Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009
Και το όνομα αυτού Κουτούπης. Καλό βιογραφικό. Επιλέχτηκε ειδικός γραμματέας ΔΕΚΟ στο υπουργείο Οικονομίας. Οι δημοσιοποιημένες θέσεις του για το ΠΑΣΟΚ  είναι οι εξής: «Πασόκοι, ξεκινάει περίοδος μεγάλης κονόμας, τα λαμόγια τρίβουν τα χέρια τους. Θα κονομήσουμε….γουστάρω πολύ».
***
Τον πήραν βέβαια χαμπάρι τον Κουτούπη και τον κουτούπωσαν αλλά τι να το κάνεις; Ο εν λόγω κύριος εκλέχτηκε και με τη Ν.Δ. στο Επιμελητήριο Πειραιά. Και λόγω βιογραφικού κλήθηκε από τον Παπακωνσταντίνου να βάλει ένα χεράκι στην εθνική μας οικονομία.
Τώρα τι χέρι θα’βαζε το καταλάβατε.
***
Σημειωτέον ότι ο Κουτούπης είναι μέλος του ...Διεθνούς Συνδέσμου κατά της Απάτης, διδάσκων στο Πάντειο και πολλά άλλα. Όμως ατύχησε.
***
Το βαθύ ΠΑΣΟΚ απ’ο,τι καταλαβαίνετε αγρυπνά, δεν ασπάζεται το δόγμα «πίστευε και μη ερεύνα» και δεν είναι διατεθειμένο να εκχωρήσει τις τύχες του σε ελιτίστικες παρέες.
***
Η γενική αίσθηση είναι ότι η κυβέρνηση, αν εξαιρέσουμε κάποιες περιπτώσεις,δεν τα πήγε ιδιαίτερα καλά με την επιλογή των Γ.Γ
***
Και ακόμη περιμένουμε τον ορισμό περιφερειαρχών που αργοπορεί αδικαιολόγητα, ενώ τα προγράμματα τρέχουν.
***
Την παρτίδα σώζει ο Παπανδρέου που υψώνει τους τόνους στις Βρυξέλλες και τους κατηγορεί για μεροληψία σε βάρος της κυβέρνησής του και φυσικά σπεύδουν να διαμηνύσουν ότι δεν κινδυνεύουμε από χρεοκοπία.
***
Βάζει νερό στο κρασί της και η Ιερά Σύνοδος που εν πολλοίς δέχεται κάποιες προτάσεις και αποφασίζει να συνδράμει στην κρίση.
***
Αντίθετα οι τραπεζίτες «δεν καταλαβαίνουν τίποτε» και αρνούνται να συμβάλλουν, πράγμα που δεν μας εκπλήσσει. Θα μας εκπλήξει όμως αν ο Γιώργος μείνει με σταυρωμένα χέρια.
***
Να δεχτούμε ότι τα «ψέματα» τελείωσαν και ότι η κρίση είναι εδώ, δίπλα μας, να υποστούμε τις συνέπειες της όμως πάντα σε αναλογία με τους έχοντες και κατέχοντες.
***
Θα ήμασταν περισσότερο πρόθυμοι να επωμισθούμε κάποια βάρη, αν τουλάχιστον ξέραμε ποιοι ευθύνονται, πού πήγαν τα λεφτά και επιτέλους να τιμωρηθούν κάποιοι σ’αυτή τη χώρα.
***
Η πρόκληση είναι μεγάλη και για πρώτη φορά οι συνθήκες τόσο καλές, αφού τουλάχιστον με τις πρώτες του κινήσεις και ο νέος αρχηγός της Ν.Δ. έδειξε ότι είναι πρόθυμος να συναινέσει στη διαφάνεια.
***
Ελπίζω ότι τόσο ο Γιώργος όσο και ο Αντώνης να μη χρωστάνε σε κανέναν τίποτε. Στην πρώτη φάση μάλιστα το απέδειξαν, αφού κέρδισαν κόντρα σε κατεστημένα συμφέροντα και στις παραδοσιακές σχολές των ΜΜΕ.(ΤΟΠΙΚΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: