Σάββατο 28 Μαρτίου 2009

Νέοι άνθρωποι είμαστε, κύριε πρόεδρε, βράζει το αίμα μας

ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009

Η συγκατοίκηση στις πολυκατοικίες της Αθήνας μερικές φορές εξελίσσεται σε δύσκολη υπόθεση, άσε, δηλαδή, που μπορεί να σε οδηγήσει μέχρι την πόρτα των δικαστηρίων… Ειδικά όταν οι γείτονές σου είναι μεγάλης ηλικίας και μερικές φορές δύστροποι και παράξενοι. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ένα νεαρό ζευγάρι, νιόπαντρο, είχαν μόλις μετακομίσει σε πολυκατοικία του κέντρου, όπου η πλειονότητα των ενοίκων ήταν άτομα μεγάλης ηλικίας, που ήθελαν κατά κύριο λόγο την ηρεμία τους.

Οι νιόπαντροι όμως, καθότι στο άνθος της ηλικίας τους, είχαν την «κακή» συνήθεια να είναι ιδιαιτέρως θορυβώδεις σε κάποιες εκδηλώσεις τους. Έτσι, οι γείτονές τους από τις πρώτες κιόλας ημέρες τούς έκαναν παρατηρήσεις και χτυπούσαν τους τοίχους για να κάνουν ησυχία. Παρ’ όλες τις οχλήσεις, όμως, το νεαρό ζευγάρι δεν έλεγε να συνετιστεί. Αντίθετα, όσο περνούσε ο καιρός η κατάσταση γινόταν όλο πιο ενοχλητική στους γείτονες, καθώς εκτός από τις θορυβώδεις δραστηριότητες του νεαρού ζευγαριού, προστέθηκαν και οι σχεδόν καθημερινές προσκλήσεις φίλων στο διαμέρισμά του, οι οποίες συνοδευόταν από δυνατές φωνές και μουσική στη διαπασών μέχρι αργά το βράδυ.

Οι γείτονες είχαν απελπιστεί και προσπαθούσαν να βρουν έναν τρόπο για να απαλλαγούν από το ενοχλητικό ζευγάρι. Τελικά ένα βράδυ, όπου στο σπίτι του ζευγαριού γινόταν χαμός, αποφάσισαν να πάρουν τηλέφωνο την αστυνομία. Όταν έφτασαν οι αστυνομικοί στην πολυκατοικία, το κέφι στο διαμέρισμα του ζευγαριού είχε φτάσει στα ύψη. Ο νεαρός σύζυγος σχεδόν δεν μπορεί να αρθρώσει κουβέντα στις ερωτήσεις των αστυνομικών, ενώ αρνιόταν πεισματικά να χαμηλώσει τη μουσική και να κάνει ησυχία για να κοιμηθούν οι άυπνοι επί μέρες γείτονές του. Η πεισματική άρνηση του νεαρού δεν άφησε περιθώρια στους αστυνομικούς και έτσι τον συνέλαβαν. Ο νεαρός, παρότι καλοπερασάκιας, πέρασε αυτή τη νύχτα στο κρατητήριο και την επόμενη ημέρα οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο για να δικαστεί.

Η αίθουσα του δικαστηρίου την ημέρα της δίκης του ήταν αφύσικα γεμάτη από μεσήλικες ή ηλικιωμένους γείτονες του κατηγορουμένου, από τη μία, και τριαντάρηδες, φίλους του, από την άλλοι. Οι περιγραφές των γειτόνων του νεαρού μπορούν να χαρακτηριστούν ως και σπαρακτικές. «Χάσαμε τον ύπνο μας, κύριε πρόεδρε», είπαν όλοι με μια φωνή. «Από τότε που ήρθε αυτό το ζευγάρι στην πολυκατοικία μας έχουμε να κοιμηθούμε» πρόσθεσαν. Ο πρόεδρος του δικαστηρίου γύρισε απορημένος στον κατηγορούμενο και τον ρώτησε: «Μα καλά και σεις, γιατί κάνατε τόση φασαρία; Δεν σέβεστε καθόλου τους ανθρώπους που μένουν δίπλα σας;». «Νέοι άνθρωποι είμαστε, κύριε πρόεδρε, βράζει το αίμα μας. Τι θέλετε δηλαδή να κάνουμε, της ηλικίας μας είναι αυτά», του απάντησε εκείνος, αμετανόητος. Ο νεαρός τελικά καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τριών μηνών και ύστερα από λίγες ημέρες μετακόμισε με τη σύζυγό του σε μια πιο θορυβώδη γειτονιά προς τεράστια ικανοποίηση των γειτόνων του

ΚΡΑΧΤΗΣ - kraxtis-gr.blogspot.com

..

Δεν υπάρχουν σχόλια: