Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009

Υπέκυψε τραυματίας εργαζόμενος της ΛΑΡΚΟ

ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ


Εχασε τη μάχη για τη ζωή ένας ακόμη τραυματίας του τραγικού δυστυχήματος της 26ης Αυγούστου στη ΛΑΡΚΟ, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους τρεις.

Υπέκυψε στα τραύματά του ένας ακόμη εργάτης που είχε τραυματιστεί σοβαρά στις 26 Αυγούστου από έκρηξη σε καμίνι της ΛΑΡΚΟ, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών του δυστυχήματος στους τρεις.

Το δυστύχημα σημειώθηκε όταν εξερράγη καμίνι, στο οποίο είχε διαπιστωθεί βλάβη και το μετάλλευμα παρέμεινε σ' αυτό για χρονικό διάστημα μίας εβδομάδας.

Μία ομάδα εργαζομένων πήγε στο συγκεκριμένο καζάνι για να ξεκινήσουν τις διαδικασίες ώστε να το αδειάσουν από το μετάλλευμα.

Πριν καν αρχίσουν τις προβλεπόμενες διαδικασίες, όπως αναφέρουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, το καζάνι τρύπησε και η πυρακτωμένη λάβα έπεσε πάνω στους εργαζόμενους.

Σημειωτέον ότι στις 2 Αυγούστου είχε σημειωθεί και πάλι έκρηξη σε καμίνι της ΛΑΡΚΟ με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας 38χρονος εργάτης, πατέρας 4 ανήλικων παιδιών.

Ανακοίνωση από το ΚΚΕ

Το ΚΚΕ καταγγέλλει στην εργατική τάξη, στα φτωχά λαϊκά στρώματα, το νέο έγκλημα του κεφαλαίου: Ο εργάτης Γιάννης Παπακωνσταντίνου της ΛΑΡΚΟ, που είχε τραυματιστεί βαριά στις 26 Αυγούστου, υπέκυψε σήμερα στα τραύματά του.

Αυτός ο τραγικός απολογισμός δείχνει ποιο είναι το αποτέλεσμα της εντεινόμενης εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης και των άθλιων συνθηκών εργασίας που επικρατούν στους τόπους δουλειάς.

Το ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του νεκρού εργάτη.

Καλούμε τους εργαζόμενους Έλληνες και μετανάστες μαζί να απαιτήσουν σε κάθε εργασιακό χώρο και κλάδο και να επιβάλουν με την πάλη τους μέτρα προστασίας, υγιεινής και ασφάλειας. Να αντιπαλέψουν τις εργοδοτικές απειλές και εκβιασμούς, τη νέα επίθεση που ετοιμάζεται σε βάρος των εργασιακών, ασφαλιστικών και άλλων δικαιωμάτων των εργαζομένων.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: