Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο

NEO_NOSOKOMEIO

Το νέο Νοσοκομείο, οι Μαυρογυαλούροι, η περιφέρεια (και με την πονηρή έννοια!) και η πασαρέλα …

Τον ασκό του Αιόλου άνοιξε η απόφαση της κυβέρνησης να πραγματοποιήσει, στο παρά πέντε της κάλπης, τελετή παράδοσης-παραλαβής (δια χειρός υπουργού Υγείας Δ. Αβραμόπουλου) του νέου Νοσοκομείου Κατερίνης.
Μετά τον γραμματέα της Ν.Ε Πιερίας του ΠΑΣΟΚ, που έδωσε το Σάββατο συνέντευξη τύπου, κάνοντας λόγο για «γαλάζια φιέστα» και Μαυρογυαλούρους, χθες επανήλθε στο θέμα η ΠΑΣΚ καθηγητών Πιερίας, η οποία σε ανακοίνωσή της, επεκτείνοντας περεταίρω τα του Μαυρογιαλούρου, αναφέρει:
Δυστυχώς, ακόμη και σήμερα εμφανίζονται επίδοξοι ζηλωτές και "ηθοποιοί" μιας άλλης εποχής, στα ίχνη του Μαυρογιαλούρου και του Γκρούεζα. Και αφού τα "εγκαίνια" δεν τους "κάθισαν"-άλλωστε τί να εγκαινιάσουν; -το βαφτίσανε "Τελετή παράδοσης και παραλαβής".
Και αφού ο πρωθυπουργός της "επανίδρυσης του κράτους" (που αποτελεί πλέον το πιο σύντομο ανέκδοτο) δεν "μπόρεσε" να παραβρεθεί, παρέστη ο καθ' ύλη αρμόδιος υπουργός, κ. Αβραμόπουλος.
Δηλαδή, ο υπουργός της απόλυτης υποβάθμισης του Ε.Σ.Υ., των ψεύτικων υποσχέσεων για προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού στα νοσοκομεία, των κλειστών μονάδων εντατικής θεραπείας, των υπέρογκων χρεών των νοσοκομείων, κλπ.
Δυστυχώς, στο επίκεντρο, μόνο το προσωπικό συμφέρον, η προσωπική πολιτική επιβίωση, αποτυπωμένες σε μια χρυσίζουσα επιγραφή. Στην οποία επιγραφή, σ' έναν παροξυσμό άκρατης υστεροβουλίας, αναγράφεται η λέξη "ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΘΗΚΕ".
Σ' ένα νομό, που ενώ έδωσε στο κυβερνών κόμμα 3 Βουλευτές, Νομάρχη και την συντριπτική πλειονότητα των Δημάρχων, η "αμοιβή" ήταν να καταλήξουμε ο τελευταίος νομός σε ανάπτυξη, με μέσο ατομικό εισόδημα 11.000 ευρώ, όταν ο μέσος όρος στη χώρα είναι 17.000 ευρώ.
Μπορεί χρήματα να μη μας έμειναν, αλλά αξιοπρέπεια και νοημοσύνη μας απέμειναν και δεν τα ξεπουλάμε. Δεν αντέχουμε πλέον, 66 μήνες μετά, να ξαναδούμε τον ίδιο θίασο, στο ίδιο έργο και με τους ίδιους πρωταγωνιστές.
Ας σκεφτούμε σοβαρά τη φράση που αναφέρεται στην παλιά εκείνη ταινία: "Οι γυναίκες και οι πολιτικοί πρέπει να προσέχουν την περιφέρειά τους, διαφορετικά, όταν έρθει η ώρα των εκλογών, η περιφέρειά σου θα σε γράψει στην περιφέρειά της..."

Στο μεταξύ και ο ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας με χθεσινή του ανακοίνωση καταγγέλλει την «πασαρέλα που έστησε η Ν. Δ στο Νοσοκομείο, ένα Νοσοκομείο που έγινε το γιοφύρι της Άρτας από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.
«Ο λαός της Πιερίας», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, «δεν ζητούσε Νοσοκομείο-φωτογραφία για τα προεκλογικά φυλλάδια της Ν.Δ, αλλά ένα Νοσοκομείο που θα λειτουργεί πλήρως με προσωπικό, εξοπλισμό με υποδομές. Ένα Νοσοκομείο που θα γιάτρευε τις πληγές του ΕΣΥ στο νομό».
Και καταλήγει: «Καλούμε το λαό της Πιερίας να καταδικάσει την πολιτική της Ν. Δ στο νομό, να καταδικάσει τον δικομματισμό, τρανό παιδί του οποίου είναι η μη ολοκλήρωση και μη λειτουργία του Νέου Νοσοκομείο Κατερίνης».

Η τελετή παράδοσης-παραλαβής του νέου Νοσοκομείου δεν πρόκειται να μείνει ασχολίαστη και από το ΚΚΕ, το οποίο δίνει σήμερα το μεσημέρι συνέντευξη τύπου για το θέμα αυτό, στο εκλογικό του κέντρο στην Κατερίνη.



«Χακεράδες» λέει, χτύπησαν την προσωπική ιστοσελίδα της Λούκα Κατσέλη, σύμφωνα με την οποία κατηγορούσε την Κυβέρνηση για «προεκλογικές συλλήψεις»!
Δεν είναι απίθανο να συνέβη κι αυτό, αλλά εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι η αργοπορημένη αντίδραση της εν δυνάμει Υπουργού Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ, η οποία άργησε σχεδόν μια ώρα να διευκρινίσει τη θέση της και αφού έγινε αντικείμενο κριτικής από τον Κουμουτσάκο!
Δηλαδή, αν δεν το σήκωνε το θέμα η Νέα Δημοκρατία, η κ. Κατσέλη, δεν θα έκανε καμία δήλωση;



28-9_A2Μα είμαστε αχάριστοι εμείς στην Πιερία!
Ολόκληρη φασαρία για μια μαρμάρινη πλάκα, που τοποθετήθηκε στην είσοδο του νέου νοσοκομείου Κατερίνης!
Τι να πουν στην Κέρκυρα (είναι η άλλη περίπτωση νοσοκομείου που πέρασε από χίλια μύρια κύματα μέχρι να ολοκληρωθεί), όπου και πλάκα τοποθέτησαν και ανορθόγραφα την έγραψαν!
Και βέβαια το λάθος δεν έγινε ούτε στο όνομα του πρωθυπουργού, ούτε στο όνομα του Υπουργού…



28-9_A3Ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Θόδωρος Παυλίδης, φωτογραφίζεται με νέους στο πάρτυ που διοργάνωσε ο ίδιος, το βράδυ της Κυριακής.
Η αλήθεια είναι, ότι η συγκεκριμένη φωτογραφία δεν αποτελεί για μας «περίεργο», αφού ο Θόδωρος είναι από αυτούς που και εκτός προεκλογικής περιόδου, βγαίνει, συνομιλεί και ακούει νέους. Και αν κρίνουμε από τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις (σε Δήμο και Νομαρχία) οι νέοι είναι το ισχυρό χαρτί του.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: