Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

ΚΑΤΕΡΙΝΗ - ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΟΡΙΔΗΣ -δεν ξαναπατάμε στο δημοτικό Συμβούλιο


«Από δω και πέρα δεν ξαναπατάμε στο δημοτικό Συμβούλιο. Αν είναι, θα πηγαίνουμε στις συνεδριάσεις του Δ.Σ του Επιμελητηρίου να ενημερωνόμαστε για το τι γίνεται στο δήμο»! Αφορμή για την παραπάνω εκρηκτική δήλωση του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο δήμο Κατερίνης, η απόφαση του δημάρχου Κατερίνης να παρουσιάσει λεπτομερώς την πολυαναμενόμενη κυκλοφοριακή μελέτη στη συνεδρίαση του Δ.Σ του Επιμελητήριου Πιερίας και όχι (ακόμη) στο Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης.
Αυτό είναι απ’ άγραφα, λέει ο τέως δήμαρχος, νυν επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και βουλευτής Πιερίας του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Αμοιρίδης. «Εδώ κι ένα χρόνο ρωτούσαμε και ξαναρωτούσαμε στο δημοτικό συμβούλιο πού είναι η κυκλοφοριακή μελέτη, γιατί μελέτη ακούγαμε και μελέτη δεν βλέπαμε και ο δήμαρχος, δυο μήνες αφότου παραδόθηκε στο δήμο, επέλεξε να την παρουσιάσει πρώτα σε φορείς και μετά στη συνεδρίαση του Δ.Σ του Επιμελητήριου! Δηλαδή τι πρέπει να κάνουμε εμείς, οι δημοτικοί σύμβουλοι, για να ενημερωθούμε; Να γραφτούμε μέλη του Επιμελητήριου;».
Η απόφαση του δημάρχου να μην κάνει κοινωνούς της περιβόητης μελέτης τους δημοτικούς συμβούλους του δήμου Κατερίνης, φαίνεται να αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου, καθώς λέει ο κ. Αμοιρίδης, εδώ και καιρό η αξιωματική αντιπολίτευση επιχειρεί να πάρει απαντήσεις σε ζητήματα του δήμου, η διοίκηση ωστόσο αποφεύγει επιμελώς να τις δώσει.
«Εδώ κι ένα μήνα ζητήσαμε να μας πούνε για το κτηματολόγιο, τι δήλωσε ο δήμος, τι περιουσιακά στοιχεία εμφανίζει. Ο δήμαρχος έδωσε συγχαρητήρια στην υπάλληλο που συγκέντρωσε τα στοιχεία για το κτηματολόγιο, αλλά εμάς δεν μας απαντά. Ζητήσαμε να μας ενημερώσει για τις προσλήψεις, πόσα άτομα, σε ποιες θέσεις και με τι μισθό προσέλαβε στις επιχειρήσεις του δήμου, καμία απάντηση. Έ, αφού δεν έχουμε πλέον κανένα λόγο και ρόλο στο δημοτικό συμβούλιο, δε χρειάζεται και να πηγαίνουμε στις συνεδριάσεις», λέει, για να καταλήξει:
«Από τη στιγμή που απαξιωνόμαστε, δεν μας μένει παρά να απευθυνθούμε ή στην περιφέρεια ή στον εισαγγελέα, για να ενημερωθούμε. Δεν θέλουμε να κυνηγήσουμε κανέναν. Ενημέρωση θέλουμε κι αφού δεν μπορούμε να την έχουμε απευθείας μέσα από το θεσμικό μας ρόλο στο δημοτικό συμβούλιο, θα αναζητήσουμε άλλους επίσης θεσμικούς δρόμους, για να την έχουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: