Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

Συνάντηση Δ. Γκελντή με τον Οικουμενικό Πατριάρχη -ΒΙΝΤΕΟ

ΠΕΜΠΤΗ 3-12-2009                                 
Στην Κωνσταντινούπολη βρέθηκε ο δικηγόρος Κατερίνης Δημήτρης Γκελντής το διάστημα ύστερα και από τη θετική έκβαση της υπόθεσης Φωκά που άνοιξε το δρόμο για διεκδικήσεις και άλλων δικαιούχων αποζημιώσεων από την Τουρκία με αποτέλεσμα να ετοιμάζουν, μαζί με τον Τούρκο συνάδελφό του κ. Οκάν Χεμσινλίογλου, το πρώτο κύμα δικαστικών διεκδικήσεων κατά της Τουρκίας.
Κατά την διάρκεια της παραμονής του στην Κώνσταντινούπολη ο κ. Γκελντής είχε συνάντηση και με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στον οποίο υπέβαλε τα σέβη του για την ηθική του στήριξη στο δύσκολο και μακροχρόνιο δικαστικό του αγώνα, αλλά και με τον γενικό πρόξενο στην Πόλη ο οποίος μάλιστα παρέδωσε κ. Γκελντή τον τηλεφωνικό κατάλογο της Κωνσταντινούπολης έτους 1955-56. Αποκτά ιδιαίτερη συναισθηματική αξία ο τηλεφωνικός αυτός κατάλογος, αν αναλογισθεί κανείς ότι ήταν η τελευταία χρονιά όπου από το 1.000.000 περίπου ονόματα που περιλαμβάνει, καταγράφονται 300.000 ελληνικά ονόματα!
Αξίζει να σημειωθεί ότι η υπόθεση Πιστικά θα μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη καθώς με τον κ. Γκελντή ήρθαν σε επικοινωνία στην Κωνσταντινούπολη οι συντελεστές Ελληνοτουρκικής κινηματογραφικής συμπαραγωγής, που θα μεταφέρει στην μεγάλη οθόνη την ιστορία της Πολυξένης Πιστικά.
Η ταινία θα ξετυλίξει το δράμα των τριών αδελφών. Από την ορφάνια και την υιοθεσία της Πολυξένης μέχρι και την τραγική κατάληξή της τον Απρίλιο του 2000

Δεν υπάρχουν σχόλια: