Κυριακή 15 Μαρτίου 2009

Μπροστά 3 έως 5 μονάδες το ΠΑΣΟΚ




15/3/2009



Διατηρεί το ΠΑΣΟΚ το προβάδισμα έναντι της ΝΔ σύμφωνα με τρεις νέες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στη «Καθημερινή» και «Ρίαλ Νιους» για τις εθνικές εκλογές και «Παρόν» για τις ευρωεκλογές. Στο 2,5% μειώνεται η διαφορά υπέρ του ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές.

Πιο αναλυτικά, στη δημοσκόπηση της Focus για τη Realnews, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προηγείται με 3% στην πρόθεση ψήφου, λαμβάνοντας ποσοστό 30,2% έναντι 27,2% της ΝΔ. Ακολουθούν ΚΚΕ με 7%, ΣΥΡΙΖΑ με 6,8%, ΛΑΟΣ με 3,6% και Οικολόγοι Πράσινοι με 2,8%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 22,4%.

Στο γκάλοπ της Public Issue για την Καθημερινή της Κυριακής, το ΠΑΣΟΚ προηγείται 5% στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής. Ειδικότερα, συγκεντρώνει 40% έναντι 35% του κυβερνώντος κόμματος. Ακολουθούν ΚΚΕ με 8,5%, ΣΥΡΙΖΑ με 7,5%, ΛΑΟΣ με 5%, Οικολόγοι Πράσινοι με 3%. Σε σχέση με το βαρόμετρο του Φεβρουαρίου το ΠΑΣΟΚ ενισχύεται κατά 1,5%, η ΝΔ κατά 1%, το ΚΚΕ παραμένει σταθερό, ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει 2,5%, ο ΛΑΟΣ κερδίζει 0,5% και οι Οικολόγοι χάνουν 0,5%. Στην παράσταση νίκης, στην ίδια δημοσκόπηση, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι μπροστά 39 μονάδες, λαμβάνοντας 59% έναντι 20% της ΝΔ.
Καταλληλότερος για πρωθυπουργός είναι ο Κ. Καραμανλής, ο οποίος προηγείται με 40% έναντι 32% του Γ. Παπανδρέου, ενώ 25% των ερωτηθέντων λέει κανένας από τους δύο. Η διαφορά στην πρόθεση ψήφου των ευρωεκλογών καταγράφεται στις 2,5 μονάδες.

Στη δημοσκόπηση της RASS για το Παρόν της Κυριακής το ΠΑΣΟΚ είναι μπροστά με 32,1%. Ακολουθούν ΝΔ με 29,6%, ΣΥΡΙΖΑ με 7,9%, ΚΚΕ με 7,1%, ΛΑΟΣ με 5,1% και Οικολόγοι Πράσινοι με 3,2%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος φθάνει το 11,6%.

«Οι μετρήσεις και των τελευταίων ημερών επιβεβαιώνουν την πλήρη απογοήτευση των πολιτών από τη διακυβέρνηση Καραμανλή. Αποτυπώνουν την αγωνία τους για το μέλλον και την ανάγκη να αλλάξει πορεία η χώρα. Αυτή την αλλαγή πορείας εγγυάται το ΠΑΣΟΚ», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου.

«Οι δημοσκοπήσεις επιβεβαιώνουν για ακόμα μία φορά την ορθότητα των επιλογών μας, την σταθερότητα των απόψεών μας και την σαθρότητα των επιχειρημάτων των υπολοίπων κομμάτων», σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑΟΣ Κ. Βελόπουλος.

«Είναι πολύ πιθανό ο κ. Καραμανλής να εξαναγκαστεί να προσφύγει στις 7 Ιουνίου σε διπλές εκλογές», δηλώνει ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης στη συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής.

kraxtis-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: