Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

Παρηγοριά στον άρρωστο ώσπου να βγεί η ψυχή του


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΣΠΤΕΜΜΒΡΙΟΥ 2009
Μία εβδομάδα πρίν τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009 και μία εβδομάδα μετά την απαγόρευση των δημοσκοπήσεων, άρχισαν τα όργανα, διώξεις των blogs για δημοσίευση δημοσκοπήσεων (πχ τροκτικό), ευσεβείς πόθοι σε δημοσιεύματα για δήθεν ανατροπές του πολιτικού σκηνικού.Ισως οι επι όλων επαίοντες, αναλύουν την πολιτική επικαιρότητα κατά το δοκούν.Η αλήθεια είναι πικρή, για όσους προσπαθούν αν βγάλουν το καράβι της ΝΔ στη στεργιά, έστω και "κατακερματισμένο", παρα να το αφήσουν να βουλιάξει οριστικά και να αναπαυθεί βαθειά στο πάτο. Βέβαια ο "κατακερματισμός" του κυβερνώντος κόμματος έχει ήδη επέλθει, απλά κρύβεται απο "φύλλα συκής" και η αποκάλυψη θα γίνει μετά τις 5 Οκτωβρίου.Γιατί στην απλή καθουμιλουμένη " ο κόσμος τόχει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι".Το κύκνειο άσμα της κυβέρνησης έχει ήδη αρχίσει.. Είναι δέ πολύ τραγικό, να προσπαθείς να κερδίσεις πρώην φανατικούς σου ψηφοφόρους, με θεατρικές, διλημματικές προκλήσεις, περί ψυχολογικής σύμπλευσης των ψηφοφόρων της ΝΔ με την κυβέρνηση.Είναι τραγικό να βλέπεις ένα πρωθυπουργό που ο λαός του έδωσε απλόχερα την εξουσία, να μήν αναφέρεται καθόλου, ούτε στα πεπραγμένα, αλλά ούτε και στα μελλοντικά του σχέδια..Είναι τραγικό να βλέπεις κυβέρνηση έξη ετών να μήν κυβερνά, αλλά στην ουσία να ασκεί αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση για τα πεπραγμένα της, ιγα τα οποία έχει κριθεί το 2004 και μάλιστα να αντιπολιτεύεται και προγενέστερες κυβερνήσεις εις βάθος χρόνου απο το 1981.Είναι πραγματικά εκτός πολιτικής πραγματικότητος ή τουλάχιστον ασύλληπτη υποκρισία να ισχυρίζεται η κυβέρνηση ασάφειες στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, ενώ ο Καραμανλής δέν τόλμησε να μας πεί έστω μετά το πάγωμα των μισθών επι διετία, μετά τί θα γίνει;Θα καταφέρουν τόσα που δέν κατάφεραν με πανίσχυρη κυβέρνηση και πρωθυπουργό που τα πήρε όλα;Πόσο μπορεί να υποτιμούν τη νοημοσύνη του λαού!
Είναι τουλάχιστον προκλητικό να ανατρέχουμε στα λεγόμενα σκάνδαλα του χρηματιστηρίου και να μήν έχει κάνει τίποτε η κυβέρνηση επιε έξη χρόνια τίποτε για να λάμψει η αλήθεια.. Είναι υποτιμητικό για τη μνήμη μας, γιατί θυμόμαστε το παγμοσμίως προτότυπο της αποχώρησης της κυβερνητικής πλειοψηφίας απο τη βουλή κάτω απο το φόβο της "μυστικής" ψηφοφορίας...Γιατί δέν έμειναν να αποφασίσουν; Τί φοβήθηκαν;Ο Παπαναδρέου, έστω και άν μάτωνε το κόμμα του επέμενε.. όλα στο φώς!!
Και μετά απο όλα αυτά, ευτυχώς ο λαός άνοιξε τα μάτια του, συνηδειτοποίησε που τον οδηγεί η κυβέρνηση και ο "πρώην καταλληλότερος" και αποφάσισε να πάρει δραστικά μέτρα, δείχνοντας στην κυβερνητική πλειοψηφία ότι της γυρίζει οριστικά και αμετάκλητα την πλάτη.Είναι πάγια δέ τακτική της συντηρητικής παράταξης, όταν χάνει την εξουσία, να προσπαθεί με κινδυνολογίες και μεθοδεύσεις εκμετάλλευσης του κρατικού μηχανισμού να κρατηθεί στην εξουσία.Είναι πολύ σαθρό το επιχείρημα των stages και της εκμετάλλευσης των νέων.... Είναι πρόκληση 15 μέρες πρίν τις εκλογές να προσπαθούν, εκτός απο Διευθύνοντα Συμβουλο του ΟΠΑΠ, να κάνουν τον Χατζηεμμενουήλ και στέλεχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.. Ξέρετε ποιός έιναι ο Χατζηεμμανουήλ..; και τί σχέση έχει με τον πρωθυπουργό; Γιατί κανείς δέν τολμά να το πεί; Μάλλον γιατί σέβονται το θεσμό.. αλλά όλα κάποτε θα βγούν στη φόρα.. Γιατί ολοι αυτοί με τα ανούσια πολιτικά τους σχόλια, δέν τολμούν πούν τα σκάνδαλα που χτύπησαν αυτά τα χρόνια το ίδιο το σπίτι του Καραμανλή; (δείτε σχετικά άρθρα εδω!! και εδώ!! και εδω!!)
Ετσι και κάτω απο όλα αυτά τα γεγονότα,κατάλαβαν στην κυβέρνηση ,ότι δέν αναστρλεφεται το αρνητικό κλίμα και εντελώς αντιδημοκρατικά "αποφάσισαν" να θέσουν στο σκοτάδι τις δημοσκοπήσεις, γιατί θα φαινόταν καθημερινά η γυμνή αλήθεια.. Αλλά έστω και έτσι τα πράγματα δέν της πήγαν καλά..Παρά τη φιλότιμ,η προσπάθεια, του κ Φλέσα του κ Μαύρου και άλλω "επίλεκτων και εγκάθετων" δημοσιογράφων να μιλούν καθημερινά περί αναστροφής του κλίματος υπέρ του Καραμανλή.
Είναι δέ προκλητικό άυτό που γίνεται καθημερινά στα κρατικά κανάλια.Παραβιάζοντας την εκλογική νομοθεσία,καλύπτουν μεγάλο μέρος της προεκλογικής καμπάνιας του πρωθυπουργού, με πάρα πολύ χρόνο, τον οποίο δέν βαφτίζουν προεκλογικό, αλλά με μορφές διαφορετικών ρεπορτάζ.. Είνα πολύ άκομψο για την αισθητική μας και τη νοημοσύνη μας, να υποβάλλονται συνεχώς απο τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ, ερωτήσεις κλισέ του "τύπου τί πιστεύεται έχει αναστραφεί το κλίμα.. έχει κερδίσει πόντους ο Καραμανλής".
Ομως το ποτάμι δέ γυρίζει πίσω και παρασέρνει στο διάβα του κάθε ανάχωμα που προσπαθούν να στήσουν στο πέρασμά του, όλοι εκείνοι που βλέπουν το τέλος νάρχεται.Αρκεί μετά το πέρασμά του στις 5 Οκτωβρίου να βρεί πρόσφορο έδαφος που θα δημιουργησει η νέα κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρεόυ , κυβερνηση που πρέπει να είναι διαφορετική απο παλιά για να μπορέσει να πετύχει για το καλό του λαού (βλέπε σχετικό άρθρο).
Το πειρατικό του Γιώργου σαλπάρει σε σταθερό προορισμό!!
Κατα άλλα για τους κυβερνητικούς προεκλογικούς χειρισμούς.. εδώ ισχύει το ρητό του λαού μας "παρηγοριά στον άρρωστο ώσπου να βγεί η ψυχή του".
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: