Τρίτη 28 Ιουλίου 2009

Ημερήσιο Μάτι με την Κατερίνα Τσαλού

Τρίτη 28 Ιουλίου 2009

Τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου και καθώς φαίνεται θα τα λύσουμε όλα τα …θέματα πριν πάμε διακοπές.

Η θερινή ραστώνη δεν έπιασε την επικαιρότητα, όπως διαπιστώνετε. Τρέχουν οι ειδήσεις, τα νέα, οι εξελίξεις.

Στο επίκεντρο εδώ και μια εβδομάδα οι εργασίες στο νέο νοσοκομείο της Κατερίνης. Φτάσαμε στην πηγή…θα το πιούμε το νερό που να πάρει, ο,τι κι αν γίνει.

Η εταιρία ετοιμάζεται να παραδώσει προσωρινά το έργο στη ΔΕΠΑΝΟΜ και εδώ αρχίζουν τα ωραία.

Σύσκεψη χθες στο διοικητήριο με τη συμμετοχή των βουλευτών και της αυτοδιοίκησης για τα παράλληλα έργα.

Άντε παιδιά. Λίγο ακόμη έμεινε. Να τελειώνουμε. Πάντως, το πώς θα γίνουν τα παράλληλα έργα μας το είπατε, το ότι είμαστε υπερβολικοί, επίσης μας το είπατε, εκείνο που παραλείψατε, ήταν, γιατί καθυστερήσατε….

Από λόγια…χορτάσαμε.

Πλούσια η ατζέντα του Σαββατοκύριακου και για το ΠΑΣΟΚ που το έριξε στο κάμπινγκ και στη συζήτηση.

Με 40 βαθμούς θερμοκρασία αλλά η συμμετοχή αξιοσημείωτη.

Τζουμάκας, Μαγκριώτης, Νασιώκας στο κάμπινγκ της νεολαίας του ΠΑΣΟΚ. Εκδηλώσεις σε Λιτόχωρο και Λεπτοκαριά.

Ίδρωσε και η επικαιρότητα.

Στους ρυθμούς των καλοκαιρινών εκδηλώσεων τώρα.

Πανηγύρια σε κάθε γωνιά της Πιερίας. Σε κάθε χωριό, σε κάθε οικισμό, σε κάθε γειτονιά.

Του έδωσαν και κατάλαβε οι Πόντιοι. Χόρευαν τρεις νύχτες. Πολύς κόσμος και πολύ κέφι παρά τις υψηλές θερμοκρασίες.

Ακολουθούν και άλλα παραδοσιακά συναπαντήματα.

Είδηση κι αυτή: To πιο συχνό ρουσφέτι που ζητάει κάποιος αυτό το διάστημα από βουλευτές και άλλους φορείς είναι ένα!

Ναι, αυτό που καταλάβατε. Πάνε οι διορισμοί στο δημόσιο και μια θέση εργασίας. Τώρα ο κόσμος ζητάει από τους βουλευτές να τους εξασφαλίσει ένα πακέτο ταμιφλού!!! Για την γρίπη δηλαδή να το βάλει στο συρτάρι του και να το έχει για ώρα ανάγκης. Ρωτήστε τους βουλευτές και αυτός θα σας πούνε όπως και οι δημοσιογράφοι.

Το διαβάσαμε στο troktiko: Πρόσφατα επισκέφτηκα μια παραλία και πάλι στην ευρύτερη περιοχή της Βαρκελώνης και πιο συγκεκριμένα στο Ματαρό! Πήγαμε βραδάκι, για μπάνιο και να αράξουμε μετά για βραδινό και ένα ποτό εκεί. Ήμασταν μια αρκετά μεγάλη παρέα, πάνω από 10 άτομα. Φανταστείτε τι μπορεί να χρησιμοποιήσαμε 10 άτομα, από πιάτα, ποτήρια, φαγητό κτλ κτλ... Αφού φύγαμε, δεν υπήρχε πίσω ούτε χαρτάκι... Και αυτό δεν είναι τυχαίο για την συγκεκριμένη παρέα... Στην παραλία αυτή είχε τουλάχιστον 5-6 παρέες εκείνη την ώρα και φυσικά πάει κόσμος σχεδόν κάθε μέρα! Και όμως στην άμμο δεν βλέπεις τίποτα...

Ούτε γόπες από τσιγάρα,ούτε κουτάκια μπύρας, ούτε χαρτιά από συσκευασίες παγωτού ούτε πλαστικά μπουκαλάκια και γενικά την συλλογή αποριμάτων που μπορεί κάποιος να θαυμάσει σε πολλές από τις δικές μας παραλίες που ΔΕΝ είναι ελεγχόμενες από κάποιο ιδιώτη.

Γιατί μιλάω για μία τεράστια παραλία η οποία δεν έχει ούτε ξαπλώστρα και είναι πεντακάθαρη, δηλαδή την συντηρεί έτσι ο κόσμος. Αυτό σημαίνει διαφορά νοοτροπίας!!! Στο ότι πολλές από τις δικές μας ελεύθερες παραλίες είναι γεμάτες από σκουπίδια δεν φταίει κανείς άλλος παρά οι γονείς μας και εμείς...

Οι πρώτοι για την ανατροφή που μας δώσαν και οι δεύτεροι για το ξερό μας το κεφάλι! Φανταστείτε λοιπόν ότι εδώ στην Βαρκελώνη,αλλά και στην Girona (Για την Βαρκελώνη είναι κάτι ενδιάμεσο από ότι είναι για μας η Κατερίνη και η Χαλκιδική) έχει πάρα πολλές παραλίες οι οποίες είναι τεράστιες σε μήκος, και είναι πεντακάθαρες!

Έχουν ελάχιστες ξαπλώστρες (όσες από αυτές έχουν), έχουν ναυαγοσώστες και καθημερινή σημαία που υποδεικνύει την καταλληλότητα για κολύμπι, και έχουν ακόμα και δωρεάν πλαστικά σταχτοδοχεία τα οποία βυθίζονται στην άμμο και έχουν και καπάκι που κλείνει για να το παίρνεις μαζί σου, για τους καπνιστές,για να μην σβήνουν την γόπα στην άμμο!

Όλα αυτά σε μία περιοχή όπου οι παραλίες από άποψη φυσικής ομορφιάς είναι πιο πίσω από τις δικές μας, όμως οι αρχές και η νοοτροπία των ανθρώπων εδώ,τις κάνουν να φαίνονται πολύ πιο μπροστά! ΠΗΓΗ

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: