Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009

Οι εξελίξεις στη ΝΔ

 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009 (ΔΙΟΝ)

Σε συμφωνία για εκλογή προέδρου από τη βάση της ΝΔ φαίνεται πως καταλήγουν οι τρεις διεκδικητές της αρχηγίας, με τον Αντώνη Σαμαρά να ανακοινώνει πιθανότατα την Πέμπτη, την υποψηφιότητά του. Η εκλογή προέδρου τοποθετείται χρονικά στα τέλη Νοεμβρίου και πληροφορίες θέλουν τον Κ.Καραμανλή να αλλάζει στάση, αποδεχόμενος πρόταση να παραμείνει ώς τότε στο τιμόνι της Ρηγίλλης.
Οι δύο εκ των διεκδικητών της προεδρίας, Δημήτρης Αβραμόπουλος και Αντώνης Σαμαράς, είχαν εξ αρχής ταχθεί υπέρ της εκλογής προέδρου από τη βάση. Χθες, και η Ντόρα Μπακογιάννη συμφώνησε με τον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου Δημήτρη Σιούφα ότι στην εκλογή θα συμμετάσχουν όλα τα.......

μέλη του κόμματος, αφού ξεκαθαριστούν τα μητρώα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, με τη διαδικασία συμφώνησε και ο κ. Καραμανλής, αποδεχόμενος την πρόταση του Δημ.Σιούφα να παραμείνει στη θέση του ώς τα τέλη Νοεμβρίου, οπότε θα αναδειχθεί ο διάδοχός του, και έτσι να μην χρειαστεί να υπάρξει μεταβατικός πρόεδρος.
Δεδομένων των εξελίξεων, η Οργανωτική Επιτροπή αναμένεται να εισηγηθεί τη μετατροπή του εκτάκτου συνεδρίου σε τακτικό, ώστε να εγκριθεί η αλλαγή της διαδικασίας ανάδειξης αρχηγού και του τρόπου με τον οποίο θα αποκτήσουν δικαίωμα ψήφου τα μέλη του κόμματος.
Εκτός απροόπτου δικαίωμα ψήφου θα αποκτήσουν όσοι εγγραφούν μέλη ως τα μέσα Νοεμβρίου, ενώ τα παλαιότερα μητρώα των κομματικών οργανώσεων θα διαγραφούν.
Και στην Πιερία αναβρασμός επικρατεί όσον αφορά την επικείμενη εκλογή προέδρου στη ΝΔ. Την Τρίτη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΔΙΟΝ τηλεόρασης ο πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης ΝΔ του δήμου Κατερίνης, Παναγιώτης Αμανατίδης ήταν ξεκάθαρος όσον αφορά τις υποψηφιότητες μιλώντας για υποκρισία όσων μιλούν για εκλογή προέδρου από τη βάση αφού όπως είπε ποτέ το κόμμα δεν αφουγκράστηκε τη βάση σε σημαντικά ζητήματα ακόμη και όταν η ίδια η τοπική οργάνωση έστειλε επιστολή προτείνοντας εκφράζοντας τις δικές τους θέσεις για την κάλυψη της θέσης του διοικητή του νοσοκομείου Κατερίνης, αλλά όπως είπε ο κ. Αμανατίδης ποτέ δεν πήραν απάντηση από το κόμμα. Ο κ. Αμανατίδης εξέφρασε παράλληλα τις ενστάσεις του για τις υποψηφιότητες τόσο του κ. Αβραμόπουλου όσο και του κ. Σαμαρά για τον οποίο είπε ότι ο λαός της ΝΔ δεν ξεχνά τις πληγές που προκάλεσε στο κόμμα.
Την ίδια ώρα η συζήτηση άνοιξε και στην Πιερία για τα στρατόπεδα υποστήριξης των 4 υποψηφιοτήτων για την προεδρία του κόμματος, χωρίς ωστόσο να έχουν ανοίξει ακόμη τα χαρτιά τους στελέχη που κατέχουν νευραλγικά πόστα στην τοπική ΝΔ.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: