Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

Αναρχικοί τα έκαναν “γυαλιά καρφιά” στο Κολωνάκι


Επίθεση με πέτρες και άλλα αντικείμενα πραγματοποίησε ομάδα κουκουλοφόρων το μεσημέρι σε καταστήματα στο Κολωνάκι. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες εμφανίστηκαν ξαφνικά και προξένησαν φθορές σε τρεις τράπεζες και αρκετά καταστήματα στις οδούς Σκουφά, Πινδάρου και Σόλωνος. Επιδρομή σε τράπεζες είχαμε και στη Θεσσαλονίκη, με την αστυνομία να συνδέει τα δυο γεγονότα. Τα επεισόδια καταδίκασαν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος και τα πολιτικά κόμματα.

“Γυαλιά καρφιά” τα έκαναν την Παρασκευή το μεσημέρι κουκουλοφόροι στο κέντρο της Αθήνας.

Δεκάδες άτομα χωρισμένα σε ομάδες κατευθύνθηκαν στις οδούς Σκουφά και Σόλωνος και έσπασαν με λοστούς, βαριοπούλες, πέτρες και τσεκούρια βιτρίνες καταστημάτων και τραπεζών, παμπριζ αυτοκινήτων και προθήκες πολυκατοικιών.

Οι άγνωστοι προξένησαν φθορές σε περίπου τρίαντα αυτοκίνητα, δεκάδες βιτρίνες καταστημάτων σε Σκουφά και Σόλωνος και τρεις τράπεζες.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος καταδίκασε οποιαδήποτε άσκηση βίας ή πράξεις οι οποίες θίγουν την περιουσία Ελλήνων πολιτών.

Όταν έφτασαν στη οδό Πινδάρου τράπηκαν σε φυγή.

Εν τω μεταξύ, επίθεση με βαριοπούλες, λοστούς και πέτρες από αγνώστους είχαμε το πρωί από αγνώστους και σε δύο υποκαταστήματα τραπεζών, της Εθνικής και της Πειραιώς στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Από την αιφνιδιαστική επίθεση δεν τραυματίστηκε κανένας από τους υπαλλήλους και τους πελάτες και προκλήθηκαν μόνο φθορές στις τζαμαρίες των τραπεζών.

“Η κυβέρνηση και ολόκληρη η κοινωνία είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν σ’ αυτά τα στοιχεία να παρεμποδίσουν την λειτουργία της πόλης και να προκαλούν ζημιές στις περιουσίες ανυποψίαστων πολιτών”, τόνισε ο κ. Αντώναρος και επισήμανε: “Ποτέ δεν αρκεί η καταδίκη, αλλά σημαίνει ότι οι πράξεις απειροελάχιστων μειοψηφιών βρίσκουν την άρνηση, την απόρριψη από το σύνολο των Ελλήνων πολιτών. Ασφαλώς δεν θα πετύχουν τα σχέδιά τους”.

Για βαθύ αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών και απουσία της συντεταγμένης πολιτείας μίλησε ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου έκανε λόγο για έξαρση της εγκληματικότητας και της τρομοκρατίας και καταδίκασε τους σημερινούς βανδαλισμούς κουκουλοφόρων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ, τονίζει:

“Ο ΣΥΝ καταδικάζει απερίφραστα τις καταστροφές και τα επεισόδια που προκλήθηκαν από ομάδα αγνώστων στο κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Τέτοιες ενέργειες καλλιεργούν ένα αίσθημα ανασφάλειας στους πολίτες και οδηγούν στη συντηρητική αναδίπλωση και την παραπέρα αυταρχικοποίηση της κοινωνίας”.

Στα επεισόδια αναφέρθηκε και ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ Γιώργος Καρατζαφέρης:

“Η οπωσδήποτε αναιμική κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με τους πολλούς χαλίφηδες, έχει παραχωρήσει εξουσία, στους γνωστούς κουκουλοφόρους, οι οποίοι καίνε, ρημάζουν, φοβίζουν και απειλούν όποιον θέλουν, όποτε θέλουν, όπου θέλουν. Ζούμε παραμονές των εκλογών του ΄81″, δήλωσε.

Πηγή:http://www.ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: