Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

Επανακαταμέτρηση ζητά ο Ηλίας Τσιτλακίδης


BASIKO_TSITLAK-MIXOY
Αίτημα για επανακαταμέτρηση υπέβαλε ο Ηλίας Τσιτλακίδης, πριν την ανακήρυξη των βουλευτών από το Πρωτοδικείο, ώστε το αποτέλεσμα να μην είναι «αμφισβητήσιμο» από κανέναν.

Μέχρι χθες το απόγευμα έπρεπε να περιμένουν οι Πιεριείς, μέχρι να οριστικοποιηθεί ποιος εκ των Μαρία Μίχου και Ηλία Τσιτλακίδη θα καταλάβει την τρίτη έδρα του Πα.Σο.Κ. στην Πιερία.
Αργά το μεσημέρι, το Πρωτοδικείο Κατερίνης, ανακήρυξε τους τέσσερις βουλευτές του νομού μας μεταξύ αυτών και τη Μαρία Μίχου με μόλις 36 σταυρούς διαφορά από τον τέταρτο. Με επιστολή του στη Ν.Ε. Πιερίας του Πα.Σο.Κ. και πολύ πριν την ανακήρυξη των υποψηφίων βουλευτών από το Πρωτοδικείο, ο Ηλίας Τσιτλακίδης καθιστούσε σαφές ότι όποιο κι αν είναι το τελικό αποτέλεσμα, θα ζητούσε την επανακαταμέτρηση των ψήφων «ώστε να είναι ξεκάθαρο και μη αμφισβητήσιμο το αποτέλεσμα για κανέναν».

Από τα πρώτα τηλεγραφήματα που έφτασαν στη Νομαρχία Πιερίας την Κυριακή το βράδυ φάνηκε ότι η μάχη των δύο υποψηφίων θα ήταν αμφίρροπη και ο κερδισμένος θα έπρεπε να περιμένει τουλάχιστον τρεις μέρες μέχρι να επιβεβαιωθεί η εκλογή του. Όλα αυτά με δεδομένο ότι το Πα.Σο.Κ. θα ακολουθούσε το παράδειγμα των άλλων τετραεδρικών εκλογικών περιφερειών, εκλέγοντας τρεις βουλευτές παρότι αναδείχθηκε δεύτερο κόμμα στο νομό μας.
Τέλος στην αγωνία των δύο διεκδικητών της τρίτης έδρας, έβαλε χθες το απόγευμα το Πρωτοδικείο Κατερίνης, ανακηρύσσοντας βουλευτή Πιερίας με το Πα.Σο.Κ. την Μαρία Μίχου με 7697 σταυρούς και πρώτο επιλαχόντα τον Ηλία Τσιτλακίδη με 7661 σταυρούς.
Το τελικό αποτέλεσμα που επικύρωσε το Πρωτοδικείο, μπορεί να μην αλλάζει τη σειρά κατάταξης, αλλά είναι διαφορετικό και για τους δύο μέχρι πρότινος υποψηφίους, όσον αφορά τους σταυρούς που έλαβαν σε σχέση με εκείνους που ανακοίνωσε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση από τα τηλεγραφήματα των δικαστικών αντιπροσώπων.
Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε την Τρίτη η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση η κ. Μίχου λαμβάνει 7681 σταυρούς (17 λιγότερους από όσους μέτρησε το Πρωτοδικείο), ενώ ο κ. Τσιτλακίδης (σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Νομαρχίας), έπαιρνε 7661 σταυρούς, δύο περισσότερους από όσους του προσμέτρησε το Πρωτοδικείο.

Η οριακή διαφορά, με την οποία έτσι κι αλλιώς θα εκλέγονταν ο τρίτος βουλευτής του Πα.Σο.Κ. στην Πιερία, απαιτούσε την επανακαταμέτρηση των σταυρών και στα 255 εκλογικά τμήματα. Για να προλάβει κάθε περίπτωση «αμφισβήτησης» του τελικού αποτελέσματος και πριν ολοκληρωθεί η κλειστή διαδικασία στο Πρωτοδικείο Κατερίνης, ο Ηλίας Τσιτλακίδης με επιστολή του στη Ν.Ε. Πιερίας του Πα.Σο.Κ., φρόντισε να ξεκαθαρίσει ότι όποιο κι αν είναι το τελικό αποτέλεσμα θα ζητήσει την επανακαταμέτρηση των σταυρών. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Τσιτλακίδης, ζητά την επανακαταμέτρηση με την «παρουσία» της κ. Μίχου και εκπροσώπου της Ν.Ε. του Πα.Σο.Κ. «ώστε το αποτέλεσμα να είναι ξεκάθαρο και χωρίς αμφισβήτηση», σημειώνοντας ότι πρόκειται για μια «ιδιαίτερη συγκυρία».

Η επιστολή
Η επιστολή του Ηλία Τσιτλακίδη, όπως αυτή δόθηκε στη δημοσιότητα, αναφέρει:
«Φίλες και φίλοι,
Η ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα (χθες) το απόγευμα, αναδεικνύει την κα Μαρία Μίχου 3η βουλευτή στο νομό μας. Πριν από τη σημερινή (χθεσινή) ανακοίνωση, είχα ήδη ενημερώσει τη Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ν. Πιερίας ότι, είτε ήμουν εγώ αυτός που θα αναδεικνύονταν τρίτος βουλευτής είτε η κ. Μίχου, σε κάθε περίπτωση ώστε να είναι ξεκάθαρο και μη αμφισβητήσιμο το αποτέλεσμα για κανέναν, θα ζητούσα την επανακαταμέτρηση των ψήφων με την παρουσία εκπροσώπων από τη Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ καθώς και της κ. Μίχου και εμού. Με τον τρόπο αυτό θεωρώ ότι διαφυλάσσεται το αδιάβλητο της διαδικασίας, λειτουργούμε με διαφάνεια και τιμούμε τις δημοκρατικές διαδικασίες.
Γίνεται αντιληπτό ότι λόγω της διαφαινόμενης οριακής διαφοράς, που τελικά ήταν μόλις 36 ψήφοι, ως όφειλα, υπέβαλα αίτημα στο Πρωτοδικείο Κατερίνης, πριν τη σημερινή ανακοίνωση, για επανακαταμέτρηση των ψήφων στο σύνολο των 255 εκλογικών τμημάτων του νομού συμπεριλαμβανομένων και των ετεροδημοτών.
Αν και δεν είναι η μόνη, είναι μια ιδιαίτερη συγκυρία. Προσκαλώ, λοιπόν, όχι μόνον την κ. Μίχου αλλά και κάθε άλλον εμπλεκόμενο, να ζητήσουμε και να παραστούμε από κοινού στην επανακαταμέτρηση των ψήφων ώστε με την ολοκλήρωση της διαδικασίας να αποδεχθούμε το αποτέλεσμα που θα προκύψει ως δίκαιο και αποδεκτό.
Συγχαίρω όλους τους συνυποψήφιους μου για τον ωραίο αγώνα που δώσαμε, που οδήγησε το ΠΑΣΟΚ σε μια ιστορική νίκη.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου όλους τους πολίτες αυτού του τόπου που μ’ εμπιστεύτηκαν. Δηλώνω παρών και σας διαβεβαιώνω ότι θα είμαι δίπλα στο καθένα από εσάς στον κοινό αγώνα για την πρόοδο του νομού μας.»
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: