Τρίτη 28 Ιουλίου 2009

Στο Μέγαρο Μαξίμου για την αντιμετώπιση της γρίπης - Αύριο ενημερώνει τη Βουλή ο Δ. Αβραμόπουλος

ΤΡΙΤΗ 28 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ

Τον πρωθυπουργό ενημερώνει για τις εξελίξεις και τα μέτρα αντιμετώπισης της νέας γρίπης η Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής για τη νόσο, Ελ. Γιαμαρέλου, παρουσία του Δ. Αβραμόπουλου. Από το πρωί συνεδριάζει και η Εθνική Επιτροπή για την Πανδημία της Γρίπης. Και δεύτερο σοβαρό κρούσμα νοσηλεύεται στην εντατική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ηρακλείου.

Στις 4 το απόγευμα η κυρία Γιαμαρέλλου θα συναντηθεί με τον υπουργό Παιδείας κ. Άρη Σπηλιωτόπουλο, με τον οποίο θα συζητήσουν το θέμα των σχολείων και των μέτρων προφύλαξης.

Το νέο κρούσμα της γρίπης είναι ένας 42χρονος από τη Βόρεια Ήπειρο, ο οποίος βρίσκεται διασωληνωμένος στην εντατική με βαρύτατη πνευμονία. Είχε επισκεφθεί πριν από πέντε ημέρες το Βενιζέλειο νοσοκομείο, στο οποίο του πήραν επίχρισμα, αφού εμφάνιζε συμπτώματα της νόσου. Ωστόσο στη συνέχεια αμέλησε να πάρει τα αποτελέσματα και εισήχθη, αργά χθες το βράδυ, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου.

Αύριο ο υπουργός Υγείας θα παρουσιάσει το Εθνικό Σχέδιο Αντιμετώπισης της γρίπης στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ενώ την Πέμπτη θα ενημερώσει τα διοικητικά συμβούλια της ΕΝΑΕ και της ΚΕΔΚΕ.

Την ίδια ώρα στα φαρμακεία υπάρχει έλλειψη σε μάσκες, θερμόμετρα και εμβόλια του πνευμονιόκοκκου, νέα παρτίδα των οποίων αναμένεται μετά τις 24 Αυγούστου.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: