Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

Αποχώρηση ΣΥΡΙΖΑ από τη Βουλή


"Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει πλάκα με τον αντιπολιτευτικό του ρόλο και δεν δέχεται υποβάθμιση των διαδικασιών και του περιεχομένου μέσα σ’ αυτή τη Βουλή" τόνισε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος εξαπολύοντας βολές τόσο κατά του Κώστα Καραμανλή τον οποίο κατηγόρησε για νυφοπάζαρο με το ΛΑΟΣ όσο και κατά της υπουργού Εξωτερικών κας Ντόρας Μπακογιάννη.

Την αποχώρηση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ από την ολομέλεια της Βουλής προκάλεσε η μη παρουσία του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών από τη συζήτηση επερώτησης για το χρηματοπιστωτικό σύστημα.

"Έχουμε έναν πρωθυπουργό και μία υπουργό Εξωτερικών που στον κοινοβουλευτικό έλεγχο λένε ψέματα και δεν τα διορθώνουν: μεταφορά αμερικάνικων όπλων στο Ισραήλ μέσω του Αστακού. Έχουμε έναν Πρωθυπουργό ο οποίος επιλέγει να απαντήσει στον κ. Καρατζαφέρη, για να ενισχύσει το κομματικό νυφοπάζαρο της Δεξιάς και αρνείται να απαντήσει σε ερώτηση, την ίδια μέρα, προέδρου Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Αριστεράς για τα θέματα της ανεργίας. Διότι τα θέματα της ανεργίας είναι τεχνικά", σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αλαβάνος και τόνισε ότι ο υπουργός οικονομίας απαξιοί να απαντήσει στην ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ.

"Όπως δώσαμε μάχη παλιότερα για να εμφανίζεται ο Πρωθυπουργός εδώ μέσα, λυπούμαστε αλλά είμαστε υποχρεωμένοι ως Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ να αποχωρήσουμε", κατέληξε ο Αλέκος Αλαβάνος.

"Με την αποχώρηση προσβάλλουν τους πάντες",παρατήρησε ο υφυπουργός Οικονομικών.

ethnos

kraxtis-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: