Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009

Ημερήσιο Μάτι με την Κατερίνα Τσαλού

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009
Σήμερα ξεκινάμε πιο χαλαρά αλλά το κλείσιμο είναι πολύ σοβαρό…πιστέψτε με.
Να μην ξεκινήσω με τα καλά; Στο φυσικό του χώρο επέστρεψε ο Κώστας Κουκοδήμος. Τομεάρχης Αθλητισμού και με τη βούλα.
Η παραπολιτική το ήξερε…έμενε να μιλήσει και η πολιτική. Αν μη τι άλλο, το κατέχει το αντικείμενο και δεν νομίζω να έβρισκε άλλον πιο κατάλληλο για τη θέση ο Αντώνης Σαμαράς.
Σήμερα λέω να αφιερώσω τη στήλη στους αναγνώστες, γιατί μερικές από τις επιστολές τους, πράγματι παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον.
Πάρτε μια γεύση από την επιστολή του Αγγελίδη Αλεξάνδρου: «Αη Βασίλη, κοιτάξου στον καθρέφτη!  Δεν βαρέθηκες ακόμη τα ....κόκκινα, στρουμπουλά   σου μάγουλα, τη μεγάλη σου κοιλιά;  Αυτοί οι τάρανδοι, βρε παιδί μου, έχουν να κουβαλούν τόσα δώρα, να έχουν και τα κιλά σου;
Και. . .  που είσαι… άσε τα πολλά χοχοχοχο! Με τον πόνο μας γελάς;  Ή απ’τα πολλά χρόνια στην δουλειά σου’στριψε; Εκτός κι’αν είσαι πονηρός σαν τη νουνά σου την Coca-Cola  και ξέρεις ότι η συνταγή πιάνει πάντα.
Μας βρίσκεις και μπόσικους, δε λέω.
Λίγο το κατοχικό σύνδρομο, λίγο το σύνδρομο του επαναπατρισμένου μετανάστη, που θέλει σε μια μέρα να φτιάξει τη «βιτρίνα» του με λεζάντα, ακριβά αυτοκίνητα, βιλάρες, ν' αφήσουμε όλοι τα χωριά μας για να ανοίξουμε κεντρικό μαγαζί, χωρίς οικονομικό σχεδιασμό και ξαφνικά… παθαίνει συγκοπή! που έλεγε και ο Κηλαηδόνης  (για άλλο λόγο βέβαια).
Γι'αυτό, λοιπόν, στο σάκο σου αυτή τη φορά βάλε δώρα που ξαναφέρνουν τους ανθρώπους κοντά, που ξεκολλάνε το μυαλό τους από το αξίωμα ότι η ευτυχία ισούται με τη συσσώρευση αγαθών μέχρι μπουχτίσματος  ότι άλλο πράγμα να'ναι χαρούμενος και άλλο χαζοχαρούμενος και να ξέρεις, εδώ στην Ελλάδα δεν θα δυσκολευτείς.  Μπορεί να είμαστε ψωνάρες, όμως βαθιά στην ψυχή μας έχουμε πολλές ποιότητες, λίγο ξεχασμένες είναι, έχουμε όμως τον τρόπο να τις προσαρμόζουμε στις ανάγκες της εποχής  μας, χωρίς αυτοί που φτιάχνουν την εποχή μας, να προσαρμόσουν τις δικές τους ανάγκες και φιλοδοξίες επάνω μας.
Άντε Αη Βασίλη, σου εύχομαι καλό νέο «look»  και για μας μη στεναχωριέσαι.
Είμαστε λαός που ξέρει καλά να αναγεννιέται από τις στάχτες του.  Καλές Γιορτές!
Η δεύτερη επιστολή δεν είναι χιουμοριστική. Καθόλου θα έλεγα. Οφείλει να προβληματίσει τους αρμοδίους, αν και ….μέχρι να συμβεί κάτι σοβαρό…δεν θα ασχοληθεί κανείς πιστέψτε με.
Η επιστολή του αναγνώστη έχει ως εξής: «Καλημέρα σας,
Είμαι καθημερινός αναγνώστης και θέλω να σας αναφέρω ένα περιστατικό που συνέβη σήμερα το πρωί στην πόλη μας. Στην περιοχή κοντά στο πάρκο όπου γίνεται η λαϊκή αγορά κάθε Τετάρτη είναι παραταγμένοι οι έμποροι με τους πάγκους τους...αν δεν κάνω λάθος η οδός λέγεται Επισκόπου Μακαρίου Κίτρους και είναι από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης που οδηγεί στο "υπερπολυτελές" νοσοκομείο.
Κάτι συνέβη σε ένα συμπολίτη μας και τρέχει προς το νοσοκομείο με το αυτοκίνητο του, με αναμμένα alarm κορνάροντας να κάνουν στην άκρη τα προπορευόμενα αυτοκίνητα μα μάταια... Από το μποτιλιάρισμα που έχει δημιουργηθεί δεν μπορούσε να κινηθεί τίποτα...
Πραγματικά τρόμαξα...Δεν θέλω ποτέ να βρεθώ στη θέση αυτού του ανθρώπου...
Αλήθεια απορώ δεν θα μπορούσε η λαϊκή αγορά να γίνεται σε χώρο εκτός κέντρου;;(!)Στο χώρο της εμποροπανήγυρης ας πούμε...
Ελπίζω να διαβάσετε το mail μου και αν το βρίσκεται σοβαρό να αναφέρεται κάτι γι ‘αυτό...»
Όχι απλώς είναι σοβαρό, είναι από τα σοβαρότερα αγαπητέ αναγνώστη. Διότι, σ’αυτόν τον τόπο έχουμε μάθει να λειτουργούμε μόνο με βάση τους επαγγελματίες.
Είτε είναι αυτοί λιανικό εμπόριο, είτε καφέ στον πεζόδρομο, είτε τώρα πάγκοι της λαϊκής αγοράς.
Διότι, ουδείς σκέφτηκε ότι ο συγκεκριμένος δρόμος αποτελεί έναν από τους κύριους δρόμους σύνδεσης της πόλης με το νοσοκομείο.
Και ποιος να το σκεφτεί άλλωστε; Εδώ σκεφτόμαστε μόνο πώς θα κοντραριζόμαστε, πώς θα βγάλει ο ένας το μάτι του άλλου και ούτω καθεξής.
Ας πάρουν μέτρα….ας κλείσουν το δρόμο στο τέλος-τέλος τη μέρα που γίνεται η λαϊκή για να μην εγκλωβιστεί κανένας χριστιανός….για να μην πω να μεταφερθεί η λαϊκή, γιατί χρόνια τώρα…μάλλιασε η γλώσσα μας.
Καλή μας ημέρα.(ΤΟΠΙΚΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: