Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009

ΗΜΙΥΠΑΙΘΡΙΟΙ ΧΩΡΟΙ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΔΩ! ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009

ΥΜΙΥΠΑΙΘΡΙΟΙ: ΕΩΣ ΤΙΣ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2010 Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ «ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗΣ» - ΠΗΓΗ

«Αγκάθια» συνιδιοκτησίας

Εως τις 21 Απριλίου 2010 έχουν περιθώριο να υποβάλουν δήλωση «τακτοποίησης» οι ιδιοκτήτες ημιυπαίθριων, υπογείων και πιλοτών που έχουν αλλάξει χρήση.

Προς το παρόν, το ενδιαφέρον είναι περιορισμένο, ενώ και οι Πολεοδομίες, παρ' όλο που θα έχουν «μπόνους» 20 ευρώ ανά δήλωση, δεν εμφανίζονται τόσο «ζεστές» για την εφαρμογή ενός μέτρου που όλα δείχνουν ότι θα κριθεί στα δικαστήρια.

Η αναμενόμενη εγκύκλιος, που παρουσίασε αναλυτικά η «Ε» (φύλλο 4/9/2009) και διευκρινίζει τον τρόπο εφαρμογής των ρυθμίσεων του νόμου 3775/2009 (άρθρα 40 και 41, ΦΕΚ 122Α' της 21/7/2009), υπογράφηκε τελικά στις 25/8 και δεν δημοσιοποιήθηκε από το υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ. Η καθυστέρηση στην έκδοσή της, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, αποδίδεται και στους φόβους για προσβολή της στα δικαστήρια. Είναι ενδεικτικό ότι σημαντικά πολεδομικά γραφεία ακόμη δεν έχουν ενημερωθεί, παρά το γεγονός ότι συμπεριλαμβάνει και υποδείγματα για την αίτηση και την υπεύθυνη δήλωση που θα υποβάλουν οι ιδιοκτήτες, καθώς και τη διαδικασία καταχώρησης των φακέλων από τα πολεοδομικά γραφεία.

Δικαίωμα «τακτοποίησης» έχουν ακίνητα για τα οποία έχει εκδοθεί οικοδομική άδεια ώς τις 2/7/2009 ή έχει εγκριθεί αναθεώρηση ώς την ίδια ημερομηνία. Αυτό σημαίνει ότι με τις ρυθμίσεις Σουφλιά καλύπτονται ακόμη και περιπτώσεις που δεν έχουν χτιστεί. Από τις 2/7 έως στις 21/7/2009 οι εκδοθείσες οικοδομικές άδειες διέπονται από το προηγούμενο καθεστώς σε ό,τι αφορά τις διαστάσεις των ημιυπαίθριων και την προσμέτρηση των κλειστών χώρων στάθμευσης στα τετραγωνικά του νέου ακινήτου αλλά δεν έχουν δικαίωμα «τακτοποίησης».

Δύο είναι τα σημαντικά σημεία της εγκυκλίου του υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ:

* Σε περίπτωση συνιδιοκτησίας, τη δήλωση μπορεί να υποβάλει μόνον ένας ενδιαφερόμενος. Η πρόβλεψη αυτή σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να προκαλέσει προστριβές μεταξύ συνιδιοκτητών που δεν έχουν την ίδια απόψη με τις ρυθμίσεις του υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ.

* Το οφειλόμενο ποσό (250 ευρώ για ημιυπαίθριους, 350 ευρώ για τις υπόλοιπες περιπτώσεις) καταβάλλεται με αποδεικτικό είσπραξης στο ΚΑΕ 3741 και όχι με έντυπο παράβολο. Η διαδικασία προβλέπεται από έγγραφο της 18ης Διεύθυνσης Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, που εκδόθηκε στις 19/8/2009.



Κρατείστε αυτό το βίντεο.. όλες οι οδηγίες για τους ημιυπαίθριουσ χώρους.. πλήρες ρεπορτάζ..
Δείτε το!!!


ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: