Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

Ζητά «πανστρατιά» την Κυριακή Η κυβέρνηση άνοιξε αεροδρόμια για να κλείσει στόματα, λέει ο Γ.Παπανδρέου ΑΠΕ «Την Κυριακή είναι η ώρα της πανστρατιάς»

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΙΟΥΙΟΥ 2009 Newsroom ΔΟΛ

ΑΠΕ
«Την Κυριακή είναι η ώρα της πανστρατιάς» είπε ο Γ.Παπανδρέου κατά την κεντρική προεκλογική του ομιλία
Αθήνα
Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο


Επίθεση στην κυβέρνηση για την υπόθεση Siemens εξαπέλυσε από το Πεδίον του Αρεως, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η κυβέρνηση άνοιξε αεροδρόμια για να κλείσει στόματα» και «πανικόβλητη συλλαμβάνει γυναικόπαιδα».

«Λένε ότι αναλαμβάνουν την ευθύνη, αλλά οργανώνουν τη συγκάλυψη. Ανοιξε τα αεροδρόμια για να κλείσει στόματα και άρχισε πανικόβλητη να συλλαμβάνει γυναικόπαιδα. Σκανδαλολογεί για να κρύψει τα πραγματικά σκάνδαλα. Δεν μπορεί να κυβερνήσει πια», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ξεκινώντας την ομιλία του στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στην Αθήνα ο κ. Παπανδρέου δήλωσε αποφασισμένος να συγκρουστεί «με τα μεγάλα συμφέροντα και με τη διαφθορά».

«Στο όνομά σας είμαι αποφασισμένος να συγκρουστώ και με τα μεγάλα συμφέροντα και με τη διαφθορά που διαλύει την Ελλάδα και μαζί θα νικήσουμε γιατί μόνο χρέος μου είναι το χρέος μου στο λαό και στην πατρίδα» διακήρυξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για «κυβέρνηση της απογραφής και της παραγραφής» η οποία βύθισε την Ελλάδα σε οικονομική και θεσμική κρίση, καθώς και κρίση αξιών.

Η κυβέρνηση Καραμανλή παρέλαβε μια Ελλάδα με προοπτικές, αυτοπεποίθηση, με αναπτυξιακή δυναμική και αισιοδοξία και την κατεδάφισε» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Την ίδια ώρα «χρέωσε» στην κυβέρνηση «αμαχητί ήττες ιστορικών ευκαιριών για την πατρίδα», υπηρέτηση των «αρεστών» και όχι των άξιων και βούλιαγμα «στην ανισότητα, την ανομία και την αποσύνθεση του κράτους δικαίου».

Παράλληλα, κάλεσε τους πολίτες να δώσουν το «παρών» στις κάλπες και τονίζοντας ότι «υπάρχουν εκείνοι που προπαγανδίζουν την αποχή: Οι λίγοι, οι ισχυροί, οι «ημέτεροι», που πολύ θα ήθελαν να τους αφήσουμε στην ησυχία τους».

«Η αποχή είναι ψήφος ανοχής στον κατήφορο» δήλωσε ο Γ.Παπανδρέου υπογραμμίζοντας εκ νέου την ανάγκη «να μην πάει ούτε μία ψήφος χαμένη».

«Όσο καλές και αν είναι οι δημοσκοπήσεις αυτό που μετράει είναι η ψήφος την Κυριακή, γιατί μόνο η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ «πονάει» τις δυνάμεις της ανομίας, της ατιμωρησίας και της πελατειακής σπατάλης των χρημάτων του ελληνικού λαού» είπε ο κ. Παπανδρέου.

«Η νέα πορεία μας χρειάζεται όλους. Με τη συμμετοχή παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Την Κυριακή αλλάζουμε για να μη βουλιάξουμε», είπε.

«Θα επιβραβεύσουμε έναν πρωθυπουργό σε πολιτική ομηρεία, που έκλεισε τη Βουλή, για να συγκαλύψει και να παραγράψει αδικήματα των υπουργών του;» διερωτήθηκε ο κ. Παπανδρέου και δήλωσε αποφασισμένος να βάλει ένα τέλος στην ανομία και στην ατιμωρησία.

«Δεσμεύομαι σε κάθε πράξη, σε κάθε σκέψη, σε κάθε απόφαση, μοναδική αρχή που θα υπηρετώ είναι το δημόσιο συμφέρον, πάνω και πέρα από όλα και από όλους, δεσμεύομαι να αναστρέψω το σημερινό ήθος και ύφος εξουσίας της κυβέρνησης της ΝΔ» υπογράμμισε.

«Δεν σας ζητάω απλά να αλλάξουμε κόμμα στην κυβέρνηση, ζητάω να αλλάξουμε πολιτική στον τόπο, να κάνουμε ριζικές αλλαγές, δημοκρατικές αλλαγές, για να βάλουμε την Ελλάδα σε μια νέα πορεία» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Ψήφος στο ΠΑΣΟΚ είναι ψήφος ελπίδας για τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος. Ψήφος που ανοίγει τον δρόμο για να αποκτήσει η χώρα σοβαρή, αξιόπιστη κυβέρνηση, για να αλλάξουμε ρότα και να μπούμε στο δρόμο της πράσινης ανάπτυξης, για την δίκαιη αναδιανομή του πλούτου, για κοινωνική δικαιοσύνη και συνοχή, για μια πολιτεία που βάζει πρώτα τον πολίτη» δήλωσε.

«Οι εκλογές της Κυριακής είναι ένα δημοψήφισμα. Και η απάντηση σε αυτό το δημοψήφισμα, για κάθε πολίτη, είναι μία: Ψηφίζω ΠΑΣΟΚ. Για να φτάσουμε στην Ελλάδα που θέλουμε και που μας αξίζει» πρόσθεσε ο Γ.Παπανδρέου και έθεσε «πέντε εθνικούς στόχους:

Εξωτερική πολιτική που ξαναδίνει φωνή στην Ελλάδα· πράσινη ανάπτυξη με δίκαιη αναδιανομή πλούτου και εισοδήματος· δημόσια, δωρεάν και υψηλής ποιότητας παιδεία για όλους· κοινωνικό κράτος που διασφαλίζει δικαιώματα· δημοκρατική αναδόμηση του κράτους ώστε να λειτουργεί υπέρ του πολίτη, με πρώτη προτεραιότητα την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του πολίτη στην Πολιτεία και στην πολιτική.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)


Δεν υπάρχουν σχόλια: