Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - Ο σφυγμός του 24ώρου


Ο σφυγμός του 24ώρου

  • Κορυφώνεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης - ΠΑΣΟΚ για την υπόθεση Siemens, δύο ημέρες πριν τις ευρωεκλογές Βρήκε και τους... ενόχους ο Ευάγγελος Αντώναρος
    Σκληρή απάντηση από τον Γ. Παπακωνσταντίνου Μετά την προαναγγελία της προφυλάκισης του κατηγορούμενου για τη Siemens, Γ. Σκαρπέλη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος βρήκε σήμερα και τους ενόχους για την υπόθεση. «Κάποιοι άλλοι επιτίθενται στις διωκτικές αρχές, γιατί δεν θέλουν να μιλήσουν για ενόχους και υπόπτους που προέρχονται από τον πολιτικό τους χώρο», είπε ο Ευάγγελιος Αντωναρος και διευκρίνισε: «Είναι τα ονόματα, τα οποία πριν από λίγες μέρες ανέφερα εδώ». Συνεχιζόμενες αθλιότητες και λασπολογία καταλόγισε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, τόσο στον Ευαγγ. Αντώναρο, όσο και συνολικά στην κυβέρνηση.

  • Συνάντηση Σανιδά με τον συνήγορο του Χρ. Καράβελα - Διαψεύδονται οι πληροφορίες περί παράδοσής του Δεσμεύονται τα περιουσιακά στοιχεία των κατηγορούμενων της Siemens
    Απορρίφθηκε το αίτημα για σύγκληση της ολομέλειας εφετών Τη σύγκλιση της Ολομέλειας Εφετών, προκειμένου να ανατεθεί η υπόθεση της Siemens σε ειδικό εφέτη ανακριτή, ζήτησε ο συνήγορος του Χρήστου Καραβέλα, σε κατ' ιδίαν συνάντησή του με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γιώργο Σανιδά, αίτημα που απέρριψε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου. Την ίδια στιγμή, ανώτατες δικαστικές πηγές αλλά και ο συνήγορος του πρώην στελέχους της γερμανικής εταιρείας διαψεύδουν τα δημοσιεύματα που τον εμφανίζουν να διαπραγματεύεται με τις ελληνικές αρχές την παράδοσή του.

  • Έχασε τη μάχη για τη ζωή ο αστυνομικός της Κυψέλης
    Νοσηλευόταν στον Ερυθρό Σταυρό Την τελευταία του πνοή άφησε, σήμερα, ο αστυνομικός Σπύρος Θεοδώρου της ομάδας «Δ», ο οποίος νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση στον Ερυθρό Σταυρό από τις 3 Απριλίου, όταν είχε δεχτεί στο κεφάλι τα πυρά από άγνωστο δράστη στην Κυψέλη. Τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του εκλιπόντος εξέφρασε ο αναπληρωτής υφυπουργός Εσωτερικών, Χ. Μαρκογιαννάκης, τονίζοντας ότι η Πολιτεία θα σταθεί δίπλα στους οικείους του.

  • Φωτογραφίες που δημοσιεύονται στην "El Pais" "καίνε" τον Ιταλό πρωθυπουργό Σάλος από τη «βίλα των οργίων» του Μπερλουσκόνι
    Απολογητικός εμφανίστηκε σήμερα ο Ιταλός πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, μετά τη δημοσίευση φωτογραφίων στην ισπανική εφημερίδα «El Pais», που απεικονίζουν γυμνόστηθες κοπέλες και γυμνούς υψηλούς προσκεκλημένους του «Καβαλιέρε» σε ιδιαίτερα προκλητικά στιγμιότυπα. Σε μία από αυτές μάλιστα, η εφημερίδα υποστηρίζει ότι απεικονίζεται ολόγυμνος ο Τσέχος πρώην πρωθυπουργός, Μίρεκ Τοπολάνεκ.

  • Το μακρύ ταξίδι του Homo Sapiens
    Από πού κατάγεται ο σύγχρονος άνθρωπος (homo sapiens) και πώς έφθασε να είναι εξαπλωμένος -και κυρίαρχος- σε όλη τη Γη; Είναι ένα από τα πιο σημαντικά επιστημονικά ερωτήματα και συνεχώς νέα στοιχεία (κυρίως από παλαιολιθικά ευρήματα, ανασκαφές αρχαιολόγων και γενετικές έρευνες DNA) έρχονται στο φως, μεταβάλλοντας διαρκώς την εικόνα που έχουν οι επιστήμονες για την ανθρώπινη προϊστορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: