Κυριακή 15 Μαρτίου 2009

Σκληρή επίθεση της Ντ.Μπακογιάννη στον Γ.Καρατζαφέρη

Κυριακή 15 Μαρτίου 2009
«Έξω και απέναντι από τη ΝΔ»

Σκληρή επίθεση της Ντ.Μπακογιάννη στον Γ.Καρατζαφέρη

ΑΠΕ
Η Ντ. Μπακογιάννη επαναλαμβάνει πως η προσφυγή στις κάλπες δεν είναι λύση



Σκληρή γλώσσα για τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη χρησιμοποιεί η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, λίγες ημέρες μετά την έντονη αντιπαράθεση που είχαν στη Βουλή.

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Realnews, η κ. Μπακογιάννη μιλά για «έναν πολιτικό του οποίου η διγλωσσία και η ανευθυνότητα είναι εγγενή πολιτικά χαρακτηριστικά» και ο οποίος «έχει επιλέξει να είναι έξω και απέναντι» από τη Νέα Δημοκρατία.

Η κ. Μπακογιάννη απορρίπτει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο συνεργασίας ΝΔ-ΛΑΟΣ, λέγοντας πως «η Νέα Δημοκρατία είναι ο χώρος της Κεντροδεξιάς, ιδεολογικά και πολιτικά» και πως «υπάρχουν σαφέστατες διαφορές» με το κόμμα του Γ.Καρατζαφέρη.

Στο ερώτημα για πρόωρες εκλογές, η κ. Μπακογιάννη επαναλαμβάνει πως η προσφυγή στις κάλπες δεν είναι λύση και πως «αυτό το οποίο χρειάζεται αυτή τη στιγμή είναι να εφαρμοστεί η σωστή πολιτική με αποφασιστικότητα» για να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις από την παγκόσμια οικονομική κρίση.

Η υπουργός Εξωτερικών στρέφεται και κατά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας πως «είναι πολιτική απόφαση του ΠΑΣΟΚ να χρησιμοποιήσει τη συνταγματικά κατοχυρωμένη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας για μικροπολιτικούς ιδιοτελείς σκοπούς».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, και αναφορικά με τα ποσοστά που δίνουν στη ΝΔ οι δημοσκοπήσεις, η κ. Μπακογιάννη υποστηρίζει ότι η διαφορά του 4% μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων μπορεί να μηδενιστεί.

Τέλος, εμφανίζεται υπέρ της φορολογίας των μεγάλων εισοδημάτων, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Για να υπάρξει μια προστασία σε ομάδες που έχουν ανάγκη, εάν χρειαστεί, όσοι έχουν σωρευτικά για χρόνια μεγάλα και σημαντικά ετήσια εισοδήματα, ανήκουν δηλαδή σε αυτό που ονομάζεται ανώτερη και ισχυρή εισοδηματική τάξη, να προσφέρουν μια έκτακτη εισφορά σε μία στιγμή που υπάρχει ανάγκη, εγώ είμαι η τελευταία που θα το αρνηθώ».

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: