Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Δευτέρα 27 Ιουλίου

ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009
Article Author: Πολιτεία

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα
Μπουρλότο στον μπλε κάδο ανακύκλωσης, μπροστά από τα γραφεία της εφημερίδας μας, έβαλαν τα ξημερώματα του Σαββάτου, άγνωστοι, για την ώρα, μπουρλοτιέρηδες.
Μας κάψαν και το αυτοκίνητο (μέχρι να ‘ρθει η αστυνομία κι η πυροσβεστική να κατασβέσουν τη φωτιά) και δεν άφησαν κι ένα σημείωμα (βρε, αδερφέ) να ξέρουμε γιατί το κάνανε!
Μάθαμε πάντως, πως τελευταία έχουμε καθημερινά τέτοια περιστατικά. Κάποιοι φαίνεται εκτονώνουν την οργή τους (για τι πράγμα είναι οργισμένοι θα σας γελάσουμε) στους κάδους.

Μόλις βγουν τα πορίσματα για τις αιτίες του θανατηφόρου ατυχήματος στη ΔΕΥΑΚ, θα δοθούν στη δημοσιότητα, μας διαβεβαίωσε ο αναπληρωτής δημάρχου Ζήνων Σατραζέμης.
Περιμένουμε.
Μια παράμετρο του νέου νοσοκομείου που μας διαφεύγει επεσήμανε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Κατερίνης Μαρία Μαλλιάρα, στην εφημερίδα «Μακεδονία».
Είπε, δηλαδή πολύ απλά ότι, το νοσοκομείο σχεδιάστηκε πριν από 20 χρόνια κι ότι ενδεχομένως να μη μπορέσει να εξυπηρετήσει τις ανάγκες που στο μεταξύ μεγάλωσαν και να χρειαστεί επέκταση.
Άρα, το κάλλιο αργά παρά ποτέ, έχει και παρενέργειες. Το κάλλιστο είναι να γίνονται όλα στην ώρα τους.

Δυστυχώς δεν ήταν και ό,τι καλύτερο ο κερκίδες του θεάτρου του Δίου, ως χώρος φιλοξενίας της συναυλίας της Σεζάρια.
Η ακρόαση των τραγουδιών της ξυπόλητης ντίβας ήθελε θάλασσα, φεγγάρι, ποτό και χορό λικνιστικό.

Ξεκαρδιστική Μήδεια του Μπόστ. Ως κείμενο. Όχι ως Κάτια Δανδουλάκη. Κατά τα άλλα, ο σκηνοθέτης της, ο Πέτρος Φιλιππίδης, έστησε μια παράσταση με σεβασμό στον εκλιπόντα συγγραφέα.
Ωραίος, σπιρτόζικος ο χορός των αντρών. Πολύ καλός ο Τροφός και ο ψευτόμαγκας ο Ιάσων.

Δραστικές περικοπές στις συντάξεις μας προτείνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, προκειμένου να μειωθεί η δαπάνη για το ασφαλιστικό και να τιθασευτεί το έλλειμμα.
Στο πλαίσιο της περιστολής των δαπανών, το ΔΝΤ προτείνει κατάργηση των επιδομάτων εορτών και αδείας για τους συνταξιούχους και εισηγείται να υπολογίζονται οι συντάξεις με βάση τις αποδοχές όλου του εργασιακού βίου, και όχι μόνο των τελευταίων ετών.
Γιατί δεν τους ρίχνουμε τους παππούδες κατευθείαν στον Καιάδα; Πιο ανθρωπιστικό θα ήταν, από το να τους ξεφτιλίζουμε έτσι κάθε τόσο.

Τρομοκρατήθηκαν όσοι βρέθηκαν χθες το απόγευμα λίγο μετά τις 4.00, να διέρχονται την εθνική οδό στο ύψος των Αλυκών Κίτρους, βλέποντας καπνούς από φωτιά.
Τελικά κατέφθασε η Πυροσβεστική, με 4 πυροσβεστικά οχήματα και 14 πυροσβέστες (παρών και ο διοικητής της Π.Υ Κατερίνης)) και μέχρι τη 6.00 κατάφερε να τη σβήσει.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική κάηκαν 20 στρέμματα σιτοκαλαμιών και 5 στρέμματα με χόρτα και θάμνους.
Η ζημιά (ευτυχώς) μικρή, η κινητοποίηση μεγάλη, γιατί τέτοιες μέρες δεν είναι να παίζεις με τη φωτιά.
Τα αίτια μέχρι στιγμής είναι άγνωστα. Προανάκριση διενεργεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κατερίνης.


«Θα είμαι στη διάθεση του κόμματός μου και του Κώστα Καραμανλή για όποια θέση μου προτείνει, εφόσον μου γίνει βεβαίως σχετική πρόταση. Τότε θα εκτιμήσω τη δυνατότητά μου να ανταποκριθώ σε νέα καθήκοντα και υποχρεώσεις», απαντά ο Γιώργος Παπαστεργίου στον «Αδέσμευτο Τύπο» και στο ερώτημα ποια θα είναι τα επόμενα βήματά του, μετά την 31η Δεκεμβρίου 2010, οπότε τελειώνει τη θητεία του.
Η απόφαση του κ. Παπαστεργίου να μην διεκδικήσει για 4η φορά θητεία στη Νομαρχία είναι οριστική, ενώ τουλάχιστον μέχρι το τέλος του ’10, δεν μπορεί να είναι και υποψήφιος βουλευτής, πράγμα το οποίο φαίνεται ότι επιθυμεί.

Χωρίς γιατρούς ή με γιατρούς για λίγες ώρες την ημέρα, είναι πολλά ιατρεία στο Δήμο Πέτρας, κατά πως μαθαίνουμε.
Το γεγονός, έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση του δημάρχου, όπου πληροφορίες τον φέρουν να περιμένει σχετική απάντηση στο αίτημά του, ματαίως εδώ και ένα μήνα…
Αν δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε δύο αγροτικά ιατρεία, τι πιθανότητες υπάρχουν να λειτουργήσει ένα μεγάλο νοσοκομείο στο νομό;


Το νέο νοσοκομείο Κατερίνης, θα έπρεπε να λειτουργεί από το 2006 υποστήριξαν στελέχη του Πα.Σο.Κ., με δηλώσεις τους την Παρασκευή, από το νέο νοσοκομείο το οποίο επισκέφθηκαν…
Εγώ πάλι γιατί νομίζω ότι θα έπρεπε να λειτουργεί τουλάχιστον από το 1998;

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: