Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009

Θα βγούμε απ' την κρίση!

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009
 Επανέλαβε ο πρωθυπουργός μιλώντας στους δημοσιογράφους στο περιθώριο της Συνόδου της Κοπεγχάγης
Θα βγούμε
απ' την κρίση!
Με την εφαρμογή του προγράμματός μας θα βγούμε από την οικονομική κρίση, επανέλαβε ο πρωθυπουργός μιλώντας στους δημοσιογράφους στο περιθώριο της Συνόδου της Κοπεγχάγης. Ο κ. Παπανδρέου άφησε αιχμές για την αξιοπιστία των διεθνών οίκων, δηλώνοντας πάντως αισιόδοξος ότι θα υπάρξουν θετικά αποτελέσματα.
Υπενθύμισε μάλιστα το σχόλιο που είχε κάνει πρόσφατα ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί ότι «αυτοί οι οίκοι που μας αξιολογούν, αξιολογούσαν με Α τράπεζες, που την επομένη κατέρρευσαν».
Συμπλήρωσε ακόμα και την πρόσφατη θέση του πρωθυπουργού της Ισπανίας Χοσέ Θαπατέρο ότι δεν μπορεί μια δημοκρατική χώρα με εκλεγμένη κυβέρνηση που έχει συγκεκριμένο πρόγραμμα, κάποιοι οίκοι που δεν λογοδοτούν πουθενά, να μπορούν να ανεβάζουν και να κατεβάζουν οικονομίες.
Εξέφρασε μάλιστα την εκτίμηση ότι το ζήτημα αυτό θα απασχολήσει την ισπανική προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, το εξάμηνο Ιανουαρίου-Ιουλίου 2010.
Ο κ. Παπανδρέου ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση θα εφαρμόσει το πρόγραμμά της: «Θα είμαστε σταθεροί στο πρόγραμμά μας και τα μέτρα τα οποία επιλέξαμε, είναι μέτρα που μας πάνε ακριβώς σε μια πράσινη οικονομία, δεν παίρνουμε ημίμετρα, αν παίρναμε τέτοια, πιθανόν να ακουγόμασταν καλύτερα στη διεθνή αγορά, εμείς έχουμε πάρει εντολή για βαθιές αλλαγές.
» Αυτό είναι το δίλημμα, αυτό είναι και το δίλημμα της Κοπεγχάγης. Η ανθρωπότητα αλλάζει. Βεβαίως τα τελευταία πέντε χρόνια μείναμε εγκληματικά πίσω και κάναμε και βήματα πίσω και έχουμε απόσταση να διανύσουμε» υπογράμμισε, ενώ έσπευσε να προειδοποιήσει ότι η χώρα θα βρίσκεται συνεχώς υπό πίεση.

«Ο ελληνικός λαός, μαζί με την κυβέρνησή του, θα αποδείξει ότι μπορούμε να κάνουμε την μεγάλη στροφή, με δικό μας πρόγραμμα και τις προτεραιότητες που βάζει η ελληνική κυβέρνηση».ΚΡΑΧΤΗΣ
(http://kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: