Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Ο «αναξιοποίητος» θρόνος του Δία

..

Ο «αναξιοποίητος» θρόνος του Δία

Olympos
Με αφορμή τις συσκέψεις για τα επενδυτικά σχέδια για τον Όλυμπο που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας τις προηγούμενες ημέρες θυμηθήκαμε το ευφάνταστο σχέδιο του  υφυπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Μάρδα με την κωδική ονομασία «Ο θρόνος του Δία». Ευχόμαστε να είναι απλώς φήμες.
Έγραφε τον Οκτώβριο του 2015 το Ολύμπιο Βήμα:
Το δικό του σχέδιο για την αξιοποίηση του Ολύμπου, που έχει την κωδική ονομασία «Ο θρόνος του Δία», φέρεται να έχει ο νέος υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας. Το επενδυτικό σχέδιο του κ. Μάρδα προσβλέπει στην προσέλκυση επενδύσεων, αναλόγων με αυτές που προβλέπει το σχέδιο «Θερινό Νταβός» για την αξιοποίηση της νήσου Αιγιαλείας.
Όπως αναφέρει η στήλη «Βηματοδότης» στο χθεσινό φύλλο της εφημερίδας «Το Βήμα», ο υφυπουργός προτείνει τη δημιουργία μια παραδοσιακής χειμερινής κοινότητας, η οποία θα λειτουργεί και το καλοκαίρι. Στο πλαίσιο αυτό θα δημιουργηθούν ακόμη δύο καταφύγια (πλην των δύο που υπάρχουν ήδη), ενώ η πρόσβαση των επισκεπτών στο βουνό θα γίνεται με ελικόπτερα από το Λιτόχωρο.
Αναλυτικά η εφημερίδα αναφέρει τα ακόλουθα:
«Σας έχω φρέσκα νέα για τα νέα επενδυτικά σχέδια του μοναδικού υπουργού που καταθέτει με ρυθμό πολυβόλου προτάσεις και στρατηγικές για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων στη χώρα μας, με στόχο την εξασφάλιση 80 δισ. ευρώ ώστε να απογειωθεί η χώρα. Μετά το σχέδιο με την κωδική ονομασία «Θερινό Νταβός», το οποίο να σημειώσω ότι ενέκρινε ο Πρωθυπουργός, και τη μετατροπή της νήσου Αιγιαλείας (αυτό είναι το νησάκι που βρίσκεται απέναντι από τα Νέα Στύρα Ευβοίας, που κρατούσε ως τώρα μυστικό) σε ένα πολυεθνικό κέντρο τεχνών, επιστήμης και φιλοσοφίας, ο Δ. Μάρδας κατέθεσε άλλα δύο επενδυτικά σχέδια. Το πρώτο είναι αυτό που ήδη σας περιέγραψα με την κωδική ονομασία «Σίρλεϊ Μπάσεϊ», για το οποίο όμως ο κ. Τσίπρας του είπε «θα το δούμε αργότερα». Το νέο σχέδιο έχει την κωδική ονομασία «Ο θρόνος του Δία»: Τι είναι πάλι τούτο; – ίσως αναρωτηθείτε.
Δεν είναι τίποτα άλλο από επενδύσεις στον Όλυμπο, εκεί όπου είχε το θρόνο του ο Δίας. Το επενδυτικό σχέδιο του κ. Μάρδα είναι απλό στη σύλληψη αλλά και στην εκτέλεσή του. Προβλέπει την κατασκευή τεσσάρων καταφυγίων (άλλων δύο δηλαδή γιατά τα δύο ήδη υπάρχουν), τη δημιουργία δρόμων που να τα συνδέουν και τη φωταγώγησή τους ώστε κοντά στα καταφύγια να έρθουν οι ταβερνούλες («με φασολάδες, σπετζοφάι, ζαρκάδια, απλή ελληνική κουζίνα» όπως έλεγε χαρακτηριστικά). Προτείνει δηλαδή τη δημιουργία μιας μικρής χειμερινής κοινότητας, η οποία όμως θα λειτουργεί και το καλοκαίρι για τους λάτρεις του βουνού. Το πρόβλημα είναι πώς θα ανεβαίνουν οι τουρίστες και γενικά οι επισκέπτες στον «Θρόνο του Δία». Ο κ. Μάρδας βρήκε τη λύση. Θα ανεβαίνουν με ελικόπτερο, το οποίο θα κάνει τα δρομολόγια από το Λιτόχωρο. Το σχέδιο πάντως αυτό ο Πρωθυπουργός του είπε να το κρατήσει για αργότερα», καταλήγει το δημοσιεύμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: