ΝΔ: Η Ντόρα «επιστρέφει», ποιοι άλλοι αναλαμβάνουν τομεάρχες «Γαλάζια» ανασυγκρότηση υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη


..

ΝΔ: Η Ντόρα «επιστρέφει», ποιοι άλλοι αναλαμβάνουν τομεάρχες

«Γαλάζια» ανασυγκρότηση υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη συνομιλεί με τον Κωστή Χατζηδάκη στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος του, Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016, υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ (File: 16148098.jpg )
1
εκτύπωση  
Αθήνα 
Η επιστροφή της Ντόρας Μπακογιάννη σε ρόλο κομματικής ευθύνης, έπειτα από μία εξαετία περιχαράκωσης στα βουλευτικά έδρανα, αναδεικνύεται σε ένα από τα κομβικά σημεία των αλλαγών που αποφάσισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τους συντονιστές και τους γαλάζιους τομεάρχες.
Σύμφωνα με Τα Νέα, οι επιλογές του νέου προέδρου της ΝΔ για τους τομεάρχες, που πρόκειται να ανακοινωθούν σήμερα, Πέμπτη, έγιναν όχι μόνο με στόχο να διατηρηθούν οι απαραίτητες εσωκομματικές ισορροπίες, αλλά πρωτίστως με γνώμονα την ισχυροποίηση του αντιπολιτευτικού στίγματος του κόμματος.       
Στη θέση της συντονίστριας των τομέων Εξωτερικών και Αμυνας η Ντόρα Μπακογιάννη αναλαμβάνει έναν ρόλο που ανταποκρίνεται με το «στοιχείο» της, αλλά στην πραγματικότητα επισημοποιεί την επαναδραστηριοποίησή της στο πεδίο του κομματικού σχεδιασμού. 

Κατά τις ίδιες πηγές, η πρώην υπουργός Τουρισμού και βασική ανταγωνίστρια της Μπακογιάννη στη Α' Αθήνας Ολγα Κεφαλογιάννη αναλαμβάνει συντονίστρια των τομέων Παραγωγής και Εμπορίου, ενώ διακριτό ρόλο στο νέο σχήμα θα έχει και ο Μάκης Βορίδης, ως συντονιστής στους τομείς Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης. 

Τον συντονισμό στους τομείς των Οικονομικών Υποθέσεων αναμένεται να αναλάβει ο Χρήστος Σταϊκούρας, για τις Κοινωνικές Υποθέσεις επικρατέστερος φέρεται ο πρώην υφυπουργός Απασχόλησης Νίκος Παναγιωτόπουλος, ενώ ρόλο συντονιστή (Μορφωτικές Υποθέσεις) φέρεται να διεκδικούν και οι Βασίλης Κικίλιας και Σίμος Κεδίκογλου, οι οποίοι είχαν δεχθεί διαβεβαιώσεις αξιοποίησης από τη νέα ηγεσία.
Κατά τις πληροφορίες, ο Νότης Μηταράκης προορίζεται για τον τομέα Ναυτιλίας, ο Κώστας Τζαβάρας για τον τομέα Δικαιοσύνης και ο Βασίλης Οικονόμου για τον τομέα Εργασίας. Θέσεις τομεαρχών, οι ίδιες πηγές προεξοφλούσαν ότι θα αναλάβουν και οι Χαράλαμπος Αθανασίου, Χρήστος Δήμας, Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, Κώστας Καραγκούνης, Θόδωρος Φορτσάκης, Χρήστος Κέλλας, Ελενα Ράπτη, Φωτεινή Αραμπατζή, Κώστας Κουκοδήμος και Γιώργος Κασαπίδης.