Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

Εξοργισμένη η Ντόρα με τον Στυλιανίδη…ο οποίος προσχωρεί στο στρατόπεδο Σαμαρά!

27-Μάι-2009 Απο ΕΠΙΚΑΙΡΟ

1142758 by piazzadelpopolo
Η κάκιστη πορεία του κυβερνητικού έργου (ποιου;;;), σε συνδυασμό και με την πτωτική πορεία της εικόνας του ίδιου του Κώστα Καραμανλή, έχει φέρει στο εσωτερικό της ΝΔ μια έντονη διαδοχολογία, η οποία δεν έχει τέλος. Μπακογιάννη, Σαμαράς, Αβραμόπουλος περιμένουν στην γωνία και ήδη τα πρώτα στρατόπεδα έχουνε δημιουργηθεί! Η αδράνεια και η αναβλητικότητα της κυβέρνησης δημιουργούν νέες ετερόκλητες οριζόντιες – συμμαχίες στο «γαλάζιο» σύστημα και τροφοδοτούν τα σενάρια για τη «μετακαραμανλική εποχή».
Στον εσωκομματικό πόλεμο της ΝΔ δεν θα μπορούσε να λείψει ο Ευριπίδης Στυλιανίδης. Ο ίδιος στο παρελθόν είχε μεταπηδήσει με τεράστια ευκολία από το στρατόπεδο των Καραμανλικών, σε αυτό των Μητσοτακικών. Από εκεί, με επίσης μεγάλη ευκολία πήρε μεταγραφή για την ομάδα που στήριζε τον Έβερτ, για να έρθει το συνέδριο της ΝΔ το 1997, για να εισχωρήσει ΚΑΙ πάλι στον πυρήνα του Καραμανλή. …
Τώρα παρά το κατάπτυστο δίλημμα «Καραμανλής ή χάος;», το οποίο νομίζει ότι τον χρήζει αρχηγό του πυρήνα των Καραμανλικών, δεν έχει καλύψει το χαμένο έδαφος για να φανεί ως «αξιόπιστη επιλογή», λόγω των προσωπικών του επιλογών, εκθέτοντας μάλιστα τον ίδιο τον πρωθυπουργό! Έτσι μετά τα μπουζούκια και το Παρίσι, βρίσκεται ήδη πολύ πίσω από άλλους υπουργούς της γενιάς του, σαν τον Κωστή Χατζηδάκη και τον Άρη Σπηλιωτόπουλο. Επομένως πρέπει να βρει πολιτική εσωκομματική στέγη. Και την βρήκε στην Ντόρα Μπακογιάννη. Όμως κι αυτήν την … ξέχασε!
Επόμενος σταθμός του Ροδοπίτη υπουργού, ο Αντώνης Σαμαράς, με τον οποίο τις τελευταίες ημέρες οι συναντήσεις τους έχουν πυκνώσει και μάλιστα, απ’ ότι λένε οι πληροφορίες, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης τον στηρίζει όσο δεν πάει!!! Πως αλλάζουν οι εποχές…
Την περίοδο που ήταν υπουργός Εξωτερικών ο Αντώνης Σαμαράς, έδωσε δουλειά στο Ελληνικό Προξενείο του Αμβούργου στον Ευριπίδη Στυλιανίδη, που ήταν τότε μεταπτυχιακός φοιτητής του εκεί Πανεπιστημίου. Όμως παρά την φιλευσπλαχνία του Σαμαρά, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης ήταν ο ιδεολογικός εμπνευστής των ψηφισμάτων της ΟΝΝΕΔ στην αρχή της δεκαετίας του 1990 κατά του αποστάτη, τότε, της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Μάλιστα εκείνη την περίοδο, ως μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ και μετέπειτα πρόεδρος της Οργάνωσης, ο Στυλιανίδης πρωταγωνίστησε στην εκδίωξη των νεολαίων που ήλεγχε παλαιότερα ο Μεσσήνιος υπουργός!
Σήμερα όμως, οι εξελίξεις επιτάσσουν άλλα … ήθη!

Δεν υπάρχουν σχόλια: