Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Αυτά είναι τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και οι έδρες

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 05 June 2009

http://orfni.blogspot.com/2009/06/blog-post_7091.html

Λοιπόν, ας το ρισκάρουμε με βάση το ρεπορτάζ μας....και να σας πούμε το συμπέρασμα ΑΠΟ ΟΛΕΣ τις "κρυφές" και κυλιόμενες (μέχρι και απο μέσα στο...βούρκο, που λένε...) δημοσκοπήσεις που έχουν στα χέρια τους τα επιτελεία των κομμάτων (και άλλων ενδιαφερομένων) για το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής (όπως αποτυπώνεται ΑΥΤΗ τη στιγμή και είναι η πραγματικότητα ΤΩΡΑ).

Η διαφορά φαίνεται να παγιώνεται γύρω στις 4 μονάδες υπέρ του ΠΑΣΟΚ και με τους αναποφάσιστους να έχουν περιοριστεί περίπου στο 3% (απο τους οποίους όμως σχεδόν το 90% δηλώνουν οτι το 2007 ψήφισαν την ΝΔ - άρα, θεωρητικά, ΕΑΝ η ΝΔ καταφέρει σήμερα και αύριο να τους πείσει να την ξαναψηφίσουν, μπορεί και να μειώσει θεαματικά τη διαφορά...σε αντίθετη περίπτωση μπορεί και να...αυξηθεί θεαματικά και να δει κανένα 6άρι κατακέφαλα και να παραμιλάει....).
Εαν δεν αλλάξει κάτι θεαματικά, οι δημοσκόποι καταλήγουν στα εξης ποσοστά:
ΠΑΣΟΚ ........ 36% (8 Ευρωβουλευτές)
ΝΔ..................32% (7 Ευρωβουλευτές)
ΚΚΕ...................8% (2 Ευρωβουλευτές)
Λα.Ο.Σ............6,5% (2 Ευρωβουλευτές)
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ...5,5% (2 Ευρωβουλευτές)
ΣΥΡΙΖΑ...........5,2% (1 Ευρωβουλευτής)
Φυσικά, λίγο πάνω ή λίγο κάτω μπορεί να έρθουν τα ποσοστά (όπως και οτι η τελευταία έδρα θα παιχτεί στα μεγαλύτερα υπόλοιπα και μπορεί να την πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ κια να έχει και αυτός 2 ευωρβουλευτές ή ένα απο τα δυο μεγάλα κόμματα και να μείνει τελικά με 1 ευρωβουλευτή ο ΣΥΡΙΖΑ)- και βέβαια βάζουμε δυο αστερίσκους σήμερα με αγκάθια για τα δύο μεγάλα κόμματα. Ο πρώτος αστερίσκος αφορά την συμπεριφορτά του περίπου 2,5% των Νεοδημοκρατών που ακόμη ΔΕΝ αποφάσισαν να ψηφίσουν την ΝΔ και προφανώς θα το σκεφθούν πάρα πολύ μέχρι την κάλπη...(είναι το σημείο-κλειδί για την μεγάλη η μικρή νίκη του ΠΑΣΟΚ) και ο δεύτερος αστερίσκος προέκυψε σήμερα και αφορά την Ιπποκράτους. Διακινούνται email, φήμες κλπ οτι το "ρεύμα" Βενιζέλου έδωσε γραμμή "να κοντύνουν την νίκη του Γιώργου" δηλαδή να ΜΗΝ ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ "για να μην πάρουν τα μυαλά του...περισσότερο φρέσκο αέρα". Με άλλα λόγια καταγγέλεται -μιλάνε για...προδότες και άλλα τέτοια ωραία - οτι βρίσκεται σε εξέλιξη "υπόγειο ρεύμα" μέσα στο ΠΑΣΟΚ για την...καταψηφιση του! Τώρα τι θα γίνει με το 2,5% περίπου των Νεοδημοκρατών που ΔΕΝ θέλουν να ψηφίσουν την ΝΔ και τι θα γίνει με το "υπόγειο ρεύμα" των Πασόκων που επίσης ΔΕΝ θέλουν να ψηφίσουν τον Γιώργο, θα το δούμε πως θα εκφραστούν...
Πάντως ποσοστά και έδρες, είναι αυτά που σας αποκαλύψαμε τώρα....
Και βέβαια ο ...πάτος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η είδηση των εκλογών!
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: