Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009

Ντέρμπι Μπακογιάννη-Σαμαρά για την διαδοχή δείχνει νέο γκάλοπ

ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009
Ρεπορτάζ: Γ. Βλάχος, Ε. Τσικρίκα
Ντέρμπι μεταξύ Μπακογιάννη και Σαμαρά στην κούρσα της διαδοχής για την ηγεσία της ΝΔ δείχνει δημοσκόπηση της ALCO για την εφημερίδα ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ. Συγκεκριμένα, η πρώην υπουργός Εξωτερικών συγκεντρώνει 35,8%, μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ, που δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν, έναντι 34% του Αντώνη Σαμαρά. Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος έρχεται τρίτος με 16,8% και ακολουθεί ο ....Παναγιώτης Ψωμιάδης με 9,8%. Την ίδια ώρα, η μάχη της διαδοχής συνεχίζεται με «βολές» προς κάθε κατεύθυνση.
Η Ντόρα Μπακογιάννη προτείνει κοινές κομματικές εμφανίσεις των τεσσάρων υποψηφίων και μιλώντας στην εφημερίδα ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ απαντά με νόημα σε όσους της καταλογίζουν ευθύνη για τις πρόωρες εκλογές, λέγοντας ότι «όταν μετέχεις σε ένα κόμμα, έχεις μερίδιο ευθύνης και στις νίκες και στις ήττες. Στάθηκα δίπλα στον Κώστα Καραμανλή, δούλεψα για το καλό της παράταξης, αδιαφορώντας για το όποιο πολιτικό κόστος». Ο κ. Σαμαράς ο οποίος ξεκίνησε τις περιοδείες του από την πατρίδα της συζύγου του το Άργος, δεν έχει ανοίξει ακόμη τα χαρτιά του για το προτεινόμενο από την Ντόρα Μπακογιάννη και τον Δημήτρη Αβραμόπουλο debate.
Έχοντας πάντως στο πλευρό τον πρώην συνεργάτη του Κώστα Καραμανλή και βουλευτή Γιάννη Ανδριανό, καθώς και τον Γιάννη Μανώλη, έστειλε μήνυμα ενότητας, λέγοντας ότι «ο αγώνας θα είναι αγώνας στα πλαίσια της ενότητας που απαιτεί η παράταξη, η λογική και η ευγένεια και ταυτόχρονα θα είναι ένας αγώνας, όπου θα περάσουμε και ιδεολογικά μηνύματα σε μία εποχή ενός γενικότερου ιδεολογικού αφοπλισμού».
Από την Αρκαδία ο Δημήτρης Αβραμόπουλος επέμεινε στο αίτημα του για τηλεοπτική αναμέτρηση των υποψηφίων και απέρριψε τις αιτιάσεις, ότι αυτό μπορεί να λειτουργήσει διχαστικά στη βάση της ΝΔ, λέγοντας ότι «οτιδήποτε διχαστικό μακριά από εμένα. Από την πρώτη κιόλας ημέρα και στη διακήρυξή μου έχω στείλει ένα μήνυμα προς όλους και κυρίως προς τους ανθυποψηφίους μου. Ότι προέχει η ομοψυχία, η ενότητα». Όχι στο debate λέει ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.Πηγή: ALPHA
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: