Τρίτη 28 Ιουλίου 2009

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Τρίτη 28 Ιουλίου

ΤΡΙΤΗ 28 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009
Article Author: Πολιτεία

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα
Ζωντανές και ανθοφορούσες είναι τα κρεμαστές πετούνιες στα καλαθάκια, που τοποθέτησε η δημοτική αρχή στις κολώνες στην οδό Ειρήνης.
Σε αντίθεση με τις έρπουσες πετούνιες, που απόθαναν στην αυλή του Δικαστηρίου μια μέρα που το θερμόμετρο χτύπησε κόκκινο.
Όπως μάθαμε, το πότισμα των λουλουδιών στα καλάθια, το έχουν χρεωθεί οι μαγαζάτορες του δρόμου.
Σε αντίθεση με τα λουλούδια στο Δικαστήριο, που τα έφαγε το δημοσιοϋπαλληλίκι (ως γνωστόν δεν δουλεύουν Σαββατοκύριακο οι υπάλληλοι για να τρέχουν να ποτίζουν φυτά, πράγμα το οποίο, εκτός από γνωστό, είναι και λογικό).

Στο μεταξύ, υπάρχουν απώλειες και στα καλαθάκια.
Διότι, είπαμε, υπεύθυνοι οι μαγαζάτορες, αλλά δεν είναι και … κηπουροί.

Ένα κίτρινο παρκάκι στο κεντρικότερο μέρος της…πράσινης πόλης!

Πω,πω!
«Λυπάμαι τον φουκαρά το διευθυντή, γιατί προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Προφανώς εξετέλεσε άνωθεν υπουργικές εντολές», είπε ο διεθνούς φήμης σκηνοθέτης του «Ζ» και πολλών άλλων διεθνών κινηματογραφικών παραγωγών, που έχει τιμηθεί και με αρκετά διεθνή βραβεία, Κώστας Γαβράς, αναφερόμενος στον πρόεδρο του Μουσείου της Ακρόπολης.
Ο οποίος, ως γνωστό, δεν είναι άλλος από τον καθηγητή αρχαιολογίας Δημήτρη Παντερμαλή.
Και ο οποίος, μιλώντας για τη λογοκρισία του 12 δευτερολέπτων πλάνου του βίντεο του σκηνοθέτη, είπε ότι εντάξει, δεν έγινε και τίποτε, «δεν έχει σχέση με την ουσία των πραγμάτων».
Μόνο που δεν το είπε ως κριτικός τέχνης.

Μόλις βγουν τα πορίσματα για τις αιτίες του θανατηφόρου ατυχήματος στη ΔΕΥΑΚ, θα δοθούν στη δημοσιότητα, μας διαβεβαίωσε (το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής)ο αναπληρωτής δημάρχου Ζήνων Σατραζέμης.
Περιμένουμε.

Το πρωτοδικείο Κατερίνης απέρριψε την περασμένη Παρασκευή το αίτημα των κατασκηνωτών του κάμπινγκ του ΕΟΤ στη Σκοτίνα για έκδοση προσωρινής διαταγής που θα υποχρέωνε τη ΔΕΗ να επανασυνδέσει το ρεύμα (που έκοψε με διαταγή της ΕΤΑ, της Εταιρείας Τουριστικών Ακινήτων)
Έτσι, κοντά δυο βδομάδες τώρα οι κατασκηνωτές χρησιμοποιούν ατομικές γεννήτριες
Η απόφαση επί της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε ο Σύλλογος Κατασκηνωτών κατά της ΔΕΗ και της ΕΤΑ αναμένεται να εκδοθεί στις 20 Αυγούστου, αλλά η απόρριψη του αιτήματός τους για έκδοση προσωρινής διαταγής φαίνεται πως προδικάζει το αρνητικό αποτέλεσμα.
Όπερ, ώρα να φεύγουν οι κατασκηνωτές για να έρθουν οι επενδυτές.

Δεν φαίνεται να ανησυχούν τα κυβερνητικά στελέχη στην Πιερία, για το πότε θα γίνουν τα εγκαίνια στο νέο Νοσοκομείο Κατερίνης.
Το βέβαιο είναι, ότι όσο πιο γρήγορα γίνουν οι εκλογές, τόσο πιο σύντομα θα γίνει και η τελετή, ενώ όσο πιο πολύ «καθυστερήσουν» οι εκλογές, τόσο το καλύτερο…
Πάντως σε καμιά περίπτωση, όπως φάνηκε και από τις δηλώσεις των τοπικών παραγόντων, δεν συνδέουν τη λειτουργία του νέου νοσοκομείου, με την ολοκλήρωση των παράλληλων έργων, άσχετα αν όλοι εκφράζουν την άποψη ότι αυτά θα ολοκληρωθούν ίσως πιο σύντομα και από την έναρξη λειτουργίας του νοσοκομείου.

Δεν προλάβαμε να γράψουμε «δύο γραμμές» για το πρόβλημα με τα ιατρεία στο Δήμο Πέτρας και αμέσως ήρθε η… απάντηση.
Όπως μας ενημέρωσε ο δήμαρχος της περιοχής, Θ. Παπαδημητρίου, ο διοικητής του νοσοκομείου επικοινώνησε μαζί του και τον διαβεβαίωσε ότι το ιατρείο της Μηλιάς από Σεπτέμβρη θα έχει γιατρό σε πλήρη απασχόληση!
Μόνο που ο δήμος Πέτρας, δεν είναι ο μοναδικός που αντιμετωπίζει προβλήματα με τη στελέχωση των ιατρείων του… Παρόμοια προβλήματα, έχουν κι άλλοι δήμοι…

Για την Εταιρία Ύδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ), ενδιαφέρεται η Marfin.
Και όταν λέμε ενδιαφέρεται, δεν εννοούμε κατά ανάγκη για την ποιότητα του νερού ή των υπηρεσιών της, αλλά για να συμμετάσχει σ’ αυτήν ως «στρατηγικός επενδυτής»
(όπου στρατηγικός επενδυτής, βλέπε εξαγορά).
Μάλιστα, με την ιδέα δεν φαίνεται να διαφωνεί και ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης, ο οποίος φέρεται ως ένας εκ των ενδιαφερομένων για τη δημαρχεία Θεσσαλονίκης.
Κοίτα να δεις, που έτσι όπως το πάνε, στο τέλος ένα λίτρο νερό, θα κοστίζει περισσότερο και από ένα εισιτήριο της Ολυμπιακής για Αθήνα!

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: