Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

Ομιλία Δημήτρη Γκελντή

ΤΡΙΤΗ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009 - Ομιλία Δημήτρη Γκελντή Μιλώντας κατά την παρουσίαση των υποψηφίων βουλευτών ΠΑΣΟΚ Πιερίας, εκδήλωση που έγινε στη Λεπτοκαρυά το Σάββατο 26/9, ο υποψήφιος βουλευτής Δημήτρης Γκελντής, εισέπραττε συνεχή χειροκροτήματα μιλώντας για το ΠΑΣΟΚ και για τον Γιώργο Παπανδρέου, ιδιαίτερα όταν είπε ότι «στις 4 του Οκτώβρη ανατέλλει μια άλλη Ελλάδα. Στις 4 του Οκτώβρη η πολιτική θα συναντήσει την ηθική. Έχουμε ηγέτη τον Γιώργο Παπανδρέου που δεν χρωστάει σε κανέναν και εγγυάται μια ηγεσία αρχών και αξιών. Έχουμε πάθος να αγωνιστούμε για την Ελλάδα. Έχουμε πάθος να αγωνιστούμε για την Πιερία».
Στην ομιλία του ο υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ Πιερίας, Δημήτρη Γκελντή, ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Στις 4 του Οκτώβρη πέφτει η κυβέρνηση της παρακμής. Στις 4 του Οκτώβρη είναι η ώρα του λαού. Είναι η ώρα της Ελλάδας που αγωνίζεται, της Ελλάδας που ελπίζει, της Ελλάδας που θέλει να πρωταγωνιστήσει. Μίας Ελλάδας δυνατής, μιας Ελλάδας περήφανης.
Οι εκλογές στις 4 του Οκτώβρη δεν είναι μόνο μία κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση, αλλά μία σύγκρουση δύο διαμετρικά αντίθετων αντιλήψεων, δύο διαμετρικά αντίθετων πολιτικών επιλογών για την Ελλάδα, αντιλήψεις που έρχονται από πολύ παλιά, αν αναλογισθεί κανείς ότι στην χώρα μας οι προοδευτικές παρατάξεις πάντα δημιουργούσαν και η συντήρηση πάντα κατέστρεφε.
Δημιουργούσε ο Ελευθέριος Βενιζέλος, κατέστρεφε το παλάτι. Δημιουργούσε ο Πλαστήρας, κατέστρεφε ο Παπάγος. Δημιουργούσε ο Γεώργιος Παπανδρέου, κατέστρεφε το παλάτι. Δημιουργούσε ο ιδρυτής μας Ανδρέας Παπανδρέου και ο Κώστας Σημίτης, κατέστρεφε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και ο Κώστας Καραμανλής.
Εκείνοι έβλεπαν πάντα την εξουσία σαν λάφυρο. Εκείνοι θεωρούσαν πάντα ότι η νίκη στις εκλογές τούς δίνει δικαιώματα. Τη νέμονταν με τους λίγους.
Η σημερινή Κυβέρνηση της παρακμής δεν εκμεταλλεύτηκε μόνο την εμπιστοσύνη του Ελληνικού λαού, πλήγωσε και τους νοικοκύρηδες οπαδούς της. Εκείνοι πίστευαν ότι τον πλούτο και την εξουσία έχουν δικαίωμα να τα εκμεταλλεύονται οι λίγοι, οι ισχυροί, οι «ημέτεροι».
Στα 35 χρόνια της ζωής του ΠΑΣΟΚ έχουν διαμορφωθεί «κεκτημένα» που αφορούν την ενότητα της δημοκρατικής και προοδευτικής παράταξης και κυρίως τη συνοχή και την νικηφόρα στρατηγική του.
Φέρουν την σφραγίδα του χαρισματικού μας ιδρυτή και ηγέτη Ανδρέα Παπανδρέου, φέρουν την υπογραφή όλων των ηγετικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ συμπυκνώνοντας οράματα, αγωνίες, και προσδοκίες γενιών και γενιών.
«Λαϊκή κυριαρχία, εθνική ανεξαρτησία, ισότητα, κοινωνική δικαιοσύνη» ήταν οι αρχές και οι αξίες της γενιάς της Εθνικής Αντίστασης, μιας γενιάς που έγραψε από τις πιο λαμπρές σελίδες στην σύγχρονη νεώτερη καυτή πολιτική ιστορία του τόπου μας και αποτέλεσαν το όραμα του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου και καταγράφηκε στην διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη.
Η εθνική ανεξαρτησία, η λαϊκή κυριαρχία, η κοινωνική απελευθέρωση και η δημοκρατία σε όλες τις φάσεις της δημόσιας ζωής εξακολουθούν να συνιστούν, όπως και πριν από 35 χρόνια, τα δομικά υλικά της νέας πρότασης του προέδρου μας, του ηγέτη μας, Γιώργου Παπανδρέου, για μια Ελλάδα αρχών, για μια Ελλάδα αξιών.
Φίλες και φίλοι, έχουμε όραμα για την Ελλάδα. Έχουμε όραμα για την πατρίδα. Όραμα εφικτό, όραμα επιβεβλημένο, όραμα αυτονόητο, γιατί μπορούμε να πάμε τη χώρα μπροστά, σε ένα άλλο πρότυπο ανάπτυξης.
Το σχέδιο μας για τη χώρα έχει επίκεντρο τον άνθρωπο. Στηρίζεται σε πέντε εθνικούς στόχους, που θα αποτελέσουν τον ακρογωνιαίο λίθο της πολιτικής της επόμενης κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου.
Πρώτος στόχος: Νέα, αποφασιστική εθνική στρατηγική.
Δεύτερος στόχος: Ανάπτυξη για τον άνθρωπο βασισμένη στην πράσινη οικονομία.
Τρίτος στόχος: Παιδεία με ποιότητα, γνώση για όλους.
Τέταρτος στόχος: Κοινωνικό κράτος που διασφαλίζει δικαιώματα.
Πέμπτος στόχος: Κράτος που λειτουργεί για τον πολίτη.
Το ΠΑΣΟΚ ζητά από τον Ελληνικό λαό την ψήφο εμπιστοσύνης, την ψήφο αυτοδυναμίας, για να κάνουμε δυναμική νέα αρχή.
Στις 4 του Οκτώβρη ανατέλλει μια άλλη Ελλάδα. Στις 4 του Οκτώβρη η πολιτική θα συναντήσει την ηθική. Έχουμε ηγέτη τον Γιώργο Παπανδρέου που δεν χρωστάει σε κανέναν και εγγυάται μια ηγεσία αρχών και αξιών. Έχουμε πάθος να αγωνιστούμε για την Ελλάδα. Έχουμε πάθος να αγωνιστούμε για την Πιερία. Σας ευχαριστώ».
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ! (ΔΙΟΝ)

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: