Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου


Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο

OLYMPOS

Οι Διεθνείς του Ολύμπου
532 υπογραφές έχουν μπει μέχρι στιγμής στο (διαδικτυακό) κείμενο της Ομάδας Εθελοντικής Δράσης Πιερίας, που αφορά την (επιτέλους!) υπογραφή της ΚΥΑ για την επέκταση των ορίων του Εθνικού Δρυμού Ολύμπου.
Μεταξύ των υπογραφόντων και 8 καθηγητές Πανεπιστημίων της Ελλάδας και του εξωτερικού, ενώ ο δημοσιογράφος της Deutsche Welle, Neil King, δήλωσε πως αναλαμβάνει να αναδείξει το θέμα της ανεπαρκούς νομικής προστασίας του Ολύμπου.
Μερικοί μπορεί να πουν πως γινόμαστε διεθνώς ρεζίλι (που δεν καταφέρνουμε, χρόνια τώρα, να κάνουμε ό,τι πρέπει κι αρμόζει στο βουνό).
Άλλοι θα πουν πως, καλό είναι να μας τραβήξουν κι οι απόξω τα αυτιά, μπας και σταματήσουμε να αντιμετωπίζουμε το παγκόσμιο μνημείο ως τσιφλίκι μας.



Hμέρα μνήμης των εθνικών μας ευεργετών
Με επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του μνημείου της πλατείας Ηρώων και κατάθεση στεφάνου από τον Νομάρχη Πιερίας, θα τιμηθεί το πρωί της Τετάρτης, 30 Σεπτεμβρίου, η Ημέρα Μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών.
…………………………………………………………………………………………………
KYRIAZIDHSΣυναυλία, μία και μοναδική, σε γήπεδο της Δράμας θα δώσει αύριο ο Πέτρος Γαϊτάνος, για να ενισχύσει τον προεκλογικό αγώνα του προσωπικού του φίλου, τέως Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Δημήτρη Κυριαζίδη (που αντικαταστάθηκε ως γνωστό από τον δικό μας Χρήστο Φωτόπουλο) και ο οποίος κατεβαίνει υποψήφιος βουλευτής στη Δράμα.
Η έκπληξη πάντως δεν είναι (τόσο) η πρωτοτυπία της προεκλογικής εκστρατείας του υποψήφιου βουλευτή, όσο το ότι επέλεξε να κατέβει με το ψηφοδέλτιο του κυβερνώντος κόμματος. Το οποίο (όπως παλιότερα και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης) βρέθηκε πολλάκις (και προσφάτως στη ΔΕΘ) στο στόχαστρο των συνδικαλιστών αστυνομικών, που περίμεναν ματαίως (και περιμένουν πεισματικά) την επίλυση ζωτικών προβλημάτων του κλάδου τους.


Μάκαρ γη, ώ Πιερία!
Στη χιουμοριστική ραδιοφωνική εκπομπή του ΑΝΤ1 «Οι αδιάβροχοι» ήταν καλεσμένη χθες το πρωί η υποψήφια βουλευτής της Ν.Δ στην Πιερία Μαρίνα Τσιντικίδου.
Όπου, παρά τις πιεστικές ερωτήσεις των δημοσιογράφων, δε μαρτύρησε κανένα από τα προβλήματα του νομού. «Όλα καλά», έλεγε, είναι στην Πιερία.
Αλλά, επειδή οι άλλοι επέμεναν να μην το πιστεύουν και να τη μαρκάρουν στενά, στο τέλος ξεφούρνισε ένα: «Νομίζω», είπε (δεν ήταν και τόσο βεβαία) «ότι στον τουρισμό πρέπει να κάνουμε κι άλλα πράγματα».


«Στις μέρες μας όλοι ασχολούνται με τον περιβόητο ιό των χήρων ενώ κανείς δεν ασχολείται με τα προβλήματα των δρόμων. Από την ημέρα που βγήκε στην χώρα μας το πρόβλημα με τον ιό έχει χάσει την Ζωή του ένας άνθρωπος ενώ αντίστοιχα στους δρόμους έχουν βρει τον θάνατο πάνω από 650 άτομα και παρόλα αυτά κανείς δεν ασχολείται με αυτό», σημείωσε ορθώς ο Άρης Σταθάκης, υπ. βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία.
Μια δήλωση η οποία λέει πολλά και έχει τη δική της βαρύτητα. Η υπόθεση του ιού της γρίπης είναι όντως μια σοβαρή υπόθεση η οποία καλώς πήρε έκταση, όμως δεν έχουμε πολλές πιθανότητες να πάρει τόσο μεγάλη έκταση (ώστε να κινητοποιηθεί ο κρατικός-κυβερνητικός μηχανισμός) το πρόβλημα των δρόμων, διότι τυχαίνει πολλοί εκ των κατασκευαστών να είναι και… καναλάρχες! Και ποιος θέλει να δυσφημίσει το δικό του «μαγαζί»;


Ένα νυχτόβιο πουλί θα απελευθερωθεί στο πλαίσιο της 10ης Πανελλήνιας Συνάντησης Ορειβατών που διεξάγεται στο νομό μας.
Το πτηνό, κατά πώς μάθαμε είναι μπούφος.
Μπούφος λοιπόν στο φυσικό του περιβάλλον… κάποιος μας κάνει πλάκα! Δεν εξηγείται αλλιώς.


Κοντά στα 60 χιλιάδες νέα μέλη γράφτηκαν στις οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ, από την ημέρα που προκηρύχθηκαν οι εκλογές. Και ελπίζουμε να μην το έκαναν μόνο για να βρουν μια τρύπα στο «κεφαλοτύρι» όπως αποκάλεσε το Κράτος, ο Πάγκαλος.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: