Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

Κορυφώνεται η αντιπαράθεση

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

Με επίκεντρο την οικονομία

Κορυφώνεται

η αντιπαράθεση

Η οικονομία βρίσκεται σταθερά στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με τον Γ.Κουμουτσάκο. Μήλον της έριδος, αυτή τη φορά, ένα φυλλάδιο του ΠΑΣΟΚ με προτάσεις για την προστασία των δανειοληπτών, το οποίο προκάλεσε αλληλοκατηγορίες για «γκάφα» μεταξύ Ρηγίλλης και Ιπποκράτους.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ μίλησε για τα «6+1 ψέμματα» που αναφέρονται στο σχετικό φυλλάδιο του ΠΑΣΟΚ, κάνοντας μάλιστα λόγο για γκάφα από πλευράς της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αφού αρκετά από όσα αναφέρονται στο φυλλάδιο ισχύουν ήδη.

«Η κυβέρνηση έχει θεσμοθετήσει το ακατάσχετο της μοναδικής κατοικίας για χρέη μέχρι 10.000 ευρώ σε πιστωτικές κάρτες και καταναλωτικά δάνεια, καθώς επίσης έχει αυξήσει το όριο του ακατάσχετου της μοναδικής κατοικίας από 10.000 σε 20.000 ευρώ» είπε.

«Είναι σκοτεινή προπαγάνδα ή μεγάλο ψέμα;» ρώτησε ο κ. Κουμουτσάκος και πρόσθεσε ότι σε κάθε περίπτωση οφείλουν να ζητήσουν συγγνώμη και να αποσύρουν το φυλλάδιο».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου αντέτεινε ότι η «τεράστια γκάφα» είναι της Νέας Δημοκρατίας, καθώς η αποκάλυψη αφορά σε ένα περυσινό φυλλάδιο του ΠΑΣΟΚ.

«Μετά την τεράστια γκάφα τους με την άγνοια που έδειξαν σχετικά με την πρόταση νόμου που είχε καταθέσει το ΠΑΣΟΚ για τους δανειολήπτες, έρχονται σήμερα, να 'αποκαλύψουν' φυλλάδιο του ΠΑΣΟΚ, με το οποίο υποτίθεται το ΠΑΣΟΚ παραπλανεί τους πολίτες. Μόνο που το συγκεκριμένο φυλλάδιο βγήκε πέρσι! Πριν η κυβέρνηση νομοθετήσει, έστω και ατελώς, όπως έκανε» είπε.

Ο κ. Κουμουτσάκος απάντησε ότι «το δήθεν περσινό προπαγανδιστικό φυλλάδιο του ΠΑΣΟΚ για τους δανειολήπτες, το οποίο δόθηκε στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, το βρήκαμε στο εκλογικό τους περίπτερο, στην πλατεία Κλαυθμώνος. Το φυλλάδιο αυτό, που, άλλωστε, το μοιράζουν πόρτα- πόρτα, τους εκθέτει ανεπανόρθωτα. Οφείλουν τώρα να το αποσύρουν».

«5 ερωτήματα»

Από πλευράς ΠΑΣΟΚ ο εκπρόσωπος Τύπου Γιώργος Παπακωνσταντίνου κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι επιχειρεί να φοβίσει τους πολίτες, δίνοντας μάχη οπισθοφυλακής. Τόνισε μάλιστα ότι ο τόπος χρειάζεται υπεύθυνους ηγέτες και όχι πολιτικούς που ασκούν αντιπολίτευση.

Απαντώντας στο ερώτημα που θέτει ο πρωθυπουργός «ποιο είναι το μεσαίο εισόδημα», ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι «πάντως μεσαίο εισόδημα δεν είναι η περίπτωση κάποιου που έχει εισόδημα 100.000 ευρώ, διαθέτει σπίτι 1 εκατ. ευρώ και έχει 100.000 ευρώ μερίσματα»

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι «δεν υπάρχει επιστημονικός ορισμός της μεσαίας οικογένειας», προσθέτοντας ωστόσο ότι οι πολίτες γνωρίζουν, το ΠΑΣΟΚ είναι πολύ ξεκάθαρο στο ποιοι δεν θα επιβαρυνθούν φορολογικά.

Το ΠΑΣΟΚ παρουσίασε «5 ερωτήματα» για τα «υπεύθυνα σχέδια» -όπως τόνισε- της ΝΔ.

Τα ερωτήματα αυτά αφορούν στην οικονομική πολιτική που ακολούθησε η κυβέρνηση τα τελευταία 5,5 χρόνια (δημόσιο χρέος, προϋπολογισμοί που δεν τηρήθηκαν, χώρα υπό επιτήρηση κλπ), στις φοροελαφρύνσεις υπέρ των ολίγων, στα αποτυχημένα προγράμματα που παρουσιάστηκαν στην Κομισιόν, στην πολιτική της ΝΔ σε επίπεδο αυξήσεων των μισθών και στη μη στήριξη του Ταμείου της Φτώχειας.

Παράλληλα, τονίζει ότι η ΝΔ δεν γνωρίζει πώς θα καλύψει τις «τρύπες» στο έλλειμμα και καταλήγει απευθύνοντας το εξής ερώτημα: «Γιατί η ΝΔ δεν λέει 'υπεύθυνα' στους πολίτες ότι δεν σκοπεύει να κάνει τίποτα τους επόμενους μήνες για τα πραγματικά προβλήματα της οικονομίας;»

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: