Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

Τι οδήγησε στο θάνατο τον Μάικλ Τζάκσον

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!

Η είδηση του θανάτου του Μάικλ Τζάκσον έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία και προκάλεσε σοκ και συγκίνηση σε όλο τον κόσμο. Από την Αυστραλία μέχρι την Ιαπωνία και από τη Νότιο Αφρική μέχρι τις Η.Π.Α. ''ανώνυμοι'' και ''επώνυμοι'' θρηνούν την απώλεια του ''βασιλιά'' της ποπ...

ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ

Μυστήριο καλύπτει τα αίτια που μπορεί να προκάλεσαν τον θάνατο του Μάικλ Τζάκσον. Οι πληροφορίες λένε ότι όταν ο τραγουδιστής διακομίστηκε στο UCLA Medical Center δεν είχε τις αισθήσεις του και δεν ανέπνεε. Οι γιατροί ήταν αδύνατον να τον επαναφέρουν στη ζωή, παρά τις επίμονες προσπάθειές τους.

Τι προκάλεσε όμως την καρδιακή ανακοπή; Η υγεία του ήταν εξαιρετικά εύθραυστη τα τελευταία χρόνια, αλλά τους τελευταίους μήνες είχε επιδεινωθεί δραματικά. Πριν από λίγες μέρες μάλιστα ο Τζάκσον υποβαλλόταν σε θεραπεία για καρκίνο του δέρματος.

Εκπρόσωπος της οικογένειας Τζάκσον, ο Μπράιαν Όξμον, δήλωσε ότι ''ο Τζάκσον εμφανίστηκε σε μερικές πρόβες για τις επερχόμενες συναυλίες του και ότι προσπαθούσε πολύ να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των προβών.''

Παράλληλα εδώ και χρόνια ακουγόταν ότι ο Τζάκσον είχε εθιστεί σε ισχυρά αναλγητικά, η ευρεία χρήση των οποίων μπορεί, σύμφωνα με τους γιατρούς, να προκαλέσει μία καρδιακή ανακοπή. Μία από τις πιο κοινές ουσίες αυτού του είδους είναι η κοκκαϊνη, η οποία μπορεί να προκαλέσει αρρυθμία και να οδηγήσει σε ξαφνικό θάνατο. Επίσης, η υπερβολική δόση μορφίνης μπορεί να προκαλέσει ελαφρά νάρκωση, διακοπή της αναπνοής και στη συνέχεια καρδιακή ανακοπή. Ακόμα και τα αντικαταθλιπτικά μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο καρδιακής ανακοπής.

''Για το θάνατο του Μάικλ Τζάκσον μπορεί να ευθύνεται ο,τιδήποτε άλλο εκτός από την πλαστική χειρουργική που άλλαξε τελείως το πρόσωπο του διάσημου τραγουδιστή'', έσπευσε να επισημάνει ο Ματχίας Γκένσιορ, γενικός γραμματέας της Γερμανικής Ένωσης Πλαστικής Χειρουργικής στην πόλη Κορσενμπρόιχ.

''Ο "βασιλιάς της ποπ" ήταν μια κλασική περίπτωση ανθρώπου που έπασχε από δυσμορφοφοβία, προσέθεσε, αναφερόμενος στην έμμονη ιδέα που κατατρύχει ορισμένους ανθρώπους ότι είναι άσχημοι.'' κατέληξε.

Ένας από τους πρώην μάνατζέρ του, ο Τάρακ Μπεν Άμαρ, δήλωσε ότι ο Τζάκσον πέθανε "επειδή έπαιρνε όλων των ειδών τα φάρμακα" και κατηγόρησε τους "τσαρλατάνους" και "εγκληματίες" γιατρούς ότι εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός ότι ήταν "υποχόνδριος".

''Ο Μάικλ Τζάκσον πέθανε αφού πήρε μια ισχυρή δόση μορφίνης'', υποστηρίζει η εξειδικευμένη σε θέματα διασημοτήτων ιστοσελίδα tmz.com, επικαλούμενη μέλη της οικογένειας του τραγουδιστή.

Η νεκροψία, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, ίσως ρίξει φως σε κάποια πρώτα αίτια του θανάτου του super star, αλλά θα χρειαστεί να περιμένουμε έξι με οκτώ εβδομάδες για να έχουμε τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, που θα δείξουν εάν έχει γίνει χρήση νόμιμων ή απαγορευμένων ναρκωτικών ουσιών.

Reuters: Αφιέρωμα στον "Βασιλιά της ποπ"



ΙΝΔΙΑ, ΒΟΜΒΑΗ

Στην Ινδία τα τηλεοπτικά κανάλια διέκοψαν την κανονική ροή του προγράμματός τους για να μεταδώσουν την είδηση του θανάτου του Μάικλ Τζάκσον, που ήταν εξαιρετικά δημοφιλής στην χώρα. Ο ίδιος ο Τζάκσον είχε επισκεφτεί την Ινδία το 1996, ενώ η μουσική του επηρέασε καταλυτικά τα ακούσματα του Bollywood.

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ, ΣΙΔΝΕΪ

Στο Σίδνεϊ οι κάτοικοι ξύπνησαν με την είδηση ότι ο Μάικλ Τζάκσον υπέστη καρδιακή ανακοπή και έμαθαν τα νέα για τον θάνατό του την ώρα που έφταναν στις δουλειές τους. Ο Τζάκσον ήταν εξαιρετικά δημοφιλής στην μακρινή Αυστραλία – αν και η δικαστική υπόθεση με την υποτιθέμενη σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκου το 2005 – είχε βλάψει σοβαρά την εικόνα του. Το πρωί της Παρασκευής, περπατώντας στον δρόμο μπορούσες να ακούσεις το ''Thriller'' από τα ραδιόφωνα των αυτοκινήτων.

Reuters: Παγκόσμιο πένθος για τον βασιλιά της ποπ



ΙΑΠΩΝΙΑ, ΤΟΚΥΟ

Στο πένθος βούλιαξε το Τόκυο με το άκουσμα της είδησης του θανάτου του Μάικλ Τζάκσον. Οι Ιάπωνες είχαν αδυναμία στον... ''βασιλιά'' της ποπ και εδώ η φήμη του είχε πληγεί ελάχιστα τα τελευταία χρόνια, μετά την δικαστική του περιπέτεια. Ο Τζάκσον είχε επισκεφτεί την Ιαπωνία το 2006 και το 2007, με τους Ιάπωνες να του επιφυλάσσουν ενθουσιώδη υποδοχή. Παρά τα προβλήματα που αντιμετώπιζε εδώ και καιρό και την ''απομόνωση'' στην οποία είχε περιέλθει εδώ και αρκετό καιρό, οι Ιάπωνες θεωρούσαν τον Τζάκσον κορυφαίο performer και ως τέτοιον θα τον θυμούνται...

ΒΡΕΤΑΝΙΑ, ΛΟΝΔΙΝΟ

Σε λίγες μέρες το Λονδίνο θα ήταν η πόλη, όπου ο Τζάκσον θα έκανε την μεγάλη επιστροφή. Μετά από 12 χρόνια απουσίας θα επέστρεφε στη σκηνή. Η είδηση του θανάτου του προκάλεσε σοκ στους Βρετανούς, που είχαν σπεύσει να κάνουν sold out και τις 50 συναυλίες, που επρόκειτο να δώσει ο ''βασιλιάς'' της ποπ από τον Ιούλιο μέχρι τον Ιανουάριο. Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Γκόρντον Μπράουν, χαρακτήρισε ''εξαιρετικά δυσάρεστα νέα'' τον θάνατο του Τζάκσον, ενώ ο ηγέτης των Συντηρητικών, Ντέιβιντ Κάμερον, έκανε λόγο για έναν ''θρυλικό entertainer''.

Reuters: Η Ασία πενθεί τον Μάικλ Τζάκσον



ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΜΕΣΩ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

Μερικές ώρες μετά την ανακοίνωση του θανάτου του, οι δίσκοι του Μάικλ Τζάκσον κατέλαβαν τις πρώτες 15 θέσεις του καταλόγου με τους δίσκους που έχουν τις καλύτερες πωλήσεις στην αμερικανική ιστοσελίδα Amazon.com. Η επανέκδοση του "Thriller", η οποία κυκλοφόρησε το 2008 με αφορμή την 25η επέτειο από την κυκλοφορία της πρώτης ομώνυμης μουσικής συλλογής, είναι το άλμπουμ που σημειώνει τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην αμερικανική ιστοσελίδα, ενώ ακολουθούν το "Off the Wall" (1979) και το "Bad" (1987).

Στον εκλιπόντα βασιλιά της ποπ κατακυρώνεται εξάλλου η πρώτη θέση στο iTunes της Apple, την πλατφόρμα τηλεχρέωσης για κατέβασμα τραγουδιών από το Ίντερνετ, με 6 άλμπουμ του να έχουν ανέβει στο Top 10. Μπεστ σέλερ είναι το άλμπουμ "The Essential" (2005), το οποίο προηγείται των "Thriller" και "Off the Wall". Φόρο τιμή στον τραγουδιστή θα αποτίσει εξάλλου αυτό το Σαββατοκύριακο το φεστιβάλ του Γκλαστονμπέρι, στη νοτιοδυτική Αγγλία, κατά τις συναυλίες που θα γίνουν στο πλαίσιό του, ανακοίνωσαν σήμερα οι διοργανωτές του.

Reuters: Ο αδελφός του Τζάκσον, Τζαμέιν, ανακοινώνει το τραγικό γεγονός



ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΣ ΠΑΝΙΚΟΣ

Η είδηση του θανάτου του Μάικλ Τζάκσον και οι συγκεχυμένες πληροφορίες που υπήρχαν στην αρχή προκάλεσε τον εντονότατο ενδιαφέρον εκατοντάδων εκατομμυρίων χρηστών του διαδικτύου σε όλο τον κόσμο, με αποτέλεσμα η μηχανή αναζήτησης του Google, αλλά και άλλα sites, να αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα.

Συγκεκριμένα, στο Google – από τις 2:40 (pacific hour) μέχρι τις 3:15 (pacific hour) τα ξημερώματα – εκατομμύρια χρήστες, που προσπάθησαν να βρουν πληροφορίες σχετικά με τον Μάικλ Τζάκσον έρχονταν αντιμέτωποι με ένα error report. Το site του BBC ανακοίνωσε ότι στις 4 τα ξημερώματα είχε αύξηση της επισκεψιμότητάς του κατά 48%, συγκριτικά με το μέσο όρο. Το Twitter ''έπεσε'' εξαιτίας του εξαιρετικά μεγάλου αριθμού επισκεπτών, που έσπευσαν να αφήσουν το δικό τους μήνυμα για τον Μάικλ Τζάκσον.

Μέχρι την ώρα που το microblogging service δεν άντεξε, ο όρος ''Michael Jackson'' εμφανιζόταν σε περισσότερα από 66.500 Twitter updates. Τέλος, και το δημοφιλές gossip site, ΤΜΖ, που μετέδωσε πρώτο τον θάνατο του Τζάκσον ''έπεσε'' εξαιτίας της ''επίθεσης'' που δέχτηκε από τους χρήστες, ενώ προβλήματα αντιμετώπισαν και τα site του CNN, του CBS, του Yahoo και του MSNBC.

Reuters: Θαυμαστές του Τζάκσον συγκεντρώνονται στο Χάρλεμ



ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ;

Ο θάνατος του Μάικλ Τζάκσον συνεπάγεται και την αυτονόητη ακύρωση των πενήντα προγραμματισμένων συναυλιών του στο Λονδίνο, που θα πραγματοποιούνταν από τον Ιούλιο μέχρι τον Νοέμβριο. Οι κάτοχοι των εισιτηρίων, τα οποία εξαντλήθηκαν από τον περασμένο Μάρτιο, δικαιούνται τώρα την επιστροφή των χρημάτων τους. Ακόμα όμως δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση από τη διοργανώτρια εταιρεία AEG Live.

Όσοι έχουν αγοράσει τα εισιτήριά τους απευθείας από την O2 Arena ή από ''διαπιστευμένα'' πρακτορεία, δικαιούνται την επιστροφή ολόκληρου του χρηματικού ποσού που αντιστοιχεί στο αντίτιμο του εισιτηρίου. Οι κάτοχοι των εισιτηρίων πρέπει να ελέγξουν στο email επιβεβαίωσης που έχουν λάβει ποια ακριβώς είναι η εταιρεία / πρακτορείο που τους πούλησε το εισιτήριο. Εκεί μπορούν να απευθυνθούν σε πρώτο στάδιο για την επιστροφή των χρημάτων τους. Το Ticketmaster, ένα από τα μεγαλύτερα διαδικτυακά πρακτορεία στον κόσμο, ότι ακόμα δεν έχει επίσημη πληροφόρηση από τους διοργανωτές. ''Με το που θα έχουμε οποιαδήποτε σχετική πληροφορία θα επικοινωνήσουμε αμέσως με όλους τους πελάτες μας που αγόρασαν το εισιτήριό τους μέσω του Ticketmaster.''

Το πρόβλημα έγκειται στις περιπτώσεις που κάποιος έχει αγοράσει εισιτήριο μέσω τρίτου, όπως ας πούμε στο eBay. Εκεί όλα εξαρτώνται από την καλή διάθεση του μεσάζοντος, ο οποίος στη συνέχεια θα διεκδικήσει τα χρήματά του από τους διοργανωτές. Το eBay πάντως συμβουλεύει τους χρήστες του και κατόχους εισιτηρίων να επικοινωνήσουν με εκείνους που τους τα πούλησαν και να ζητήσουν τα χρήματά τους πίσω.


Reuters: Ρεπορτάζ για τον θάνατο του Μάικλ Τζάκσον




ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΤΖΑΚΣΟΝ ΣΤΑ HARROD'S

Ο Αιγύπτιος πολυεκατομμυριούχος Μοχάμεντ Αλ Φάγιεντ σκοπεύει να φτιάξει ένα μνημείο του Μάικλ Τζάκσον στο πολυκατάστημα Harrods του Λονδίνου, του οποίου είναι ιδιοκτήτης.

"Είμαι απελπισμένος. Δεν μπορώ να το πιστέψω. Ήταν μεγάλη προσωπικότητα, ένας θρύλος", είπε ο Αλ Φάγιεντ, προσθέτοντας ότι "δεν κοιμήθηκε όλη τη νύχτα" αφότου πληροφορήθηκε το θάνατο του "βασιλιά της ποπ". Αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε μαζί του, ο Αλ Φάγιεντ είπε ότι ο τραγουδιστής τον ρώτησε αν θα μπορούσε να ανεγείρει ένα άγαλμά του στο κατάστημα που ήταν ένα "από τα αγαπημένα μέρη του" στο Λονδίνο. "Τον ξενάγησα στο κατάστημα και του άρεσε το άγαλμά μου. Με ρώτησε αν μπορεί να βάλει το δικό του δίπλα στο δικό μου και απάντησα ότι δεν με πειράζει. Θα φτιάξω λοιπόν ένα μνημείο εδώ προς τιμή του Μάικλ Τζάκσον", κατέληξε ο πατέρας του Ντόντι Αλ Φάγιεντ.

Reuters: Αντιδράσεις των θαυμαστών στο άκουσμα της είδησης




ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: