Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009

Τέτοια ώρα τέτοια λόγια την Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009

ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009
Article Author:
Πολιτεία


Σχόλια των συντακτών... και άλλα...
Με 48 λεπτά καθυστέρηση έφτασε στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.
Αυτό πια δεν είναι απλά «ώρα ΠΑΣΟΚ», είναι καραμπινάτο στήσιμο.
Εκτός από τους δημοσιογράφους πάντως, οι υπόλοιποι δεν φάνηκαν να ενοχλούνται. Ιδιαίτερα.
Πολύ δε περισσότερο οι πολιτευτές, που είχαν ευκαιρία και ικανό χρόνο στη διάθεσή τους να δουν από κοντά ψηφοφόρους και να ανταλλάξουν χειραψίες.



Είμαστε καλοί χριστιανοί, δεν παίρνουμε κανέναν στην κόλαση

Ο Γιώργος Παπανδρέου (είπε ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης) επιχείρησε να πλησιάζει και να προσεγγίσει τον ΣΥΝ για προγραμματική συνεργασία, αλλά εισέπραξε ένα «βρε καλώς τα παιδιά, από τον Αλέκο Αλαβάνο κι ένα «δεν θα πάμε μαζί τους στη κόλαση», από τον Αλέξη Τσίπρα.
Αλλά (πρόσθεσε), εμείς είμαστε πολύ καλοί χριστιανοί. Δεν θέλουμε να πάρουμε κανέναν στην κόλαση.
Δεν ξέρω πόσο χαμηλούς θέλει να κρατήσει το ΠΑΣΟΚ τους τόνους της αντιπαράθεσης, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης πάντως, έσουρε τα εξ αμάξης στην κυβέρνηση της Ν.Δ και μάλιστα με τέτοιους επιθετικούς προσδιορισμούς, που αν τους χρησιμοποιούσαμε εμείς, οι γραφιάδες των εφημερίδων, για ορισμένους άρχοντες, θα ζητούσαν σίγουρα την κεφαλή μας επί πίνακι.
«Αυτοί», είπε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης μιλώντας για την κυβέρνηση της Ν.Δ «ουδέποτε σκέφτηκαν το καλό της πατρίδας και του λαού. Η στρατηγική τους ήταν μια και μοναδική: τα δελτία των οκτώ. Μόλις τελείωναν τα δελτία, έκλεινε και η χώρα».

Από τη θέση του ηχολήπτη παρακολούθησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Αμοιρίδης τη ομιλία Χρυσοχοϊδη στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης.
Μάλλον άργησε να μπει στη αίθουσα και οι πρώτες θέσεις είχαν ήδη καταληφθεί από πολιτευτές.

Ραντεβού με τον Πταισματοδίκη Κατερίνης, έχουν σήμερα το πρωί τρεις εκδότες και ένας διευθυντής εφημερίδων του νομού μας, στο πλαίσιο της Έγκλησης του αναπληρωτή δημάρχου Κατερίνης.
Οι κύριοι Ι. Δερμίση, Γ. Χατζηιωάννου, Κ. Παπακώστας και Β. Ζαμαντζάς, θα καταθέσουν για ποιον λόγο δημοσίευσαν επιστολή πολίτη, την οποία θεώρησε δυσφημιστική ο κ. Σατραζέμης.
Την ενέργεια του αναπληρωτή δημάρχου Κατερίνης, έχουν καταδικάσει με ανακοινώσεις τους, η Ν.Ε. του Πα.Σο.Κ., του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΣΥΝ και του ΛΑΟΣ, καθώς και δημοτικές και νομαρχιακές παρατάξεις.
Θέση δεν έλαβε μόνο η ΝΟΔΕ Πιερίας, η οποία προφανώς είναι απασχολημένη με την κατάρτιση του ψηφοδελτίου του κόμματος στο νομό μας. Πάντως τα θέματα Ελευθεροτυπίας δεν φαίνεται να είναι από εκείνα που την απασχολούν και ιδιαίτερα.

Έχω ένα όνειρο…
Να βλέπω τον Ηλία Ψινάκη, στα έδρανα της Βουλής, να κάθεται ανάμεσα στον Σπυριδόπουλο και τον Βελόπουλο και να φωνάζει στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, που εκείνη την ώρα θα αγορεύει στη Βουλή, «είσαι Θεά»!

Η μεγάλη είδηση του Σαββατοκύριακου, έρχεται από το Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, όπου πρόεδρος αναλαμβάνει ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Κάκκαλος.
Ο κ. Κάκκαλος, θα διαδεχθεί τον Γ. Παπαστεργίου στην προεδρία του Φορέα και από ό,τι μάθαμε, η συγκεκριμένη διαδοχή, παρότι έγινε κατά την απουσία του νομάρχη στην Κίνα, δεν εμπεριέχει ούτε υποψία πραξικοπήματος…

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)


Δεν υπάρχουν σχόλια: