Κυριακή 15 Μαρτίου 2009

Είναι ευρέως γνωστό...

Κυριακή, 15 Μάρτιος 2009

O αρχηγός του ΛΑΟΣ δεν είναι καν ακραίος. Είναι βαθύτατα λαϊκιστής: Θα πει ή θα γράψει οτιδήποτε μπορεί να χαϊδέψει τα αυτιά των ακροατών ή των αναγνωστών του.

Eίναι γνωστό ότι οι βουλευτές και τα μεγαλοστελέχη της Νέας Δημοκρατίας δεν διαβάζουν. Ούτε καν εφημερίδες. Σίγουρα δεν διαβάζουν την εφημερίδα «Αλφα Ενα», που εκδίδει ο κ. Γιώργος Καρατζαφέρης, ούτε εντρυφούν στα εκλεκτά πονήματά του. Αλλιώς, θα δίσταζαν να τον αναβαθμίσουν «από ακραίο», σε περίπου συγκάτοικό τους στον «μεσαίο χώρο».

Αν, λοιπόν, οι εκλεκτοί... υπουργοί διάβαζαν το άρθρο του προέδρου του ΛΑΟΣ προ δύο μηνών -με τον παιχνιδιάρικο όσο και αήθη τίτλο «Είναι Εβρ(αί)ως γνωστό»- θα έφριτταν από τις απόψεις τού παρ' ολίγον συγκατοίκου τους «στη μεγάλη πολυκατοικίας της Δεξιάς», όπως ο κ. Καρατζαφέρης χαρακτηρίζει τον χώρο. Θα διάβαζαν, για παράδειγμα, ότι «ΔΥΣΤΥΧΩΣ είναι ΕΥΡΕΩΣ γνωστό ότι ο ΕΒΡΑΙΟΣ μυρίζει ΑΙΜΑ. Και απ' ό,τι φαίνεται από την ανοχή κάποιων θα συνεχίσει να μυρίζει για πολύ ακόμη» («Αλφα Ενα», 3.1.2009. Σ.Σ.: τα κεφαλαία είναι του πρωτοτύπου). Θα διάβαζαν, επίσης, ότι οι Εβραίοι είναι «μια φυλή που ΣΤΑΥΡΩΣΕ τον Θεό, τη μία και μοναδική φορά που κατέβηκε στη Γη» και ότι «οι δολοφόνοι του ΘΕΟΥ» έχουν «δέρμα με κρούστα αναισθησίας» (sic).

Το σχόλιο του κ. Καρατζαφέρη δεν είναι απλώς ρατσιστικό. Χαρακτηρίζεται από απύθμενη ανοησία με γαρνιτούρα εξυπνακισμού. Οι Εβραίοι δεν συναπαρτίζουν φυλή, είναι άνθρωποι που ασπάζονται ένα κοινό θρήσκευμα. Δεν είναι αυτοί που σταύρωσαν τον Ιησού: η μητέρα του, οι μαθητές του, οι πρώτοι πιστοί του, Εβραίοι ήταν. Ο ίδιος τον μωσαϊκό νόμο διδάχθηκε και ασπαζόταν: «Σας διαβεβαιώ με πάσαν επισημότητα ότι έως ότου υπάρχει ο ουρανός και η γη, ούτε ένα γιώτα ή ένα κόμμα δεν θα παραπέσει από τον νόμον» (Κατά Ματθαίον 5:18).

Αυτό και μόνο το κείμενο τού κ. Καρατζαφέρη (το οποίο σίγουρα θα απορριπτόταν από τη συντακτική επιτροπή του «Der Strummer» ως κακογραμμένο) δείχνει ότι ο αρχηγός του ΛΑΟΣ δεν είναι καν ακραίος. Είναι βαθύτατα λαϊκιστής: Θα πει ή θα γράψει οτιδήποτε μπορεί να χαϊδέψει τα αυτιά των ακροατών ή των αναγνωστών του. Για τις ανάγκες των κοινοβουλευτικών του παραστάσεων μπορεί να «βάλει και νερό στο κρασί του», ώστε να αποσπάσει ένα θετικό σχόλιο από τον κ. Αρη Σπηλιωτόπουλο, ως δυνάμει συγκάτοικό του στον μεσαίο χώρο.
του Πάσχου Μανδραβέλη

apaneagr

Δεν υπάρχουν σχόλια: