Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

Τέτοια ώρα τέτοια λόγια την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

ΠΕΜΠΤΗ 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009
Article Author: Πολιτεία


Σχόλια των συντακτών... και άλλα...
Τους υποψήφιους βουλευτές του στην Πιερία παρουσίασε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ.

Από αριστερά προς τα δεξιά στη φωτό, ο πολιτικός μηχανικός (και από τα φοιτητικάτου χρόνια αγωνιστής της αριστεράς)Τάκης Φώτας, ο ζωγράφος, ωρομίσθιος εκπαιδευτικός και μέλος της κεντρικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σαπουνάς, η γνωστή από τους αγώνες της για τον Πέλεκα (και όχι μόνο) Σωτηρία Πουζουκλίδου, ο δημοτικός σύμβουλος Αιγινίου (και επίμονο μέλος της Σ.Ε Αγώνα κατά των διοδίων) Αντώνης Νταγλιούδης, ο 27χρονος φαρμακοποιός και μέλος (από το 2007) του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας Συνασπισμού Ζήσης Ζάννας και η διατελέσασα και πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Ανατολικού Ολύμπου (τη διετία 2005-2006) Δήμητρα Αρίσση.

Η τελική εξάδα του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε κατά τι διαφοροποιημένη, από αυτή που είχαμε δημοσιεύσει πριν λίγες μέρες, καθώς ο ηθοποιός Δημήτρης Σιακάρας παραχώρησε τη θέση του για προς ενίσχυση του γυναικείου δυναμικού του ψηφοδελτίου.
Έτσι, ο ΣΥΡΙΖΑ κατεβαίνει με δυο εκπροσώπους του γυναικείου φύλου στη λίστα του.




Παρών στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας ο (μέχρι χθες) βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης και υποψήφιος και πάλι, Τάσος Κουράκης.

Ο οποίος, μιλώντας για το πολιτικό στίγμα του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς σ’ αυτές τις εκλογές, προτίμησε να μην στρουθοκαμηλίσει.

«Πρέπει να καλύψουμε ένα χαμένο έδαφος», είπε, «που σχετίζεται με μια δυσαρέσκεια των μελών μας και των ψηφοφόρων μας, εξαιτίας άστοχων χειρισμών που τραυμάτισαν το ενωτικό μας εγχείρημα».

«Αυτό είναι μια πραγματικότητα» είπε. «Κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να ανατρέψουμε ένα πολύ καλό κλίμα και μια εμπιστοσύνη που υπήρχε. Και … τα καταφέραμε».

Πρόσθεσε ωστόσο πως, αυτό που προσλαμβάνει σήμερα στην προεκλογική του εκστρατεία είναι ότι, ναι μεν ο κόσμος είναι θυμωμένος και πληγωμένος, πλην όμως είναι και αποφασισμένος να πάρει την κατάσταση της αριστεράς στα χέρια του και να μην επιτρέψει να ακυρωθεί το εγχείρημα της ενότητάς της από … αστοχίες της «κορυφής».





Κυκλοφοριακή συμφόρηση στον κεντρικό πεζόδρομο Κατερίνης, χθες το πρωί, μισή ώρα μετά τις 10.00.

Και ένα και δύο και τρία και τέσσερα φορτηγά … Κάθομαν η έρμη να πιω έναν καφέ στα τραπεζάκια έξω και μέτραγα τα φορτηγά (που έβλεπα) να περνούν.
Αυτό δεν είναι πεζόδρομος, εθνική οδός είναι!

Κάτι ωράρια για φορτοεκφορτώσεις και κάτι σταθμοί μεταφόρτωσης που θα δημιουργούνταν σε διάφορες εξόδους του πεζόδρομο (που ‘λεγε ο δήμαρχος) τι έγιναν τελικά; Τα ‘φαγε η μαρμάγκα;





Πέρυσι ο δήμος Κατερίνης γιόρτασε την Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο, τοποθετώντας ράμπες στάθμευσης μοτοποδηλάτων σύρριζα μπροστά από τα ταλαίπωρα έργα τέχνης, που σκόρπισε στην πόλη ο προηγούμενος δήμαρχος.

Φέτος, μήπως να το προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα; Να τα ξηλώσει (τα έργα τέχνης, όχι τις ράμπες) να παν στο διάλο; Έτσι κι αλλιώς ποιος ασχολείται με την τέχνη; Κάτι «λαπάδες», που ΄λεγε κι ένας παλιός υπουργός μάγκας Σαλονικιός.





Από την 1η Σεπτέμβρη ανέλαβε επισήμως τα καθήκοντά του, στην προεδρία του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου.

Ερωτηθείς, στην πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε ο Νομάρχης Πιερίας και μέχρι πρότινος πρόεδρος του Φορέα, χαρακτήρισε την επιλογή του Νίκου Κάκκαλου, ως την καλύτερη, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα ανταποκριθεί πλήρως στα νέα του καθήκοντα. Ο κ. Παπαστεργίου, τόνισε ιδιαίτερα, ότι είναι απολύτως σύμφωνος με την επιλογή του πρώην βουλευτή Πιερίας στη συγκεκριμένη θέση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα, συνεδρίασε για πρώτη φορά υπό την προεδρία του κ. Κάκκαλου χθες.





Ενημερωτικά χαρτάκια, σε οχήματα που «παρακωλύουν» την διέλευση των απορριμματοφόρων στους δρόμους της πόλης, αφήνει η αντιδημαρχία Καθαριότητας του Δήμου. Με τα σημειώματα, ζητά από τους οδηγούς να μην σταθμεύουν πάνω σε γωνίες δρόμων ή σε στενούς δρόμους της πόλης.

Πρόκειται για μια κίνηση, που θα είχε σίγουρο αποτέλεσμα, αν απευθυνόταν σε οδηγούς με «παιδεία».

Στην Κατερίνη, όπως και στις περισσότερες πόλεις της Ελλάδας, μάλλον δεν θα πιάσει τόπο, καθότι ο Έλληνας, αν δεν «πονέσει» στην τσέπη, δεν συμμορφώνεται.
Όπως και να ‘χει, πρόκειται για μια κίνηση, η οποία πρέπει να επισημανθεί και να ενισχυθεί.



Με τη συμμετοχή των έξι υποψηφίων βουλευτών του κόμματος, πραγματοποιήθηκε ΝΟΔΕ χθες το μεσημέρι, για να ρυθμιστούν ζητήματα σχετικά με τον προεκλογικό αγώνα.

Οι έξι υποψήφιοι της Νέας Δημοκρατίας, συμφώνησαν να μην αναστήσουν γιγαντοαφίσες έξω από τα εκλογικά τους γραφεία και όσοι το έχουν κάνει, να τις απομακρύνουν. Συμφώνησαν επίσης, να κάνουν κοινή ομιλία και οι έξι στην Κατερίνη.

Εκεί που δεν υπήρξε συμφωνία, είναι στο ενδεχόμενο να γίνουν κοινές ομιλίες σε όλες τις περιοχές με πρόγραμμα που θα καταρτιστεί από τη ΝΟΔΕ.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: