Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο

Για διαβούλευση και συμμετοχή έκανε ο λόγο ο νέος πρωθυπουργός.
Θα μας επιτρέψει να κρατήσουμε μικρό καλάθι, γιατί τέτοια μας υποσχέθηκαν κι άλλοι (ονόματα δε λέμε, δημάρχους δε θίγουμε) και μετά μας άρχισαν στις μηνύσεις.




ORKOMOSIA_NEAS_KYBERNHSHS

«Οι πρώτες 100 ημέρες θα είναι καθοριστικές και περνάνε και γρήγορα», προειδοποίησε τους υπουργούς και υφυπουργούς του ο Γιώργος Παπανδρέου
Συ είπας, πρόεδρε. Εδώ θα ‘μαστε σε 100 μέρες να κάνουμε σούμα.



Υπουργείον Προστασίας του Πολίτη;
Δηλαδή τώρα το σύνθημα θα είναι «Προστάτες, γουρούνια, δολοφόνοι»;

Έχει χιούμορ τελικά (έστω και ..αμερικάνικο) ο νέος πρωθυπουργός, για να προτείνει στην «Εδώ Πολυτεχνείο-εδώ Πολυτεχνείο» θέση υφυπουργού στο Προστασίας του Πολίτη!



REPPAS-SOYFLIASΠαρέδωσε χθες ο τέως ΥΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς που έκανε πως δεν μας άκουγε, κάθε φορά που ωρυόμασταν για τους κόμβους, τα διόδια και τα παράπλευρα έργα στην εθνική οδό.
Ελπίζουμε ο κ. Ρέππας να έχει οξυμμένη αυτήν την αίσθηση.

Παρεμπιπτόντως, τώρα που το ΥΠΕΧΩΔΕ έγινε Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, πώς στο καλό θα το αποκαλούμε; ΥΥΜΔ; Αυτό δεν είναι αρκτικόλεξο, γλωσοδέτης είναι.

Ευτυχώς το νέο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) είναι πιο βολικό.
Αρκεί να μην προθέσουνε και τίποτε άλλο.

Και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ονομάστηκε το Υπουργείο Εσωτερικών.
Να υποθέσουμε ότι δεν θα χρειάζεται πια να ξημεροβραδιάζονται στην Αθήνα οι δήμαρχοι (για να πάρουνε κάνα φράγκο απ’ το Υπουργείο), αλλά θα μιλάνε απευθείας με τον υπουργό στα chat rooms;



Δεν κατάλαβα γιατί τσαντίστηκαν κάποιοι με την κατάργηση του ΥΜΑ-Θ. Είδαμε κανένα καλό απ’ αυτό;
Μόλις μας έταζε κάτι κάποιος υπουργός του (όπως καλή ώρα ο Τζίμας, που είχε δεσμευτεί να χρηματοδοτήσει το Πολιτιστικό Κέντρο Κατερίνης), τον άλλαζαν και πήγαινε καλλιά του κι αυτός και το τάξιμο.



Μέγα λάθος ο διορισμός του Πάγκαλου στη αντιπροεδρία της κυβέρνησης. Αφού δεν την κατέχει ο πρόεδρος την αργκό, πώς θα καταλαβαίνει σε ποιους αναφέρεται ο Θόδωρος όταν μιλά για ντιντήδες βορείων προαστίων;



Σατανική η ιδέα να διοριστεί ο αταλάντευτα παπανδρεϊκός Πάνος Μπεγλίτης ως αναπληρωτής υπουργός (όχι απλός υφυπουργός) του Ευάγγελου Βενιζέλου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Εγγυάται ότι την επόμενη φορά που ο Βενιζέλος θα κατέβει στο Ζάππειο δεν θα συνοδεύεται από τα τανκς …. (έγραφε χθες Αθηναίος τις σχολιαστής).



Μια απάντηση (κι όσο γίνεται πιο σύντομα, γιατί είναι ζήτημα ζωής και θανάτου) οφείλει ο νέος υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Ανδρέας Λοβέρδος, στους 3.700 συνταξιούχους του ΟΑΕΕ Πιερίας, που συνεχίζουν να είναι τα πειραματόζωα ενός άκρως εξοντωτικού πειράματος.
Μας το υπενθύμισε καρκινοπαθής Κατερινιώτης, συνταξιούχος του ΤΕΒΕ, που πληρώνει ένα σκασμό λεφτά σε μαγνητικές εξετάσεις και βιοψίες και δεν μπορεί να καταλάβει
ποιος τιμώρησε τους Πιεριείς (και μόνον τους Πιεριείς από όλη τη χώρα) συνταξιούχους να κουβαλούν εδώ κι ένα χρόνο αυτόν τον ασήκωτο σταυρό του μαρτυρίου.
Ελπίζουμε οι βουλευτές του νομού (που μόλις βγήκαν κι αυτοί από το μαρτύριο του δικού τους σταυρού), να κατανοήσουν το μέγεθος του προβλήματος των συντοπιτών τους (των παππούδων και γιαγιάδων τους) και να πράξουν (κι αυτοί) τα δέοντα, για να δοθεί ένα τέλος.



07-10_a1Παρέμβαση στα εσωκομματικά της Νέας Δημοκρατίας, ενόψει της ανάδειξης νέου προέδρου, έκανε ο πρόεδρος της Ν.Ο. Πιερίας του Λα.Ο.Σ., κ. Προδρόμου. Ο κ. Προδρόμου, παρότι δεν του πέφτει και λόγος, θεωρεί ότι η καλύτερη επιλογή είναι ο Αντώνης Σαμαράς, του οποίου παρεμπιπτόντως ακούν το όνομα κάποιοι «γαλάζιοι» και τους σηκώνετε η τρίχα…

Πρόεδρε, πρόσεχε τι ζητάς, διότι και οι νεοδημοκράτες παρακαλούσαν να μείνει για πάντα αρχηγός ο Γιωργάκης (όπως τον λέγανε) και είδες τι «δράμα» βιώνουνε…
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: