Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

Διαλύοντας τις δομές Μπους Τη συγχώνευση των συμβουλίων Εθνικής και Εσωτερικής Ασφάλειας αποφάσισε ο Ομπάμα

ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΜΑΙΟΥ 2009
Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα



Αλλαγές στις υπηρεσίες ασφαλείας των ΗΠΑ αποφάσισε ο Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος ανακοίνωσε ότι στο εξής το Συμβούλιο Εσωτερικής Ασφάλειας θα υπαχθεί στο διευρυμένο πλέον Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, αλλάζοντας σημαντικές δομές του προκατόχου του Τζορτζ Μπους.

Σύμφωνα με το πλάνο που αποκαλύφθηκε την Τρίτη, το Συμβούλιο Εσωτερικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, που έχει θεσπίσει ο Τζορτζ Μπους μετά την 11η Σεπτεμβρίου, θα ενσωματωθεί στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας, το οποίο αναφέρεται στον στρατηγό Τζέιμς Λ.Τζόουνς, τον σύμβουλο ασφαλείας του Αμερικανού προέδρου.

«Οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν ένα ευρύ φάσμα προκλήσεων και ο Λευκός Οίκος πρέπει να αξιοποιήσει αποτελεσματικά και αποδοτικά την τεράστια εμπειρία των αφοσιωμένων Αμερικανών που εργάζονται μέσα σε αυτόν» ανέφερε ο Μπαράκ Ομπάμα σε ανακοίνωσή του.

«Δεν υπάρχει αριστερό και δεξί χέρι πλέον» δήλωσε ο στρατηγός Τζόουνς, σύμφωνα με τους Times της Νέας Υόρκης.

Το Συμβούλιο Εσωτερικής Ασφαλείας θα συνεχίσει να είναι το πρώτο όργανο που θα ενημερώνει τον πρόεδρο για εθνικές καταστροφές, αλλά στο εξής οι σύμβουλοί του θα αναφέρονται πλέον στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας και θα έχουν θέση στις συναντήσεις για θέματα εθνικής ασφαλείας.

Το νέο διευρυμένο συμβούλιο ξεχωρίζεται από το υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας, το οποίο δεν επηρεάζεται από τις αλλαγές.

«Η ιδέα ότι η τρομοκρατία είναι θέμα εσωτερικής ασφαλείας δεν έχει νόημα, όταν αναγνωρίζεις το γεγονός ότι η τρομοκρατία δεν γνωρίζει σύνορα» δήλωσε ο στρατηγός Τζόουνς.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: