Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Παρασκευή 26 Ιουνίου

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009
Article Author: Πολιτεία
Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα
«Στο πλαίσιο των επαφών για την ανάδειξη και τουριστική προώθηση της περιοχής μας, ο Δήμαρχος Παραλίας Γιώργος Κεραμιδιώτης συναντήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης με Σέρβους δημοσιογράφους από την Βοσνία, οι οποίοι και φιλοξενούνται στο Δήμο Παραλίας από μεγάλο τουριστικό πρακτορείο της περιοχής», λέει η ανακοίνωση που μας έστειλε ο δήμος. Εμάς, τους δημοσιογράφους της Πιερίας, γιατί δεν μας φωνάζει κανείς (από ξωτική αν γίνεται, πολύ θα μας βόλευε, περιοχή) να γράψουμε το κάτι τις μας, για την προβολή του τόπου του; Παρακαλώ προωθήστε το (το αίτημα-κραυγή αγωνίας μας), αν έχετε την καλοσύνη.


Μπορεί να πέρασε πολύς καιρός από τότε, που ο Κώστας Κουκοδήμος, βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα, από τον «φίλο» του τον Τριανταφυλλόπουλο, αλλά η Δικαιοσύνη φαίνεται αποφασισμένη να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Μετά από ένα χρόνο και πλέον, για πρώτη φορά Κώστας Κουκοδήμος και Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, θα συναντηθούν σήμερα στην Ευελπίδων. Μόνο που αυτή τη φορά, ο βουλευτής Πιερίας, είναι μάρτυρας κατηγορίας εναντίον του γνωστού δημοσιογράφου σε αυτεπάγγελτη δίωξη που άσκησε ο αρμόδιος Εισαγγελέας. Σύμφωνα με πληροφορίες, την υπόθεση έχει αναλάβει γνωστό δικηγορικό γραφείο της Αθήνας, το οποίο συγκέντρωσε για λογαριασμό του Κώστα Κουκοδήμου, όλο το απαραίτητο υλικό, αφού ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, φέρεται αποφασισμένος για όλα «προκειμένου να υπερασπιστεί την τιμή του».

Το Γυμνάσιο Κάτω Μηλιάς συνεχίζοντας τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 30 χρόνων λειτουργίας του (1978/79-2008/09) διοργανώνει αύριο Σάββατο, στις 8.00 το απόγευμα, επετειακή εκδήλωση στο αμφιθέατρο του σχολείου. Στην οποία (όπως μας πληροφορεί ο Διευθυντής του σχολείου Ι. Πούλιος): • θα γίνει αναδρομή στην 30χρονη Ιστορία του Γυμνασίου μέσα από τις σελίδες του βιβλίου με τίτλο «30 χρόνια Γυμνάσιο Κάτω Μηλιάς», που εκδόθηκε το Μάιο του 2009 και το οποίο παρουσιάζει η φιλόλογος και συγγραφέας του βιβλίου Ευαγγελία Κανάλη. • θα απονεμηθούν αναμνηστικές πλακέτες στους Κοινοτάρχες της Κάτω Μηλιάς Ν. Τζήκα, Β. Πιπιλή και Μ. Τζιουβάρα και στους Δημάρχους του Δήμου Πέτρας Θ. Παπαδημητρίου και Ι. Παπακωνσταντίνου για τη συμβολή τους στην ίδρυση και εύρυθμη λειτουργία του γυμνασίου, αλλά και στο παιδαγωγικό έργο των εκπαιδευτικών. •θα πραγματοποιηθεί αποχαιρετιστήρια τελετή για τους απόφοιτους μαθητές της Γ΄ τάξης του γυμνασίου, στους οποίους ο Δήμαρχος του Δήμου Πέτρας Θ. Παπαδημητρίου θα προσφέρει το βιβλίο που εξέδωσε ο δήμος το Μάρτιο του 2008 με τίτλο «Στης ομορφιάς το διάβα…» και το οποίο συνέγραψαν η φιλόλογος Ευαγγελία Κανάλη και ο φυσικός Νικόλαο Βενιώτης και • ο Δ/ντής του γυμνασίου Γιάννης Πούλιος θα προσφέρει στους απόφοιτους μαθητές της Γ’ τάξης του σχολείου αναμνηστικό έντυπο, που επιμελήθηκε ο φυσικός Ν. Βενιώτης και περιέχει ονομαστικά στοιχεία και φωτογραφικό υλικό από τη σχολική ζωή των αποφοίτων. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικά η χορωδία του σχολείου με την υπεύθυνη καθηγήτρια Ευτυχία Καπετανάκου. Θα ακολουθήσει γλέντι με παραδοσιακή και λαϊκή μουσική στην αυλή του σχολείου με την ορχήστρα του Χρ. Νικόπουλου. Το χορό θα σύρει πρώτη η χορευτική ομάδα του γυμνασίου με τον υπεύθυνο καθηγητή Βαγγέλη Παπανικολάου.

Οι μελισσοκόμοι εκπαιδεύονται Ταχύρυθμα μαθήματα σωστής μεταχείρισης μελισσοσμηνών στη διάρκεια του έτους, αναγνώρισης των εχθρών και των ασθενειών τους και παραγωγής βασιλικού πολτού, πήραν οι μελισσοκόμοι της Πιερίας στη διάρκεια τους τελευταίου τριήμερου. Το τριήμερο σεμινάριο οργάνωσε ο Μελισσοκομικός Σύλλογος σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Γεωργίας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πιερίας στις εγκαταστάσεις του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Κατερίνης (πρώην Κ.Ε.Γ.Ε.) Τα θέματα ανέπτυξαν διακεκριμένοι επιστήμονες του κλάδου και οι μελισσοκόμοι που παραβρέθηκαν εξέφρασαν την επιθυμία τους η εκπαίδευσή τους να επαναληφθεί και στο μέλλον.

Δυο επίτιμους δημότες αναμένεται να αποκτήσει ο δήμος Δίου. Ό ένας είναι ο Καθηγητής Αρχαιολογίας Δημήτρης Παντερμαλής, που ανάλωσε μεγάλο μέρος του επιστημονικού του βίου στις ανασκαφές του Δίου και ο άλλος είναι ο πρώτος πολίτης της χώρας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας. Την πρόταση για τη ανακήρυξή τους ως επίτιμους δημότες Δίου καταθέτει σήμερα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος Γρηγόρης Παπαχρήστος και προφανώς θα υπάρξει ομόφωνη συναίνεση, όλων των δημοτικών συμβούλων.

Λάβαμε τα μηνύματα για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών. Πληροφορίες για κείνο το περιβόητο «Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα Ναρκωτικά», που είχε προ έτους εξαγγελθεί, δεν λάβαμε.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: