Σάββατο 28 Μαρτίου 2009

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ... ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΣΥΓΚΛΗΤΟΣ ΤΟΥ Α. Π. Θ. Υπό άρση το άσυλο!

ΣΑΒΑΤΟ 28 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ... ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΣΥΓΚΛΗΤΟΣ ΤΟΥ Α. Π. Θ.

Υπό άρση το άσυλο!

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Του ΝΙΚΟΥ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ
Αρση ασύλου ενόψει, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. «Με κάθε πρόσφορο και νόμιμο μέσο» θα επιχειρήσει να βάλει τέρμα στην πολυήμερη κατάληψη της πρυτανείας και του κτιρίου διοίκησης από φοιτητές της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς η Σύγκλητος που συνεδρίασε χθες σε κλίμα έντασης στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.
Αποφάσισε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη, για ν' αποχωρήσουν οι καταληψίες, ενώ προειδοποιεί και με επέμβαση εισαγγελέα.
Η «επ' αόριστον» κατάληψη ξεκίνησε στις 16 Μαρτίου, όταν ομάδες φοιτητών του «Δικτύου» και της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς εισέβαλαν στο κτίριο ειρηνικά, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την υπόθεση Κούνεβα αλλά και την ανάθεση της καθαριότητας του πανεπιστημίου σε ιδιωτική εταιρεία.
«Αποκατάσταση»
Οι πρυτανικές αρχές συγκάλεσαν χθες το πρωί έκτακτη συνεδρίαση της Συγκλήτου στο αμφιθέατρο του πανεπιστημιακού νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, καθώς επί 11 ημέρες οι διοικητικές υπηρεσίες του ΑΠΘ δεν λειτουργούν, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του ιδρύματος, όπως υποστηρίζουν. Την ώρα της συνεδρίασης, στο αμφιθέατρο εισέβαλε ομάδα φοιτητών με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση. Τα πνεύματα ηρέμησαν με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων και μετά τις εκκλήσεις του πρύτανη Αναστάσιου Μάνθου.
«Η συνεδρίαση έγινε παρουσία της ομάδας αυτής, η οποία δημιούργησε πολλές δυσκολίες κατά τη διεξαγωγή της», αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε η Σύγκλητος, η οποία αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας των γραμματειών.
Σε άλλο σημείο τονίζεται ότι «εάν όλες οι προσπάθειες για την επίλυση του θέματος είναι ατελέσφορες, αποφασίστηκε να γίνει αποκατάσταση της παραβίασης του ασύλου που υφίσταται όλη η πανεπιστημιακή κοινότητα και να της αποδοθεί το δικαίωμα πρόσβασής της στο κτίριο διοίκησης, ώστε να μπορεί να έχει ελευθερία διακινήσεως ιδεών και υποβολής σχετικών αιτημάτων, με κάθε πρόσφορο και νόμιμο μέσο που διαθέτει η ακαδημαϊκή κοινότητα και η πολιτεία».
Σύμφωνα με την απόφαση, φοιτητές, προσωπικό και μέλη ΔΕΠ καλούνται την Τρίτη στις 12 το μεσημέρι έξω από το κτίριο διοίκησης «σε συνέγερση και παράσταση αποτροπής της κατάληψης». Αν όμως οι καταληψίες αρνηθούν να αποχωρήσουν, ανέφεραν μέλη της Συγκλήτου, το λόγο θα έχει πλέον ο εισαγγελέας. *
ΚΡΑΧΤΗΣ
kraxtis-.gr.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια: