περνάνε άσχημα, αγωνιούν και αναμένουν. Καλό το διαδίκτυο αλλά δεν τρώγεται.(ΤΟΠΙΚΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: