Σάββατο 28 Μαρτίου 2009

Επιδρομές κουκουλοφόρων σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη


ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΜΑΡΙΟΥ 2009 - contra.gr
Στην καταστροφική μανία νεαρών ατόμων με κουκούλες παραδόθηκαν το Σάββατο (28/3) τράπεζες, καταστήματα καθώς και μια αντιπροσωπεία πολυτελών αυτοκινήτων. Επιθέσεις δέχθηκαν υπάλληλοι της δημοτικής αστυνομίας, ο ένας από τους οποίους ξυλοκοπήθηκε και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.
Το μεσημέρι του Σαββάτου, περίπου 20 άτομα εμφανίστηκαν ξαφνικά στη συμβολή των οδών Ελ. Βενιζέλου και Ερμού στη Θεσσαλονίκη και άρχισαν να σπάνε με βαριοπούλες τις τζαμαρίες των καταστημάτων Φωκάς και Sprider Stores, τα οποία εκείνη την ώρα ήταν γεμάτα κόσμο. Στη συνέχεια, οι δράστες διέφυγαν. Να σημειωθεί ότι τα συγκεκριμένα καταστήματα είχαν υποστεί ολοκληρωτική καταστροφή στα επεισόδια του Δεκεμβρίου.
Γύρω στη 1 τα ξημερώματα, ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε σε περιπολία της δημοτικής αστυνομίας στη διασταύρωση Ευριπίδου και Αγίου Δημητρίου , τραυματίζοντας έναν από αυτούς, ενώ προξένησαν φθορές στο αυτοκίνητο του Δήμου στο οποίο επέβαινε. Ο υπάλληλος διακομίστηκε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. Σύμφωνα με τη ΝΕΤ, ο άντρας ξυλοκοπήθηκε και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.
Στη συνέχεια, οι νεαροί προξένησαν φθορές με ρόπαλα και λοστούς στην τζαμαρία της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Αιόλου καθώς και στο ΑΤΜ της Probank που βρίσκεται κοντά.
Στη 01:20 τα ξημερώματα, περίπου 15 κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε αντιπροσωπεία πολυτελών αυτοκινήτων της Jaguar, στη συμβολή της λεωφόρου Κηφισίας με την Καποδιστρίου στο Χαλάνδρι. Οι δράστες έσπασαν με λοστούς και άλλα αντικείμενα τα τζάμια της αντιπροσωπείας στο ισόγειο και πέταξαν μέσα βόμβες μολότοφ και γκαζάκια, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά από την οποία κατεστράφησαν ολοσχερώς δύο αυτοκίνητα και υπέστησαν σοβαρές ζημιές άλλα δύο. Η πυρκαγιά σβήστηκε μισή ώρα αργότερα από 18 πυροσβέστες που έσπευσαν στο σημείο με έξι οχήματα.
Στη Θεσσαλονίκη, εμπρηστική ενέργεια σημειώθηκε σε υποκατάστημα της τράπεζας Millennium στην περιοχή Ευζώνων. Οι δράστες εισέβαλαν στην τράπεζα λίγο μετά τα μεσάνυχτα, έριξαν εύφλεκτο υλικό και στη συνεχεία πέταξαν μία βόμβα μολότοφ. Από τη φωτιά προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές στον υλικοτεχνικό εξοπλισμό της τράπεζας. Για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση-
ΚΡΑΧΤΗΣ - kraxtis-gr.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια: