Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου


Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009 (ΤΟΠΙΚΗ)

Μπορεί ο Καραμανλής να’χει απάντηση για όλα αλλά στο ερώτημα τι έκανες 6 χρόνια, φυσικά και δεν έχει απάντηση.

***

Ζητάει για Τρίτη φορά ψήφο εμπιστοσύνης από το λαό. Σιγά μη σε συνταξιοδοτήσουμε πρωθυπουργό.

***

Είχες τις ευκαιρίες Κώστα μου, ας δώσουμε και σε κανέναν άλλον την ευκαιρία. Κι αν δεν μας κάνει ας πάει και το παλιάμπελο.

***

Λες ότι ο Παπανδρέου δεν θα κάνει τίποτε. Ε, πάλι πάτσι θα’μαστε. Τίποτε εσύ, τίποτε αυτός.

***

Βέβαια, αν σ’άκουγαν δεν θα πάθαινες αυτά που έπαθες. Τους έλεγες σεμνά και ταπεινά κι αυτοί κυκλοφορούσαν σαν Λουδοβίκοι με τους αυλικούς.

***

Τους έλεγες όχι στις διαπλοκές κι αυτοί δεν άφησαν τίποτε όρθιο. Ακτές, βουνά, μοναστήρια, οφσόρ, βίλες. Δίκιο έχει ο κόσμος και τους τιμωρεί.

***

Να είστε σίγουροι ότι και οι τοπικές κοινωνίες βγάζουν οργή στους αλαζόνες και σ’οσους τα κονόμησαν.

***

Βέβαια, δεν νομίζω ότι και με το ΠΑΣΟΚ θα λείψουν αυτά τα φαινόμενα αλλά εδώ θα είμαστε να τους κρίνουμε και να τους στείλουμε για αγρανάπαυση.

***

Δεν μπορεί να πάει άλλο έτσι. Δεν γίνεται άλλοι να συσσωρεύουν πλούτο κι άλλοι χρέη, άλλοι να ευημερούν κι άλλοι να τρέφονται με ελπίδα. Και μη μου πείτε ότι σ’αυτή τη χώρα πάνε μπροστά οι ικανοί. Γίναμε η χώρα των κολλητών και των κουμπάρων.

***

Και επιτέλους δεν έχουμε συμβόλαιο με κανέναν ούτε είμαστε υποχρεωμένοι να στηρίζουμε τα ίδια πρόσωπα εσαεί. Και φυσικά λέμε όχι σ’ολους αυτούς που μας θυμούνται μόνο όταν μας χρειάζονται.

***

Λέμε όχι σ’οσους ψεύδονται, σ’οσους μας υποτιμούν, σ’οσους μας χρησιμοποιούν, σ’οσους πέρα από το τομάρι τους δεν νοιάζονται για τίποτε.

***

Στην κυβερνητική του θητεία ο Καραμανλής ζήτησε πολλές φορές συγνώμη για κάποια λάθη του, το ίδιο και πολλοί υπουργοί του.

Ε, δεν είμαστε υποχρεωμένοι να δίνουμε άφεσιν αμαρτιών εις το διηνεκές. Υπάρχουν κι άλλες επιλογές.

***

Ας τους ψηφίσουν οι τραπεζίτες αυτοί που πήραν τα 28 δις, αυτοί που πήραν τα δάνεια μαμούθ, τις επιδοτήσεις, τα ΤΕΜΠΕ, ας τους ψηφίσουν όσοι ευνοήθηκαν με τον έναν ή άλλο τρόπο. Εμείς μαθημένοι είμαστε το πολύ-πολύ να φάμε ελπίδα για άλλα τέσσερα χρόνια.

***

Και μη νομίζετε ότι μας πείθουν κι οι πασόκοι που λένε ότι από τις 5 Οκτωβρίου σηκώνουμε τα μανίκια και πάμε για δουλειά. Σιγά μην αφήσουν τη φραπεδιά.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: