Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009

Αντίστροφη μέτρηση

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009
Με την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Αντώνη Σαμαρά «κλείδωσαν» χθες οι τέσσερις βασικές υποψηφιότητες για την ηγεσία της ΝΔ
Αντίστροφη μέτρηση
Με την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Αντώνη Σαμαρά «κλείδωσαν» χθες οι τέσσερις βασικές υποψηφιότητες για την ηγεσία της ΝΔ. Στο σκηνικό της διαδοχής ήρθαν να προστεθούν άλλες δύο υποψηφιότητες-έκπληξη, από απλά μέλη του κόμματος. Μία τρίτη απορρίφθηκε. Έτσι, όπως ανακοινώθηκε μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων στην Οργανωτική Επιτροπή του συνεδρίου, οι «μνηστήρες» της προεδρίας του κόμματος, είναι -κατά αλφαβητική σειρά- οι Δημήτρης Αβραμόπουλος, Ντόρα Μπακογιάννη, Αντώνης Σαμαράς και Παναγιώτης Ψωμιάδης.
Στο σκηνικό της διαδοχής ήρθαν όμως να προστεθούν και άλλες δύο υποψηφιότητες-έκπληξη. Πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, για απλά μέλη του κόμματος. Η εγκυρότητα των υποψηφιοτήτων αυτών εξετάζεται και σχετική ανακοίνωση θα γίνει σήμερα.
Μία ακόμη υποψηφιότητα απορρίφθηκε, κατόπιν ομόφωνης απόφασης της Επιτροπής Συνεδρίου, καθώς δεν πληρούσε τις προβλεπόμενες από το καταστατικό προϋποθέσεις.
Οι έγκυρες υποψηφιότητες θα επισημοποιηθούν με την κατάθεση των σχετικών προτάσεων υπογεγραμμένων από 50 συνέδρους. Η σχετική διορία είναι μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη 22 Οκτωβρίου.
Ήδη, η Ντόρα Μπακογιάννη κατέθεσε στην Οργανωτική Επιτροπή την υποψηφιότητά της με τις υπογραφές στήριξης από 1.000 συνέδρους από όλη την Ελλάδα........
Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης κατέθεσε επίσης την υποψηφιότητά του για την προεδρία της ΝΔ με επιστολή που έστειλε στον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου Δημήτρη Σιούφα και επιφυλάχθηκε να καταθέσει τις υπογραφές εντός της προθεσμίας.
Αντιστοίχως θα πράξει και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Ο κ. Σιούφας παρουσίασε στα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής συνεδρίου την πρόταση για την εκλογή του προέδρου του κόμματος από τη βάση, ενώ παράλληλα βρίσκεται σε συνεχείς διαβουλεύσεις του με τους υποψήφιους αρχηγούς.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σιούφας προτείνει να συνέλθει κανονικά το συνέδριο στις 7 Νοεμβρίου, αλλά να μεταβληθεί από έκτακτο σε τακτικό, για να εγκρίνει την αλλαγή του καταστατικού του κόμματος και τη διαδικασία εκλογής αρχηγού από τη βάση.
Πιθανότατη ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών από τη βάση της Νέας Δημοκρατίας, είναι η 29η Νοεμβρίου. Μέχρι τότε στο τιμόνι της Ρηγίλλης αναμένεται να παραμείνει ο Κώστας Καραμανλής.
Στην περίπτωση που κάποιος από τους υποψηφίους δεν συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία, θα διεξαχθεί και δεύτερος γύρος στις 6 Δεκεμβρίου.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: