Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου


Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009 - ΤΟΠΙΚΗ

Ηθικόν ακμαιότατον. Χρόνια είχαν να δουν στην Κατερίνη συγκέντρωση παρόμοια μ’αυτή του Χρυσοχοϊδη που έγινε το βράδυ του Σαββάτου στο πνευματικό κέντρο.

***

Βγήκαν απ’το καβούκι τους ένας-ένας όλοι οι Πασόκοι κι ήρθαν να γιορτάσουν για μια ακόμη φορά την 3η του Σεπτέμβρη.

***

Ημέρες 1981 θύμισε το ακροατήριο, ένας άνεμος διαφορετικός. Διάχυτη η βεβαιότητα και η πίστη για μια νέα πορεία με τον Γιώργο Παπανδρέου.

***

Ηλίου φαεινότερον ότι θα έχουμε αλλαγή σελίδας. Πληθώρα αιτήσεων μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ για το ψηφοδέλτιο στην Πιερία. Αντίθετα, δυστοκία στη Ν.Δ. όπου ζητούνται ηρωικοί εθελοντές για να πλαισιώσουν τους Κωνσταντόπουλο, Κουκοδήμο, Καρπούζα με επικρατέστερους τους Στέργιο Τόκα, την Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου και τον Κώστα Δημόπουλο.

***

Υπό «κρίσιν» όλες οι υποψηφιότητες του ΠΑΣΟΚ με διασφαλισμένες μόνο τις υποψηφιότητες Αμοιρίδη, Παπαγεωργίου και Μίχου. Άλλες υποψηφιότητες Τσιτλακίδης, Γκελντής, Λαγδάρης, Οφείδης, Καμάκας, Παυλίδης, Καλαμπάκας.

***

Ο Γιώργος Παπανδρέου θα αποφασίσει προσωπικά για τις υποψηφιότητες εν ενεργεία δημάρχων κατά περίπτωση, όπως και για το δήμαρχο Δίου Γρ.Παπαχρήστο.

***

Κράτησε το λόγο του ο Παντελής Τσερτικίδης και δεν δέχθηκε πρόταση για την είσοδο του στο ψηφοδέλτιο, ανοίγοντας δρόμο για νέα πρόσωπα.

***

Αποχαιρετιστήρια καθώς φαίνεται η επίσκεψη Καραμανλή στη ΔΕΘ. Υποτονική υποδοχή και γκρίνιες.

Για την ιστορία, χειροκροτήθηκε ο Βουλγαράκης!

***

Λιτότητα επαγγέλλεται ο πρωθυπουργός, πάγωμα μισθών για δυο χρόνια και διαλαλεί ότι επιλέγει το δύσκολο δρόμο σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ που δείχνει τον εύκολο.

Εναπόκειται σε μας να επιλέξουμε.

***

Και επιλέγουμε τον εύκολο. Τι έχουμε να χάσουμε, το πολύ-πολύ να μας ξαναπαραμυθιάσουν.

***

Δηλαδή 5,5 χρόνια τώρα πρόεδρε, ήμασταν στον εύκολο δρόμο; Δεν είχαμε λιτότητα; Φαντάζομαι τι μας περιμένει αν «ο μη γένοιτο» πάρετε συγχωροχάρτι.

***

Πόση λιτότητα παραπάνω αντέχουμε κύριε Καραμανλή; Πόσες επιχειρήσεις ακόμη πρέπει να κλείσουν, πόσα δις ακάλυπτες να πέσουν ακόμη στην αγορά, πόσους άνεργους ακόμη αντέχουμε, πόση ακρίβεια; Και τέλος, πόσες προκλήσεις ακόμη θα δεχθούμε από τον οργιώδη πλούτο που συσσωρεύεται στους λίγους;

***

Κύριε πρόεδρε, επιλέγουμε τον εύκολο δρόμο και αναστέλλουμε τις δυσκολίες για αργότερα, όπως κάνατε κι εσείς 5,5 χρόνια τώρα με την οικονομία και τα εθνικά θέματα. Εσείς κερδίσατε πολιτικό χρόνο, γιατί να μην κερδίσουμε κι εμείς ζωτικό χρόνο, έστω για μια μικροευημερία 4 χρόνων;

***

Αγαπητέ πρόεδρε, δεν αντέχουμε άλλη λιτότητα, έχουν δικαίωμα στη ζωή και τα 3/4 των Ελλήνων επί 5,5 χρόνια ήταν θεατές στο μεγάλο πάρτυ του κεφαλαίου.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: