Τρίτη, 28 Ιουλίου 2009

Ενόχλησε τους Τούρκους η... «αργκό» της Ντόρας


ΤΡΙΤΗ 28 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009

«Νταηλίκια στην Ευρώπη δεν χωράνε». Τα λόγια αυτά, από τη συνέντευξη της υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» ,πρόταξαν χθες οι τουρκικές εφημερίδες, κάνοντας λόγο για «αργκό» και «ασυνήθιστο ύφος» από πλευράς Μπακογιάννη.

«Μπακογιάννη προς Μπαγίς: Δεν σηκώνει νταηλίκια η Ευρώπη», ήταν χθες ο τίτλος του σχετικού ρεπορτάζ της «Μιλιέτ», η οποία υπογράμμισε τη «σκληρή απάντηση της Μπακογιάννη» προς τον Τούρκο υπουργό άνευ χαρτοφυλακίου Εγκεμέν Μπαγίς, ο οποίος πρόσφατα είχε πει ότι «απέχουν από τη σοβαρότητα οι ηρωικές δηλώσεις προς τα μέσα ενημέρωσης». Αναφερόταν σε δηλώσεις της υπουργού, η οποία είχε καλέσει την Τουρκία να κάνει πράξη τις δεσμεύσεις της ως προς το πρόσθετο πρωτόκολλο Ε.Ε. - Τουρκίας, περί ανοίγματος των τουρκικών λιμανιών και αεροδρομίων σε κυπριακά πλοία και αεροσκάφη.

Ολες οι εφημερίδες υπογραμμίζουν τα λόγια της Μπακογιάννη, ότι «κατανοώ τις πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές διεργασίες σε μια χώρα του μεγέθους, της γεωγραφικής θέσης και της Ιστορίας της Τουρκίας. Κατανοώ, αν θέλετε, και την εσωτερική πολιτική πραγματικότητα και τον αγώνα του κυρίου Ερντογάν. Νταηλίκια, όμως, στην Ευρώπη δεν χωράνε» και ότι «η Τουρκία οφείλει να τηρεί τα συμφωνηθέντα. Δεν έχει καλή παράδοση σ' αυτό. Αλλά στην Ευρώπη δεν υπάρχει άλλος τρόπος».

Η «Τζουμχουριέτ» κάνει λόγο για «προειδοποίηση της Ελληνίδας υπουργού», ενώ η «Ραντικάλ» σημειώνει το «ύφος αργκό» της Μπακογιάννη. ΠΗΓΗ

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: