Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

Για φτύσιμο; Ούτε το σάλιο δεν αξίζει. Ο Πρετεντέρης όπως θέλατε να τον δείτε ...αλλά φοβόσασταν να το ζητήσετε, το κάναμε εμείς για σας

Παρασκευή, 5 Ιούνιος 2009 (http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com)

Αντί να γράψουμε δικό μας ποστ, παραθέτουμε ένα εξαιρετικό σχόλιο του Γιώργου Πήττα στο tvxs.gr από το σχετικό τόπικ με το αυθεντικό βίντεο που πήραμε για να το σατιρίσουμε. Δεν μπορούμε να κάνουμε άλλο παρά να συνυπογράψουμε απόλυτα τα λεγόμενα του Πήττα.
Πρετεντέρης: ένας απέραντα αμόρφωτος,απαίδευτος και ακαλλιέργητος τύπος, ένας βαθύτατα κομπλεξικός χωριάτης που αφήνει πίσω του τον Αρχοντοχωριάτη του Μολιέρου. Καλογυαλισμένος και επηρμένος ως τον ουρανό, με «ανάστημα» γεμισμένο από το απέραντο τίποτα. Αν κάποιος τον τσιμπήσει με μία βελόνα, θα σκάσει όπως το μπαλόνι. Είναι ένα τίποτα που έρχεται από πουθενά και δεν εκπροσωπεί κανέναν. Το γεγονός πως αυτός ο τύπος πληρώνεται αδρά για να περιφέρει το παθολογικό του υπερεγώ αναδεικνύει εκτός των άλλων και την έκταση της αλλοτρίωσης της κοινωνίας μας. Πρετεντέρης, the Great Pretender-is. Ένας «άνθρωπος» ίσως ο μόνος, που θα ήθελα να τον δω να τα «χάνει όλα» γιατί έχει πολλά ενώ αξίζει το τίποτα. Αν τον θεωρούσα Δημοσιογράφο –με την πλήρη και ακαδημαϊκό προσδιορισμό- θα συμφωνούσα με τον Vagios και θα έλεγα και εγώ, «ναι, ασφαλώς και να λέει τη γνώμη του εφ όσον κάποιοι τον καλούν να σχολιάσει την επικαιρότητα». Σας διαβεβαιώνω όμως φίλες και φίλοι (αν και το ξέρετε, είμαι σίγουρος) πως αυτός ο άνθρωπος, με το συγκεκριμένο απύθμενης χυδαιότητας ύφος, σε οποιοδήποτε BBC ή Chanel4 ή CNN θα είχε απολυθεί κακήν κακώς στο 2ο λεπτό του στον αέρα. Αυτός ο «τύπος», αυτόκλητος εισαγγελέας, αυτόκλητος υπερασπιστής της δημοσίας τάξεως έτσι όπως την αντιλαμβάνεται, δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας Γεώργιος Γεωργαλάς της εποχής μας. Δεν έχει καμία διαφορά από τον γνωστό στους παλαιότερους σχολιαστή και προπαγανδιστή της δικτατορίας. Την ίδια δουλειά ακριβώς κάνει: απροκάλυπτη στήριξη του όποιου καθεστώτος κυβερνά. Η μόνη διαφορά με τον Γεωργαλά είναι η κουστουμιά και το life style ύφος που υπακούει στους σύγχρονους κώδικες της ευρωτριτοκοσμικής μας χώρας. Για φτύσιμο; Ούτε το σάλιο δεν αξίζει. Θα μπορούσε να μεταβαπτισθεί ως His Majesty the King of Nothing. Αν και, έχει κάτι : είναι η επιτομή της αηδίας.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)


Δεν υπάρχουν σχόλια: