Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009

Επιτέλους... τέλειωσε!

ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009
Article Author: Επτα/Βαγγέλης Ζαμαντζάς


Ο Κώστας Κουκοδήμος, μας «ξεναγεί» στο νέο Νοσοκομείο. «Σύντομα, οι πολίτες της Πιερίας, θα απολαμβάνουν υψηλές υπηρεσίες υγείας, στο νέο Νοσοκομείο», δηλώνει ο βουλευτής της Ν.Δ., σηματοδοτώντας ουσιαστικά την ολοκλήρωση των εργασιών στις κτιριακές εγκαταστάσεις.
Παραδίδεται στη ΔΕΠΑΝΟΜ μέχρι το τέλος του μήνα, το Νέο Νοσοκομείο Κατερίνης, αφού οι εργασίες έχουν ολοκληρωθεί, ο εξοπλισμός είναι στη θέση του και η ανάδοχος εταιρία έχει εκτελέσει κάθε εργασία που προβλεπόταν από τη σύμβαση που υπέγραψε με τη ΔΕΠΑΝΟΜ. Το νέο νοσοκομείο Κατερίνης, επισκέφθηκε για μια ακόμη φορά τις τελευταίες μέρες, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Κουκοδήμος, ο οποίος ζήτησε να ενημερωθεί από πρώτο χέρι για την πορεία των εργασιών, εκφράζοντας την αισιοδοξία του, ότι πολύ σύντομα θα αρχίσει να εξυπηρετεί τους πολίτες της Πιερίας.

«Ολοκληρώνονται οι εργασίες στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης από την ΙNTRAKAΤ», όπως αναφέρει σχετικό ενημερωτικό σημείωμα της Εταιρίας προς τον βουλευτή Πιερίας, Κώστα Κουκοδήμο.
Στο ίδιο ενημερωτικό σημείωμα, το οποίο υπογράφει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρίας, Πέτρος Σουρέτης, αναφέρεται ξεκάθαρα ότι μέχρι το τέλος Ιουλίου αναμένεται να ολοκληρωθεί και η κατασκευή των μαγειρείων και των ειδικών εγκαταστάσεων. «Έχει παραληφθεί το σημαντικότερο ποσοστό ιατρικού εξοπλισμού και το σύνολο του ξενοδοχειακού εξοπλισμού, ενώ σε εκκρεμότητα συνεχίζουν να βρίσκονται ακόμα οι οδοί πρόσβασης στο Νοσοκομείο», επισημαίνεται στο ενημερωτικό σημείωμα, το οποίο καταλήγει λέγοντας ότι «με την ηλεκτροδότηση του Νοσοκομείου θα ολοκληρωθούν οι δοκιμές λειτουργίας των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων και θα γίνει προσωρινή παραλαβή του έργου.»

Από εργοτάξιο… νοσοκομείο!

Περισσότερο με νοσοκομείο, παρά με εργοτάξιο μοιάζει μετά από αρκετά χρόνια ο χώρος μέσα και έξω από το νέο Νοσοκομείο, το οποίο σιγά-σιγά παίρνει την τελική του μορφή.
Το ευχάριστο είναι, ότι όλος ο ξενοδοχειακός εξοπλισμός βρίσκεται στο κτίριο, προς το παρόν πακεταρισμένος στο 2ο όροφο και στα υπόγεια του κτιρίου, έτοιμος να εγκατασταθεί, μόλις αυτό κριθεί απαραίτητο.
Επίσης, έχει φτάσει στο νέο νοσοκομείο, το μεγαλύτερο μέρος των ιατρικών μηχανημάτων, τα οποία είναι επίσης έτοιμα για την εγκατάσταση τους, αλλά παραμένουν πακεταρισμένα για λόγους προφύλαξης. Χαρακτηριστικό είναι ότι επί τρεις μέρες συνεργείο τεχνικών από το εξωτερικό, τοποθετούσε τον καινούργιο σύγχρονο τομογράφο, ο οποίος όμως και πάλι κατέληξε στα κουτιά
Οι εργασίες στους εσωτερικούς χώρους έχουν ολοκληρωθεί, όπως διαπιστώσαμε, ενώ λεπτομέρειες απομένουν πριν μπουν τα συνεργεία καθαρισμού του χώρου. Μεγάλη η διαφορά και στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου, ο οποίος έχει διαμορφωθεί, έχουν γίνει οι χώροι στάθμευσης, οι διαγραμμίσεις καθώς και ο ηλεκτροφωτισμός τους, ενώ σε μια μεγάλη έκταση, έχει ήδη δεντροφυτευτεί και αναπλάθεται.

«Πονοκέφαλος» τα παράλληλα έργα

Η συζήτηση πλέον για το νέο Νοσοκομείο «μετατίθεται» εκτός του οικοπέδου που το στεγάζει και συγκεκριμένα στα παράλληλα έργα. Τις τελευταίες ημέρες, υπήρξε μια έντονη κινητοποίηση από πλευράς Κώστα Κουκοδήμου, όσον αφορά την υλοποίηση αυτών των εργασιών, που θα διευκολύνουν την πρόσβαση από και προς το νοσοκομείο, αφού στον υφιστάμενο δρόμο θα αυξηθεί σημαντικά ο κυκλοφοριακός φόρτος.
Μάλιστα, για τα παράλληλα έργα, προηγήθηκε συνάντηση του βουλευτή Πιερίας με τον Νομάρχη, όπου έγινε σαφές ότι η Νομαρχία, δεν έχει τη δυνατότητα, αλλά και το δικαίωμα να κατασκευάσει κόμβο έξω από το νοσοκομείο, εφόσον αυτός θα εξυπηρετήσει ένα κτίριο που δεν της ανήκει.
Τη συγκεκριμένη εκκρεμότητα, υπογραμμίζει και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΙΝΤΡΑΚΑΤ, στο ενημερωτικό σημείωμα προς τον κ. Κουκοδήμο.
Η άποψη της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης είναι, ότι ο κόμβος θα έπρεπε να είχε προβλεφθεί από τη ΔΕΠΑΝΟΜ. Εξάλλου, είναι γνωστό ότι ακόμη και οι ιδιώτες όταν κατασκευάζουν ένα κτίριο που έχει είσοδο σε Νομαρχιακή οδό, υποχρεούνται να προβλέψουν κόμβο.
«Είναι ένα έργο που ταλαιπώρησε πραγματικά όλη την Πιερία επί σειρά ετών. Δεν θα επιτρέψουμε άλλη καθυστέρηση χρόνου», σχολίασε ο κ. Κουκοδήμος, ο οποίος χαρακτήρισε πολύ σημαντικό για την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου την πραγματοποίηση των παράλληλων έργων για την χρηματοδότηση των οποίων, όπως αναφέρει, θα πραγματοποιήσει μια σειρά επαφών, τόσο με το υπουργείο Υγείας όσο και με τη ΔΕΠΑΝΟΜ προκειμένου να πετύχει την επίσπευση των διαδικασιών και την αντιμετώπιση του προβλήματος.»

Αναγκαιότητα ο Περιφερειακός της Κατερίνης

Η απουσία των παράλληλων έργων, καθιστά αναγκαιότητα τη χρηματοδότηση του Περιφερειακό δρόμου της Κατερίνης, όπως αναφέρουν υπηρεσιακοί παράγοντες. «Αν είχε υλοποιηθεί ο Περιφερειακός δρόμος της Κατερίνης, δεν θα μιλούσαμε σήμερα για παράλληλα έργα», αναφέρουν.
Η ολοκλήρωση του νέου Νοσοκομείου, αναμένεται να προσθέσει ένα επιπλέον επιχείρημα στα επιχειρήματα που προβάλει ο Δήμος Κατερίνης, κατά τη διεκδίκηση του συγκεκριμένου σημαντικού για την Κατερίνη έργου.
Να σημειωθεί, ότι ο Δήμος Κατερίνης, έχει καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση για την χρηματοδότηση του Περιφερειακού δρόμου από το ΕΣΠΑ, με προϋπολογισμό που ξεπερνάει τα 50 εκατομμύρια ευρώ.

Σύσκεψη κορυφής για τα παράλληλα έργα

Το πρόβλημα που προέκυψε με τα παράλληλα έργα, αναμένεται να απασχολήσει τη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα το μεσημέρι στο Διοικητήριο, παρουσία των βουλευτών του Νομού, του Νομάρχη Πιερίας, του Δημάρχου Κατερίνης και του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, από την πλευρά της Νομαρχίας, πρόκειται να επισημανθεί ότι δεν υπάρχει ολοκληρωμένη μελέτη για τον κόμβο, καθώς και το ότι η χρηματοδότησή του έργου, δεν μπορεί να γίνει από τη Νομαρχία. Η θέση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησής είναι, ότι εφόσον εξασφαλιστεί από το Κράτος η χρηματοδότηση του κόμβου με «μεγάλη χαρά» θα το εκτελέσει.
Πέρα από τον κόμβο, ερωτηματικό αποτελεί η γενικότερη κατάσταση του δρόμου, ο οποίος οδηγεί στο νέο Νοσοκομείο. Στη σύσκεψη της Δευτέρας, ο Γ. Παπαστεργίου, αναμένεται να ανακοινώσει την πρόθεση της Νομαρχίας, να προχωρήσει σε ουσιαστικές παρεμβάσεις για τη βελτίωση της κυκλοφορίας στον συγκεκριμένο δρόμο.
Μερικές από τις παρεμβάσεις, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα αφορούν την οριστική ρύθμιση της κυκλοφορίας στην επικίνδυνη διασταύρωση Παλαιού-Νέου Κεραμιδιού, την μετατόπιση του άξονα του δρόμου μπροστά από το Τεχνικό Λύκειο, όπου θα κατασκευαστεί στάση λεωφορείου δεξιά και αριστερά του δρόμου, καθώς και διάβαση πεζών, ενώ θα τοποθετηθεί και φανάρι. Επίσης, η Νομαρχία φέρετε διατεθειμένη να προχωρήσει σε ουσιαστικές βελτιώσεις του δρόμου, αλλά και στην ασφαλτόστρωσή του.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: