Κυριακή 31 Μαΐου 2009

«Βλακώδης προβοκάτσια» Διάψευση Μητσοτάκη σε δημοσίευμα που βάζει τη Mayo στο πλάνο της υπόθεσης Siemens

ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΜΑΙΟΥ 2009

ΑΠΕ
Τα γραφεία της Siemens στην Αθήνα


«Δηλώνω κατηγορηματικά ότι δεν διοχετεύτηκε ούτε ένα Μάρκο από την Siemens μέσω της Mayo στα ταμεία της ΝΔ και γενικότερα η ΝΔ ουδεμία ενίσχυση πήρε από την Siemens» απάντησε ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης σε δημοσίευμα στο οποίο αναφέρεται ότι οι υπεύθυνοι της Siemens κατέθεσαν την περίοδο 1990-1994 χρήματα στη γνωστή λιβεριανή εταιρία Mayo.

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα Πρώτο Θέμα, αναφέρει ότι ο ανακριτής έχει στα χέρια του έγγραφο σύμφωνα με το οποίο η Siemens κατέθεσε συνολικά 20.000.000 γερμανικά μάρκα στη Mayo μεταξύ '90 και '94 μέσω έξι διαδοχικών εμβασμάτων. Το έγγραφο δεν έχει αξιοποιηθεί μέχρι στιγμής, σημειώνει η εφημερίδα, καθώς η υπόθεση έχει πλέον παραγραφεί.

«Είναι προφανές ότι βρισκόμαστε προ αθλίας αλλά και βλακώδους προβοκάτσιας η οποία επιχειρεί μια εβδομάδα προ των εκλογών να επαναφέρει θέμα που από μηνών έχει απολύτως διευκρινιστεί. Η πληροφορία που αναφέρεται είναι εξ ολοκλήρου ανακριβής και κατασκευασμένη, αντιγράφει δε δημοσίευμα του περασμένου Δεκεμβρίου το οποίο απαντήθηκε πλήρως» τονίζει ο κ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

«Δηλώνω κατηγορηματικά ότι δεν διοχετεύτηκε ούτε ένα μάρκο από την Siemens μέσω της Mayo στα ταμεία της Νέας Δημοκρατίας και γενικότερα η Νέα Δημοκρατία ουδεμία ενίσχυση πήρε από την Siemens» προσθέτει.

«Άλλωστε είναι γνωστό σε όλους ότι οι σχέσεις τη Νέας Δημοκρατίας με την Siemens ήταν κακές. Η κυβέρνηση μας ανετράπη πρόωρα διότι αρνήθηκε να εγκρίνει σύμβαση του ΟΤΕ η οποία ενδιέφερε κατά το ήμισυ την Siemens και την Intracom. Δεν μπορώ να αποδείξω ότι η Siemens συνέργησε στην ανατροπή της Νέας Δημοκρατίας. Βέβαιο όμως είναι ότι ωφελήθηκε από την ανατροπή μας εξίσου με την Intracom του κ. Κόκκαλη δεδομένου ότι το ΠΑΣΟΚ έσπευσε να εγκρίνει την προμήθεια αμέσως μετά τις εκλογές του 1993 και μάλιστα με βελτιωμένους όρους» προσθέτει επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ.

Σχόλια για την υπόθεση Siemens

«Δεν θα μπω στο κομμάτι το οποίο αναφέρεται στα δικαστικά ζητήματα. Απ’ ότι φαίνεται αυτοί ήταν οργανωμένοι και έκαναν αυτές τις κινήσεις που έκαναν. Εκείνο το οποίο έχω να πω με κατηγορηματικό τρόπο -το είπε ορθά κοφτά ο Κ.Καραμανλής- είναι ότι η ΝΔ δεν έχει καμία σχέση με τα ταμεία της Siemens» δήλωσε ο γραμματεάς της ΝΔ Λευτέρης Ζαγορίτης.

«Άλλοι έχουν σχέση με τα ταμεία της Siemens. Και γι’ αυτά τα οποία έλεγε ο κ. Ραγκούσης το πρωί, λυπάμαι, αλλά Εξεταστική να κάνει στο κόμμα του. Να μας πούνε τι ακριβώς συνέβη με τα ταμεία του ΠΑΣΟΚ, τι ακριβώς συνέβη με τον κ. Τσουκάτο, ο οποίος ομολόγησε ότι πήγε χρήματα, πήγε μάρκα στα κομματικά ταμεία του ΠΑΣΟΚ. Και βεβαίως και για τον κ. Μαντέλη που και ο ίδιος αναφέρει. Η ΝΔ δεν έχει καμία σχέση» πρόσθεσε ο κ. Ζαγορίτης.

Σχόλιο για την υπόθεση Siemens έκανε και ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Ραγκούσης: «Ο κ. Καραμανλής, ο οποίος δεν άφησε τους βουλευτές του να ψηφίσουν για το Βατοπέδι, ο οποίος έκλεισε αιφνιδιαστικά τη Βουλή για να παραγραφούν τα σκάνδαλα, ο οποίος διαβεβαιώνει τον Ελληνικό λαό ότι το κόμμα του δεν πήρε λεφτά από τη Siemens, αλλά αρνήθηκε τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής που προτείναμε για να έρθει όλη η αλήθεια στο φως, είναι απολύτως έκθετος στη συνείδηση των Ελλήνων πολιτών.

»Ο κ. Καραμανλής έχει την αποκλειστική ευθύνη, μετά τα όσα αποκαλύπτονται και όσα καθημερινά συμβαίνουν στην υπόθεση της Siemens, για το κουκούλωμα, την παραγραφή, για όλη αυτή τη δυσμενή εξέλιξη για τους Έλληνες πολίτες» κατέληξε ο κ. Ραγκούσης.

«Τα σκάνδαλα του δικομματισμού κουκουλώνονται ή παραγράφονται το ένα μετά το άλλο. Το δρόμο αυτό πήρε και το μεγάλο σκάνδαλο της Siemens, που επιπλέον ανέδειξε με σκανδαλώδη τρόπο το ρόλο της δικαιοσύνης, στην οποία και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δηλώνουν κάθε τόσο την απεριόριστη εμπιστοσύνη τους» αναφέρει το ΚΚΕ σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην υπόθεση των «μαύρων ταμείων».
«Ο λαός έχει τώρα το λόγο στην κάλπη. Να μην παραγράψει ούτε τη σκανδαλώδη πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ούτε τα σκάνδαλά τους. Να δώσει δύναμη στο ΚΚΕ για να ανοίξει ο δρόμος της εξάλειψης της αιτίας των σκανδάλων που είναι η αντιλαϊκή πολιτική και τα μεγάλα συμφέροντα» προσθέτει το κόμμα του Περισσού.Newsroom ΔΟΛ.

kraxtis-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: